Κυριακή 30 Απριλίου 2017

Μνημόνιο 4,5!

Είπατε αντίμετρα;

Φέρτε 3,7% πρωτογενές και το 2018.

Αυτή ήταν η προσταγή του ΔΝΤ.

Σαν το ανέκδοτο με το στρατόπεδο συγκέντρωσης: Σήμερα θα φάτε χοιρινό. –Γιούπι. –Σκασμός γουρούνια.

Μία μέρα μετά την κυνική ομολογία Τόμσεν ότι το ΔΝΤ τα χει κάνει όλα λάθος.

Ο Σόιμπλε δήλωσε ακόμη πιο κυνικά πως θα ληφθούν κι άλλα μέτρα αν το 2018 η ελληνική κυβέρνηση δεν πιάσει τους δημοσιονομικούς στόχους. Μνημόνιο 5 δηλαδή.

Χοντρά παιχνίδια παίζονται από τις ντόπιες και ξένες ελίτ στις πλάτες ενός λαού που μαγεμένος από το αριστερό ξόρκι, δεν θέλει πλέον να αντιδράσει.

Η συνταγή είναι γνωστή και την έχει περιγράψει ο κύριος Σόιμπλε: για τα μάτια του κόσμου, η ελληνική κυβέρνηση κάνει πως αντιδρά δίνοντας τη δυνατότητα στους δανειστές να έχουν όλο και εξωφρενικές απαιτήσεις στις οποίες, κάθε φορά που έρχεται μια μεγάλη δόση, η κυβέρνηση σηκώνει τα πόδια του λαού ψηλά.

Και κλάμα ο συριζαίος.

Το ματωμένο πλεόνασμα του 2016 που έφτασε στο 3,9% που οφείλεται στον γενιτσαρικό φορολογικό ζήλο της κυβέρνησης και στα φέσια της απέναντι σε εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες ιδιώτες άνοιξε κι άλλο την όρεξη των δανειστών.

Λάθη ξελάθη, αφού μπορείτε ακόμη να πληρώνετε, πληρώστε τώρα ακόμη παραπάνω.

Δεν αρκούσε ότι το μνημόνιο 4, μνημόνιο για μια μόνο δόση, προβλέπει προληπτικά και χωρίς κανένα αντάλλαγμα τη φτωχοποίηση ενός μεγάλου κομματιού της πρώην μεσαίας τάξης με την επιπρόσθετη περικοπή συντάξεων που προπαρασκευάστηκε στην προκρούστεια κλίνη Κατρούγκαλου και την δραματική μείωση του αφορολόγητου.

Τώρα θα προχωρήσει και στην τελική καταστροφή και των φτωχών: περικοπή επιδομάτων ανεργίας, τέκνων, πετρελαίου θέρμανσης, μείωση της έκπτωσης φόρου για ιατρικές δαπάνες.

Όλα αυτά, για μια δόση γαμημένα πρεζάκια.

Μνημονιάρα με τα όλα της χωρίς καν δανεικά!

Αυτό και αν είναι νίκη. Αυτό κι αν είναι ξανά μανά αριστερά.

Πήραν τα αεροδρόμια, φτιάξαν το υπερταμείο, υποθηκεύσαν για έναν αιώνα όλη την περιουσία του ελληνικού κράτους.

Δεν αρκεί: Σειρά τώρα έχει η ΔΕΗ.

Ο μονοπωλιακός γίγαντας τον οποίον οι μνημονιακές κυβερνήσεις οδηγούν στη χρεοκοπία έχοντας τον μετατρέψει σε φοροεισπραχτικό μηχανισμό.

Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ δέχτηκαν αυτόν το ρόλο. Τώρα έρχεται η σειρά τους.

Οι δανειστές με την συνενοχή των μνημονιακών κυβερνήσεων, συνεχίζουν να συρρικνώνουν το κοινωνικό κράτος, να παίρνουν από το ελληνικό κράτος ότι μπορούν . Μόνο όταν ολοκληρώσουν το πλιάτσικο, τότε μόνο θα αρχίσουν να διαμορφώνουν ευνοϊκό επιχειρηματικό κλίμα για να αναπτύξουν τις «επενδύσεις» τους που ουσιαστικά τους παραδίδονται ως εγγυήσεις δανεισμού.

Αυτός είναι ο σωστός δρόμος. Ο μόνος δρόμος.

Κι όλα αυτά ενώ τριγύρω τα βαλκάνια είναι έτοιμα να σκάσουν.

Η Ελλάδα πλέον είναι μη βιώσιμη.


Πέτρος Αργυρίου, agriazwa.blogspot.com, 30/4/2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου