Τρίτη 28 Αυγούστου 2018

Νέα: Τη γαμήσαμε

"Ο παλιός κόσμος πεθαίνει και ο νέος πασχίζει να γεννηθεί. Τώρα είναι η εποχή των τεράτων"
Αντόνιο Γκράμσι

Έχετε δει τους καινούριους γεωπολιτικούς πόλους να αναδύονται; Όχι. 
Και γιατί ΌΧΙ; 
Γιατί δεν δύνανται.

Υπάρχουν μόνο τάσεις. 

Η πολιτική Τραμπ απομονώνει πλέον τις ΗΠΑ. 

Από τους αθέμιτους ανταγωνιστές των ΗΠΑ στους οποίους αρχικά στόχευε όπως η Γερμανία και η Κίνα, ο Τράμπ έχει περάσει πλέον σε στρατηγικούς τους εταίρους όπως ο Καναδάς και η Τουρκία.  

Όσο πιο πολύ απειλείται ο Τραμπ από το βαθύ κράτος των ΗΠΑ, τόσο πιο φρενήρης θα γίνεται η πολιτική του, με αποκορύφωμα, κάποια σοβαρή πλέον στρατιωτική σύγκρουση, κι όχι πλέον τα βεγγαλικά που έριξε τις δύο προηγούμενες φορές σε Αφγανιστάν και Συρία. 

Αυτός είναι ο λόγος που η Ρωσία προσπαθεί να προλάβει τις εξελίξεις για επίθεση στη Συρία με αφορμή "χημικά όπλα".

Ο φόβος του Ερντογάν όμως είναι πολύ μεγαλύτερος.

Αν η Τουρκία βυθιστεί σε χρόνια κρίση, δεν απειλούνται μόνο οι φιλοδοξίες και η πολιτική του κληρονομία αλλά η ελευθερία και η ζωή του ιδίου και της οικογένειας του. 

Υπάρχουν ανόητοι ή έμμισθοι που σε αυτές τις συνθήκες βλέπουν γεωστρατηγική αναβάθμιση της Ελλάδας, ξεχνώντας ότι όσο πιο πληγωμένη είναι η Τουρκία τόσο πιο επιθετική θα γίνεται. 

Και φυσικά δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση η Τουρκία να παραιτηθεί από τα ενεργειακά της περιοχής, την μόνη ελπίδα της να εξέλθει νικήτρια από την οικονομική της υπερθέρμανση. 

Με άλλα λόγια, μπαίνουμε βαθύτερα στο στόμα του Λύκου και μάλιστα με τις υποδομές να έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα (διακοπές ρεύματος, νερού, πλημμύρες, Μάτι, σύστημα υγείας).  

Την ίδια στιγμή, το ευρωπαϊκό κατεστημένο προσπαθεί να ανατρέψει την κυβέρνηση στην Ιταλία την οποία ούτως ή άλλως απέτρεψε προσωρινά να σχηματιστεί.(ΕΔΩ) 

Αυτό εξωθεί την απομονωμένη πλέον Ιταλική κυβέρνηση να απενδυθεί της μετριοπάθειας στην οποία σταδιακά είχε υποχωρήσει και αυξάνει σημαντικότητα της πιθανότητες διάλυσης της ευρωζώνης. 

Κάτι τέτοιο θα σημάνει τον ξαφνικό θάνατο και των ελληνικών ομολόγων.  

Η Γερμανία, μετά τους δασμούς του Τραμπ, αρχίζει να "συμπονεί" τη Ρωσία για τις αμερικανικές κυρώσεις που η ίδια ψήφισε, την ίδια ώρα που η στάση των ΗΠΑ απέναντι σε Ρωσία και Τουρκία σφυρηλατούν με δεσμούς αίματος την ευκαιριακή τους συμμαχία ενώ οι ευρωπαϊκές επενδύσεις σε Τουρκία (αλλά και Ιράν) είναι απαγορευτικές για εμπορικό αποκλεισμό αυτών των δύο χωρών από την ΕΕ.

Την ίδια στιγμή η Ελλάδα έχει δύο αφεντικά που βρίσκονται όμως πλέον σε διαμάχη: Γεωπολιτικά την Αμερική, οικονομικά την Γερμανία. Τι παθαίνουν οι υπηρέτες δύο αφεντάδων; 

Ακόμη κι αν γίνουν όλες οι ανατροπές που το διατλαντικό κατεστημένο επιθυμεί (Τραμπ, Ερντογάν, Ιταλική κυβέρνηση), ακόμη κι αν αυτά γίνουν χωρίς πάταγο με το δεύτερο να μην έχει καμία απολύτως πιθανότητα, μια νέα παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση καραδοκεί. 

Παράλληλα, το αυγό του μουσουλμανικού ριζοσπαστισμού στη Θράκη, φαίνεται να έχει ήδη συλληφθεί (εδώ) με το μεταναστευτικό να μην πλέον μόνο μια ανθρωπιστική κρίση εντός μιας ανθρωπιστικής κρίσης, αλλά φιτίλι έτοιμο να αρπάξει (ΕΔΩ κι ΕΔΩ), όχι μόνο λόγω ακραίων ισλαμιστών που έχουν εισέλθει στη χώρα αλλά γιατί οι άθλιες συνθήκες ωθούν ακόμη περισσότερους στον εξτρεμισμό, ένα ακόμη δώρο της Ελλάδας στην Τουρκία του Ερντογάν. 

Μπορείτε να είστε αισιόδοξοι λοιπόν. Ναι φτάσαμε στην Ιθράκη. Κι έχουμε στην καλύτερη των περιπτώσεων μια διετία πριν βιώσουμε την τέλεια καταιγίδα σε όλα τα επίπεδα. 
Οι μανταφόροι της είναι ήδη εδώ. 

Πέτρος Αργυρίου, agriazwa.blogpsot.com, 28/8/2018

Read More »

Ποιον είπες Φλώρο ρε;





Energa.
Ιδιωτικός «πάροχος ενέργειας» με δύο νέους ηλικιακά ιδιοκτήτες με περγαμηνές που κατέκλεψε τους πελάτες της και τη ΔΕΗ.
Μεγάλες ζημίες για το ελληνικό δημόσιο.
Καθυστερημένος ο εντοπισμός της απάτης, αργοπορημένη η δίκη.
Ο ένας εκ των δύο, ο Φλώρος, αποφυλακίζεται με διάγνωση αναπηρίας.
Για να δούμε τώρα. Ποιος φταίει;
Στη δίκη του Φλώρου δεν ήταν κανένας από το Δημόσιο ως μάρτυρας κατηγορίας.
Δεν βαριέσαι ρε αδερφέ.
Ο υπουργός υγείας, όχι πλέον ο συνδικαλιστής, ο υπουργός, σπάει το ιατρικό απόρρητο και δημοσιεύει τη διάγνωση με όλα τα στοιχεία.
Ο Φλώρος αποφυλακίζεται με βάση το νόμο Παρασκευόπουλου. Αυτόν τον ανθρωπιστικό νόμο που έχει δώσει πικρούς καρπούς έχοντας αποφυλακίσει μέχρι τώρα σύμφωνα με δημοσιεύματα 3000 βαρυποινίτες. Τα εγκλήματα που αυτοί έχουν τελέσει μετά την αποφυλάκιση τους βαραίνουν αυτούς, τον Παρασκευόπουλο και την κυβέρνηση του.
Η ένωση δικαστών είναι αμετακίνητη: Δεν μπορούσαμε να κάνουμε αλλιώς. Μας δέσατε το χέρια με το νόμο που ψηφίσατε.
Οι δικαστές δεν είναι νομοθέτες. Η Βουλή είναι.
Ο ιατρός έκανε μια διάγνωση που θα μπορούσε να κάνει οποιοσδήποτε άλλος ακόμη κι αν δεν είχε λαδωθεί αν δεν γνώριζε τις ιδιάζουσες συνθήκες της περίπτωσης: οι περισσότεροι φυλακισμένοι έχουν στοιχεία κατάθλιψης.
Και τώρα πάμε στο κερασάκι της τούρτας.
Ο Φλώρος δηλώνει ότι έχει θέσει μέρος των κεφαλαίων που έχει κλέψει στην διάθεση του Ελληνικού κράτους.
Και το ελληνικό κράτος τα έχει αποφύγει όπως ο βρικόλακας το σκόρδο.
Φαίνεται ότι τα ματωμένα υπερπλεονάσματα τ΄ απαιτεί μόνο από τους μεσαίους και τους φτωχούς.
Είναι θέση.
Ήταν δίκιο κι έγινε πράξη.
Ξέρετε τι μας λένε όλα αυτά; Φωνάζουν: Κράτος μπουρδέλο, ανευθυνοϋπεύθυνων που επι Συριζανέλ έχει μπουρδελοποιηθεί ακόμη περισσότερο.
Κάθε υπήκοος πλέον έχει το δικαίωμα της καταφυγής στην έσχατη κι απέλπιδα γραμμή άμυνας: Την αυτοδικία.
Πέτρος Αργυρίου, agriazwa.blogspot.com, 28/8/2018

Read More »

Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018

O Ερντογάν ρίχνει πάλι το γάντι



Στο αμέσως προηγούμενο άρθρο μου περιέγραψα πως η απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών μας ήταν απλά ένα βήμα για την απελευθέρωση του αμερικανού πάστορα.
Οι αγορές συμφωνούσαν με μένα.
Για μια ακόμη φορά, δεν υπολογίσαμε ένα πράμα. Το πόσο απρόβλεπτος μπορεί να είναι ο Ερντογάν και το πόσο ψηλά μπορεί να πάει την πολιτική υψηλών ρίσκων.
Το κανε με το ρωσικό αεροπλάνο. Το κανε με την επιχείρηση «κλάδος ελαίας» στο Συρία.
Το κανε κρατώντας σε πείσμα των αγορών σταθερά τα επιτόκια για μήνες στην  Τουρκία.
Το ξανακάνει και τώρα.
Ανώτατο τουρκικό δικαστήριο απέρριψε πριν από μερικά λεπτά την αίτηση του πάστορα για αποφυλάκιση.
Όλα ήταν έτοιμα για την αποφυλάκιση του πάστορα. Όλες οι διπλωματικές προεργασίες είχαν συμβεί.
Το μόνο που ζήτησε ο Ερντογάν ήταν κάποια ψίχουλα να μην βγει ντροπιασμένος από την μονομαχία.
Η αδιαλλαξία του Τραμπ έριξε λάδι στη φωτιά του Ερντογάν.
Η τουρκική λίρα έχει ήδη χάσει τα χθεσινά της κέρδη.
Και μια αμφίρροπη μάχη με μεγάλες διακυμάνσεις παίζεται στην αγορά συναλλάγματος.
Η Τουρκία επιχειρεί μαζί με το Κατάρ και μερικούς άλλους παίχτες να κρατήσει τη λίρα και την τουρκική οικονομία στα πόδια της έναντι σε δυτικούς επενδυτές που φοβούνται πλέον την τέλεια σκατοκαταιγίδα.
Θέλω να γίνει κατανοητό ότι η κατάσταση για την Ελλάδα είναι loose loose.
Τυχόν επιδιόρθωση των αμερικανοτουρκικών σχέσεων θα γινόταν εις βάρος της Ελλάδας. Έστω και σε μικρό βαθμό, πάλι εις βάρος μας θα ταν.
Ένα μη συναινετικό διαζύγιο όμως και μια διαφαινόμενη κατάρρευση της τουρκικής οικονομίας θα βυθίσει την Τουρκία σε νεοοθωμανικό ντελίριο. Κάτι τέτοιο είναι ένα ακόμη χειρότερο σενάριο για την Ελλάδα και ανοίγει κάθε είδους σενάρια πολέμου.
Η εκτίμηση μου είναι πως ο Ερντογάν επ΄ουδενί  δεν πρόκειται να ζητήσει από το ΔΝΤ να επιστρέψει στη χώρα του. Κάτι τέτοιο θα κλείσει οριστικά τον κύκλο και την κληρονομιά Ερντογάν.
Όπως είπαμε, σήμερα στις αγορές συναλλάγματος παίζεται η τύχη της τουρκικής οικονομίας και της σταθερότητας στην περιοχή μας κι όχι μόνο.
Αν την χάσει τη μάχη ο Ερντογάν, για σύμβουλο του θα χει την απελπισία.
Αν την κερδίσει, λιγότερο πιθανό αλλά όχι απίθανο σενάριο, σύμβουλος του θα είναι η αλαζονεία.
Βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων είπατε όλοι με μια φωνή;
Περιμένετε και θα δείτε.
Μέχρι τότε, παρακαλώ, δέστε τις ζώνες σας. Η σύγκρουση με την πραγματικότητα θα είναι σφοδρότατη.

Πέτρος Αργυρίου, agriazwa.blogspot, 4:06, 17/08/2018

Read More »

Δυό φαντάροι, μία Λίρα.




Είναι απίθανο να φανταστούμε μια κυβέρνηση που έδωσε την Μακεδονία χωρίς ανταλλάγματα πέρα από μια επιθυμούμενη πολιτική εύνοια των ΗΠΑ, να έχει πάρει τους δύο φαντάρους τσάμπα.
Η αιφνιδιαστική απελευθέρωση τους και μάλιστα μια ημερομηνία συμβολική δεν έχει να κάνει με τις βλέψεις του Ερντογάν στα ελληνοτουρκικά.
Έχει να κάνει με ένα πολύ μεγαλύτερο γεωπολιτικό και οικονομικό παίγνιο.
Ο Πάστορας Μπράνσον από μια σχετική αφάνεια διετίας έχει αναχθεί σε πρώτο θέμα ενόψει των επερχόμενων εκλογών στις ΗΠΑ και τον εσωτερικό πόλεμο ανάμεσα στον αμερικανό πρόεδρο και το πολιτικό κατεστημένο των ΗΠΑ, ο οποίος τις τελευταίες μέρες έχει πάρει νέα τροπή με τον πρόεδρο να περνάει για πρώτη φορά έμπρακτα στην αντεπίθεση.
Ο Trump αφαίρεσε την διαβάθμιση ασφαλείας από τον πρώην διοικητή της CIA John Brennan. Έπονται κι άλλοι υψηλόβαθμοι πρώην αξιωματούχοι.
Είναι θέμα πολιτικής επιβίωσης για τον Trump να ισχυροποιηθεί.
Η πίεση του προς τον Ερντογάν οδήγησε την τουρκική Λίρα σε νέα κατρακύλα.
Ήταν μεγάλη έκπληξη λοιπόν ότι τη στιγμή που ο Ερντογάν ανακοινώνει δασμούς σε αμερικανικά προϊόντα ως αντίποινα για την ασφυκτική πίεση στην λίρα, αυτή να ανακτά το ένα έβδομο της αξίας της.
Είναι ένα παράδοξο το οποίο έχει μια και μόνο ερμηνεία: ότι η παράδοση του πάστορα έχει προσυμφωνηθεί και μένουν μόνο οι τεχνικές λεπτομέρειες και η εξασφάλιση έστω κάποιου ανταλλάγματος ή προοπτικής του από τους αμερικάνους προς τους Τούρκους.
Η απελευθέρωση των δύο Ελλήνων ήταν απλά ένα πρώτο βήμα στην σκάλα που οδηγεί στον πάστορα, καθώς η απευθείας απελευθέρωσή του θα εξέθετε πολύ έντονα τον Ερντογάν.
Μια παράπλευρη ωφέλεια κι όχι μια νίκη της ελληνικής διπλωματίας.
Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις δεν πρόκειται να αναβαθμιστούν όπως ομφαλοσκοπικά ισχυρίζεται η ελληνική κυβέρνηση.
Όχι όταν ο τουρκικός αλιευτικός στόλος έχει εισβάλει στο Αιγαίο προκαλώντας τρομακτικά πλήγματα στην ελληνική αλιεία και το θαλάσσιο πλούτο μας.  Ως γνωστόν άλλωστε, το Αιγαίο για κάποιους ανήκει στα ψάρια του. Αν τα ψάρια του ανήκουν στους Τούρκους λοιπόν... 

Επιμένω: Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις δεν θα αναβαθμιστούν:

Όχι όταν μόλις χθες έξι τουρκικά μαχητικά παραβίασαν τον εθνικό μας εναέριο χώρο.

Πάρτε το χαμπάρι.

Ο Ερντογάν δεν έχει εναλλακτική στην οικονομία του από τα ενεργειακά κοιτάσματα της Μεσογείου.
Δεν πρόκειται να τα αφήσει στους Κυπρίους και τους Έλληνες.
Δεν υπήρξε καν εκεχειρία.
Η ενδοτικότερη και προθυμότερη ελληνική κυβέρνηση όλων των εποχών συνιστά στους Έλληνες αλιείς να κάνουν τις πάπιες μην τυχόν και προκληθεί θερμό επεισόδιο που θα χαλάσει το ματαιόδοξο αφήγημα της.
Η «ελληνική» κυβέρνηση έχει ήδη προεργαστεί τον αφελληνισμό και της Θράκης καθώς κινείται προς την κατεύθυνση της πάγιας τουρκικής φιλοδοξίας να ελέγχει την μειονότητα μέσω των δικών της μουφτήδων.
Σταθείτε λίγο. Πραγματικά.
Η τουρκική κρίση πιέζει τις ευάλωτες Ιταλικές και Γαλλικές τράπεζες, με την νέα Ιταλική κυβέρνηση να είναι ετοιμοπόλεμη κατά του Βερολίνου.
Οι δασμοί του Trump εναντίον της Τουρκίας, της ΕΕ και οι κυρώσεις σε Ιράν και Ρωσία που βλάπτουν και την γερμανική οικονομία καθώς αυτή έχει θέσεις και στο Ιράν και τη Ρωσία ενώ η ΕΕ είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Τουρκίας δημιουργούν ένα στιγμιότυπο κατά το οποίο η δημιουργία ενός μπλοκ ανάμεσα στις προαναφερθείσες χώρες μοιάζει μια κάποια λύση.
Με την Ελλάδα να έχει προκαλέσει τη χειρότερη διπλωματική κρίση ever με τη Ρωσία και τον Ρώσο πρωθυπουργό να έχει για πρώτη φορά αναφερθεί σε τουρκική δημοκρατία της Κύπρου, που ακριβώς βρίσκεται η Ελλάδα;
Μεταξύ σφύρας και άκμονος.
Ότι συμφωνίες γίνουν ανάμεσα στα μπλοκς, θα είναι εις βάρος της Ελλάδας και με συνέπειες πολύ πιο διαρκείς από τη θητεία της συγκεκριμένης «ελληνικής κυβέρνησης».
Για να καταλάβουμε που βρισκόμαστε:
Η Τουρκία είναι ένα κράτος τρομοκράτης. Είναι πολιτική της να απαγάγει και να κρατάει ομήρους και να ζητάει ανταλλάγματα.
Αυτό δούλεψε με τη Γερμανία που για ένα δημοσιογράφο ξεπάγωσε τις πωλήσεις οπλικών συστημάτων. Άλλο που δεν ήθελε.
Το ίδιο επιχείρησε να κάνει και με τις ΗΠΑ, σε μια συγκυρία πολύ αρνητική για την Τουρκία. Η τακτική των υψηλών ρίσκων, σήμα κατατεθέν του Ερντογάν, αυτή τη φορά δεν μπορούσε να φέρει άμεσα καρπούς. Κι έτσι ο Ερντογάν έκαψε κάποια από τα λιγότερο σημαντικά χαρτιά του.
Κάθε φορά που οι Έλληνες πανηγυρίζουν, μεγάλο κακό έρχεται.
Η Ελλάδα βρίσκεται μεταξύ σφύρας κι άκμονος.
Οι γεωπολιτικές τεκτονικές πλάκες κινούνται απειλώντας να συνθλίψουν τη χώρα. Κι οι δικοί μας κάνουν πλάκα.  

Πέτρος Αργυρίου, agriazwa.blogspot.com, 17/08/2018

Read More »

Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018

Ζήτω που καήκαμε



Σκάστε!

Βουλώστε το!

Δεν σέβεστε την μνήμη των νεκρών που κάψαμε;
Η αστυνομία της σκέψης και του συναισθήματος του Συριζα μας προστάζει.
Μην ανεβάζετε φωτογραφίες των καμένων.

Λοιπόν. Να σβήσουμε όλες τις φωτογραφίες από το ολοκαύτωμα των εβραίων. Να απαγορεύσουμε τις ταινίες για το ολοκαύτωμα. Πληγώνονται οι συγγενείς των θυμάτων.

Φυσικά και πληγώνονται.

Αλλά οι ταινίες και οι φωτογραφίες του ολοκαυτώματος υπάρχουν για αυτόν ακριβώς τον λόγο: για να θυμούνται οι άνθρωποι, για να μην ξεχνούν, για να μην ξαναγίνει το κακό.

Έτσι και με το Μάτι.

Πόσοι νεκροί;
25.
Α, οκ.
Διαχειρίσιμο.
50.
Όχι ρε πούστη μου, σκουραίνουν τα πράγματα.
80.
Στ’ αρχίδια μας. Δεν είναι άνθρωποι. Είναι νούμερα.
Σηκώστε τα μανίκια σύντροφοι και βουτήξτε στο διαδίκτυο να το σώσουμε επικοινωνιακά.
Μολυβένια στρατιωτάκια συντάσσονται στη γραμμή του Μαξίμου, ένα ΚΚΕ με μόνη ιδεολογία την καρέκλα.
Είναι νινί ακόμη. Έτσι υπερασπίζεται υπουργός τον πρωθυπουργό.
Το χουμε ξαναδει το έργο.
Όταν ο Τσίπρας υπόγραφε μνημόνια, εμείς έπρεπε να ανησυχούμε για τον Έρπη του παιδιού.

Κλέβουν τα πάντα, μέχρι και το μητρικό φίλτρο.
Δεν τους αρκεί το γάλα του παιδιού.

Και να σου μετά η προπαγάνδα. Ποταμός η προπαγάνδα επιχειρεί να παρασύρει την οργή.

Να σου βγαίνει ο πρωθυπουργός σε υπουργικό συμβούλιο. Αφού οι άνθρωποι έχουν καεί.
Να πηγαίνει με την Συριζερτ στον τόπο του εγκλήματος μέρες μετά.
Αφού έχουν κρυώσει τα πτώματα μέσα στις πλαστικές σακούλες.

Και μια μπουλντόζα. 
Έτσι, για τα μάτια του Κόσμου.

Show must Go On.

Σύντροφοι: Η κατάσταση είναι επείγουσα. 

Επείγει να το σώσουμε επικοινωνιακά.

Να σώσουμε την καρέκλα μην αρπάξει κι αυτή φωτιά.

Μαζί τα φάγαμε.
Μόνοι σας τα χτίσατε.
Καλά κάνατε και καήκατε.

Αυτά λένε υπουργοί, τα ίδια λένε κι οι οπαδοί του παιδιού-ηγέτη.
Φανταστείτε να μεγαλώσει κι όλας.

Τελικά, είστε σίγουροι ότι δεν είστε Ναζί;
Γιατί στην κυνικότητα δεν έχετε να ζηλέψετε τίποτε απ’ αυτούς.

Στρώστε τους κώλους σας κάτω και δώστε ξανά τη μάχη του διαδικτύου. Γιατί αν χαθεί το επικοινωνιακό, χάθηκε κι η καρέκλα.
Μολυβένια στρατιωτάκια που δεν μετρούν νεκρούς. Μετράνε μέρες εξουσίας.
Μετράνε likes.
Με ηθικό μπόι νανοσωματιδίου.
Με ανήθικο πλεονέκτημα.
Με κυνισμό ΝΑΖΙ.
Με τοίχους ντροπής να τους χωρίζουν απ τους πολίτες.

Μα οι γραμμές άμυνας πέφτουν μπροστά στην φρίκη.

Στρατιώτες, περάστε λοιπόν στην αντεπίθεση.
Και να σου ο Αμβρόσιος.
Μετά οι χρυσαυγίτες.
Κι έπειτα τα θύματα.

Παντού εχθροί.

Λατρεύουν οι συριζαίοι τους εχθρούς.

Και ο πιο πιστός τους εχθρός είναι ο ελληνικός λαός.
Αυτός, ο φασίστας.

Καήκατε;
Στα αρχίδια μας.
Φταίγατε.
Ψόφος.
Ανώτεροι οι Συριζαίοι. Άλλη φυλή. Άλλη ράτσα.

Εντάξει λοιπόν, σίγουρα δεν φταίνε μόνο αυτοί, οι ανώτεροι.
Ας υποθέσουμε ότι οι προηγούμενοι φταίνε για την τραγωδία κατά 70%.
Κι οι τωρινοί μόνο δέκα τις εκατό.
Φταίνε μόνο δηλαδή για 9 απανθρακωμένους ανθρώπους.
Μόνο 9.
Άρα, δεν φταίνε. 9 νεκροί δεν είναι τίποτε.
Μάνδρα, Σαρωνικός, Μάτι.
Έλληνες, πάρτε σειρά. Πάρτε νουμεράκι. Κληρώνει θάνατο πια.
Δεν χρειάζεται να αυτοκτονείτε πλέον.
Το λύσαμε κι αυτό.

Πέτρος Αργυρίου, agriazwa.blogspot, 3/8/2018

Read More »