Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Η Βενεζουέλα βγάζει στην σέντρα την Ελλάδα


Δεν έχει τίποτα να πει νοήμων πλάσμα για τη διαπραγματευτική τακτική των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ την οποία είχα πρωτοπεριγράψει σε σειρά κειμένων μου τον Φλεβάρη του 2015.
Οι τύποι πουλάνε τρέλα σε μας μα οι επικυρίαρχοι Γερμανοί  δεν αγοράζουν καθώς γνωρίζουν πολύ καλά ότι η ελληνική κυβέρνηση πάντα θα υποχωρεί προ των μεγάλων δόσεων, παραδίνοντας όσα τους ζητήθηκε και πολλά περισσότερα.
Υπάρχει μέθοδος στην τρέλα των Συριζανελ: Ξεπουλώντας τα πάντα και στεγνώνοντας τους πάντες πλην των μεγαλολαμογιών, φτιάχνουν το νέο προλεταριάτο, το οποίο θα είναι απόλυτα εξαρτημένο από την ανθρωπιστική βοήθεια της ΕΕ.
Οι αδίστακτοι κυβερνώντες αφού ρίξαν την κυβέρνηση του απεχθέστατου Σαμαρά, αδιαφορώντας για το ότι θα παίρναν την καυτή πατάτα ενός εν ενεργεία μνημονίου -δεν κρατιόντουσαν βλέπετε να ορμήξουν στην πίτα της κεντρικής πολιτικής εξουσίας με κάθε κόστος- συνεχίζουν ανεμπόδιστοι το έργο τους.
Καταστρέψαν τις έννοιες, τις ιδέες, το αντιστασιακό φρόνημα, φέραν το new speak τους και συνέχισαν με περισσό ζήλο αλλά με "βαριά καρδιά" το έργο των προκατόχων τους. Καρδιά τόσο βαριά που σχεδόν κανείς από τους βουλευτές τους δεν είχε το φιλότιμο να σηκωθεί απ την καρέκλα του και να κάνει το αυτονόητο: να παραιτηθεί καταγγέλοντας την κυβέρνηση των ψευτοαριστερών και ψευτοεθνικιστών δοσιλόγων. Και συγκαλύπτουν, αποπροσανατολίζουν, τρολάρουν, θριαμβολογούν για την κάθε συντριβή του ελληνικού λαού:

Τώρα, προληπτικά θα νομοθετήσουν, αν τους επιτραπεί, τη μείωση του αφορόληγητου και την κατάργηση της ύπουλης "προσωπικής διαφοράς" καταδικάζοντας εκατοντάδες χιλιάδες ακόμη συμπολίτες μας στην απόλυτη φτώχεια παρότι, για μια ακόμη φορά, μας είχαν τάξει: Κανένα νέο μέτρα. Η πουτανιά τους είναι όχι μνημονειωδώς μνημονιακή.

Όπως ενδεικτικά θριαμβολογούσε ο Κουρής: "Κλείνει η αξιολόγηση χωρίς ούτε ένα ευρώ περισσότερη λιτότητα.
Ο Τσαμπουκάς του Αλέξη ... έφερε τη συμφωνία.
Δημιουργούνται 100.000 νέες θέσεις εργασίας"


Πριν τον ΓΑΠ, χλευάζαμε τη Βουλγαρία. Σήμερα, ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού περνάει πιο δύσκολα εδώ από ότι το αντίστοιχο κομμάτι του πληθυσμού στη Βουλγαρία.
Κάποτε χλευάζαμε τη Βουλγαρία.
Σήμερα η επιχειρηματικότητα είναι πιο βιώσιμη στη φτωχή Βουλγαρία.
Και τώρα, πάμε καρφί για να γίνουμε Βενεζουέλα.
Αλήθεια; πως βλέπει η Βενεζουάλα, η Κούβα, η Νικαράγουα, ο Ισημερινός και η Ουρουγουάη την Ελλάδα σήμερα;
Ακριβώς όπως είναι.
Διαβάστε το σχόλιο του καναλιού των χωρών αυτών. του  TeleSUR με έδρα τη Βενεζουέλα για την κατάσταση στην Ελλάδα σήμερα (http://www.telesurtv.net/english/multimedia/The-Growing-Tragedy-of-Extreme-Poverty-in-Greece-20170220-0013.html):

" Το ελληνική βιοτικό επίπεδο έχει πέσει κατακόρυφα καθώς η ανεργία, η φτώχεια, η ανισότητα και τα σκληρά μέτρα λιτότητας συνεχίζουν να ξεσκίζουν τον ήδη ξεφτισμένο κοινωνικό ιστό της μεσογειακής χώρας. Ενώ η παγκόσμια οικονομική κρίση έπληξε άλλες χώρες της ζώνης του ευρώ σκληρά, καμία δεν έχει αναγκαστεί να πάρουν τόσα δάνεια όπως η Ελλάδα, της οποίας οι συμφωνίες "διάσωσης" με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχουν έρθει με την προϋπόθεση τα μέτρα λιτότητας και απορρύθμισης να θεσπιστούν από την κυβέρνηση - επιτρέποντας στη χώρα να αποφύγει την πτώχευση, αλλά μετατρέποντας την ελληνική κρίση σε ύφεση και τελικά, μια μείζονα ύφεση.
Τα στοιχεία της Eurostat έδειξαν ότι το 22,2 τοις εκατό του πληθυσμού έχει υποστεί "σοβαρές υλικές στερήσεις» το 2015. Έρευνα από την επιχειρηματική συνομοσπονδία ΓΣΕΒΕΕ και δημοσκοπήσεις της Marc βρήκε πως πάνω από το 75 τοις εκατό των νοικοκυριών υπέστη σημαντική μείωση του εισοδήματος του προηγούμενου έτους. Το ένα τρίτο είχε τουλάχιστον ένα ανέργο μέλος και 40 τοις εκατό είπαν ότι χρειάστηκε να περικόψουν τις δαπάνες διατροφής. Ο ελληνικός Συνήγορος του Πολίτη αναφέρει ότι ένας αυξανόμενος αριθμός των ανθρώπων πασχίζουν για να πληρώσουν τους λογαριασμούς κοινής ωφελείας. Σε φτωχή γειτονιά της Αθήνας, μια κουζίνα σούπας που διευθύνεται από την ορθόδοξη εκκλησία σερβίρει 400 γεύματα την ημέρα με πάνω από τέσσερις συνεστιάσεις σε λιγότερο από δύο ώρες. 
Τώρα, η ΕΕ και το ΔΝΤ απαιτούν από την κυβέρνηση αριστερών τάσεων συνασπισμού  ΣΥΡΙΖΑ κάνει μια επιπλέον 7 δισ ευρώ (ή US $ 7.428.050) πληρωμή τον Ιούλιο ή να ρισκάρει να κάνει στάση πληρωμή του χρέους του χρέους της, το οποίο παραμένει σε ένα συγκλονιστικό330 000 000 000 €  - πάνω από  350 δισεκατομμύρια US $,
Το Telesur ρίχνει μια ματιά στο ανθρώπινο πρόσωπο της ελληνικής φτώχειας, αποτ'ελεσμα των ληστρικών πολιτικών δανεισμού των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και των αρπακτικών δανειστών εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης."


                                          Συσσίτιο σούπας της Ελληνορθόδοξης εκκλησίας 



                                         Τα μηνιαία τρόφιμα που δίνονται από κέντρο του
                                                                  Δήμου Αθηναίων

Πέτρος Αργυρίου, agriazwa.blogspot.com 22/2/2017.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου