Κυριακή 1 Μαΐου 2016

Μεγάλη βδομάδα, μεγάλη Εικόνα του κόσμου

Μεγάλη βδομάδα σε μια χώρα που από το εθνικιστικό φάσμα μέχρι το αριστερίστικο υποφέρει από ιδέες μεγαλείου παρά τις αλλεπάλληλες ταπεινώσεις από τις πραγματικά μεγάλες δυνάμεις.
Δεν είναι απλά ότι «παραιτηθήκαμε». Ηττηθήκαμε κατά κράτος.
Η παρούσα κυβέρνηση συνέχισε και αυτό το διάστημα να κάνει το μόνο που ξέρει: να συγκαλύπτει και να πουλάει εμπόριο αισιοδοξίας.
Με ή χωρίς τον «αυτόματο μηχανισμό εξισορρόπησης» για μια ακόμη φορά, πήγε με «καλή πίστη» και βγήκε δαρμένη.
Οι συμφωνίες είναι συμφωνίες και η συμφωνία που έκανε η κυβέρνηση περιλάμβανε μέτρα σε περίπτωση απόκλισης από τους δημοσιονομικούς στόχους.
Η κατάσχεση των τελευταίων διαθέσιμων ταμειακών αποθεμάτων του δημοσίου προοιωνίζει ότι χωρίς την ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα περάσουμε καλοκαίρι εφιαλτικότερο του προηγουμένου με καθυστέρηση καταβολών μισθών και συντάξεων δημοσίου και με εκλογές που θα έχουν τη χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και επομένως εκτάκτων μέτρων.
Οι εκτιμήσεις για τον τουρισμό φέτος τον θέλουν κάτω κατώ 20% λόγω προσφυγικού/μεταναστευτικού που λιάζεται και τον ευρύτερο σταρχιδισμό της κυβέρνησης που αποτυπώνεται καλλιτεχνικά στο ότι παρά την αυξημένη τουριστική ζήτηση από τη Ρωσία που επίμονα ζητά την αύξηση των τουριστικών υποδομών κι όχι την απαξίωση της όπως επιβάλουν οι εταίροι μας, οι βίζες που δίνονται από τις προξενικές αρχές είναι 1000 τη μέρα σε αντίθεση με 7000 που ήταν πέρσι.
Η γαλακτοβιομηχανία βρίσκεται στα πρόθυρα κατάρρευσης για τους μικρομεσαίους παραγωγούς με λιγότερα από 100 ζώα, το ελληνικό γιαούρτι, σταθερά ανοδική πηγή εσόδων για την ελληνική οικονομία απαξιώνεται κι αυτό με επιδιωκόμενη αλλαγή του ορισμού του…
Το ΝΑΤΟ αλωνίζει και η Τουρκία έχει επιδοθεί σε όργιο παραβιάσεων όταν ο πρωθυπουργός αυτής της χώρας είναι από τους καλύτερους συμμάχους της τουρκικής ένταξης στην ΕΕ…
Η χώρα στα χειρότερά της.
Αλλά ας γυρίσουμε στον αυτόματο μηχανισμό εξισορρόπησης.
Για μια ακόμη φορά η χώρα πειραματόζωο στα χέρια της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης: Οι προϋπολογισμοί δεν θα καταρτίζονται από τα υπουργεία οικονομικών αλλά προς το παρόν από το κουαρτέτο κι αν γίνει το θέλημα του Γιούνγκερ από ένα ευρωπαϊκό υπερυπουργείο οικονομικών με το οποίο ήταν πλήρως σύμφωνος κι ο πολύς κος Βαρουφάκης.
Με άλλα λόγια, έχουμε το τέλος της ελληνικής διακυβέρνησης.
Το αναγνωρίζουν κι οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι όπως οι Ντάισενμπλουμ και Γιούνγκερ, που αναφέρουν δημοσίως για νομικά προβλήματα στην επιβολή του αυτόματου κόφτη. Δεν θα παρακάμψουμε κιόλας το ελληνικό σύνταγμα, δήλωσε πάνω κάτω ο Ντάισενμπλουμ υπονοώντας πως θα βρεθεί ακριβώς αυτός ο τρόπος.
Στα διεθνή, παρά τις αισιόδοξες γαλλικές εξεγέρσεις και την ψήφιση κατά του ρωσικού εμπάργκο από το γαλλικό κοινοβούλιο, το ΝΑΤΟ συνεχίζει να περικυκλώνει τη Ρωσία, μιλά ανοιχτά πλέον για στρατιωτική απάντηση στις «ρωσικές προκλήσεις» κι ανεβάζει το πυρηνικό θερμόμετρο. Τυχόν ένταξη της Σουηδίας στην ιμπεριαλιστική μηχανή του κιμά θα κλιμακώσει την κατάσταση ακόμη περισσότερο.
Η Ευρώπη στα χειρότερα της.
Η λατινική Αμερική, το μόνο σημείο υπαρκτής αριστεράς παραδίδεται ξανά στις ΗΠΑ.
Αυτές είναι οι τάσεις σήμερα. Το αν θα υλοποιηθούν και σε ποιο βαθμό είναι άγνωστο γιατί δεν είναι οι μόνες τάσεις και σε εποχές αστάθειας τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν, όχι βέβαια χάρη στην κυβέρνηση των ηλίθιων αγωνιστών του αριστερού life style.
Η σιωπή των αμνών συνεχίζεται

Πέτρος Αργυρίου, agriazwa.blogspot.com, 1/5/2016 

1 σχόλιο: