Τρίτη 28 Αυγούστου 2018

Νέα: Τη γαμήσαμε

"Ο παλιός κόσμος πεθαίνει και ο νέος πασχίζει να γεννηθεί. Τώρα είναι η εποχή των τεράτων"
Αντόνιο Γκράμσι

Έχετε δει τους καινούριους γεωπολιτικούς πόλους να αναδύονται; Όχι. 
Και γιατί ΌΧΙ; 
Γιατί δεν δύνανται.

Υπάρχουν μόνο τάσεις. 

Η πολιτική Τραμπ απομονώνει πλέον τις ΗΠΑ. 

Από τους αθέμιτους ανταγωνιστές των ΗΠΑ στους οποίους αρχικά στόχευε όπως η Γερμανία και η Κίνα, ο Τράμπ έχει περάσει πλέον σε στρατηγικούς τους εταίρους όπως ο Καναδάς και η Τουρκία.  

Όσο πιο πολύ απειλείται ο Τραμπ από το βαθύ κράτος των ΗΠΑ, τόσο πιο φρενήρης θα γίνεται η πολιτική του, με αποκορύφωμα, κάποια σοβαρή πλέον στρατιωτική σύγκρουση, κι όχι πλέον τα βεγγαλικά που έριξε τις δύο προηγούμενες φορές σε Αφγανιστάν και Συρία. 

Αυτός είναι ο λόγος που η Ρωσία προσπαθεί να προλάβει τις εξελίξεις για επίθεση στη Συρία με αφορμή "χημικά όπλα".

Ο φόβος του Ερντογάν όμως είναι πολύ μεγαλύτερος.

Αν η Τουρκία βυθιστεί σε χρόνια κρίση, δεν απειλούνται μόνο οι φιλοδοξίες και η πολιτική του κληρονομία αλλά η ελευθερία και η ζωή του ιδίου και της οικογένειας του. 

Υπάρχουν ανόητοι ή έμμισθοι που σε αυτές τις συνθήκες βλέπουν γεωστρατηγική αναβάθμιση της Ελλάδας, ξεχνώντας ότι όσο πιο πληγωμένη είναι η Τουρκία τόσο πιο επιθετική θα γίνεται. 

Και φυσικά δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση η Τουρκία να παραιτηθεί από τα ενεργειακά της περιοχής, την μόνη ελπίδα της να εξέλθει νικήτρια από την οικονομική της υπερθέρμανση. 

Με άλλα λόγια, μπαίνουμε βαθύτερα στο στόμα του Λύκου και μάλιστα με τις υποδομές να έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα (διακοπές ρεύματος, νερού, πλημμύρες, Μάτι, σύστημα υγείας).  

Την ίδια στιγμή, το ευρωπαϊκό κατεστημένο προσπαθεί να ανατρέψει την κυβέρνηση στην Ιταλία την οποία ούτως ή άλλως απέτρεψε προσωρινά να σχηματιστεί.(ΕΔΩ) 

Αυτό εξωθεί την απομονωμένη πλέον Ιταλική κυβέρνηση να απενδυθεί της μετριοπάθειας στην οποία σταδιακά είχε υποχωρήσει και αυξάνει σημαντικότητα της πιθανότητες διάλυσης της ευρωζώνης. 

Κάτι τέτοιο θα σημάνει τον ξαφνικό θάνατο και των ελληνικών ομολόγων.  

Η Γερμανία, μετά τους δασμούς του Τραμπ, αρχίζει να "συμπονεί" τη Ρωσία για τις αμερικανικές κυρώσεις που η ίδια ψήφισε, την ίδια ώρα που η στάση των ΗΠΑ απέναντι σε Ρωσία και Τουρκία σφυρηλατούν με δεσμούς αίματος την ευκαιριακή τους συμμαχία ενώ οι ευρωπαϊκές επενδύσεις σε Τουρκία (αλλά και Ιράν) είναι απαγορευτικές για εμπορικό αποκλεισμό αυτών των δύο χωρών από την ΕΕ.

Την ίδια στιγμή η Ελλάδα έχει δύο αφεντικά που βρίσκονται όμως πλέον σε διαμάχη: Γεωπολιτικά την Αμερική, οικονομικά την Γερμανία. Τι παθαίνουν οι υπηρέτες δύο αφεντάδων; 

Ακόμη κι αν γίνουν όλες οι ανατροπές που το διατλαντικό κατεστημένο επιθυμεί (Τραμπ, Ερντογάν, Ιταλική κυβέρνηση), ακόμη κι αν αυτά γίνουν χωρίς πάταγο με το δεύτερο να μην έχει καμία απολύτως πιθανότητα, μια νέα παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση καραδοκεί. 

Παράλληλα, το αυγό του μουσουλμανικού ριζοσπαστισμού στη Θράκη, φαίνεται να έχει ήδη συλληφθεί (εδώ) με το μεταναστευτικό να μην πλέον μόνο μια ανθρωπιστική κρίση εντός μιας ανθρωπιστικής κρίσης, αλλά φιτίλι έτοιμο να αρπάξει (ΕΔΩ κι ΕΔΩ), όχι μόνο λόγω ακραίων ισλαμιστών που έχουν εισέλθει στη χώρα αλλά γιατί οι άθλιες συνθήκες ωθούν ακόμη περισσότερους στον εξτρεμισμό, ένα ακόμη δώρο της Ελλάδας στην Τουρκία του Ερντογάν. 

Μπορείτε να είστε αισιόδοξοι λοιπόν. Ναι φτάσαμε στην Ιθράκη. Κι έχουμε στην καλύτερη των περιπτώσεων μια διετία πριν βιώσουμε την τέλεια καταιγίδα σε όλα τα επίπεδα. 
Οι μανταφόροι της είναι ήδη εδώ. 

Πέτρος Αργυρίου, agriazwa.blogpsot.com, 28/8/2018

1 σχόλιο:

  1. Καλησπέρα και πάλι .
    Σε γενικές γραμμές συμφωνώ με τις απόψεις που διατυπώνονται σε αυτό το ιστολόγιο .
    Η κατάσταση πράγματι είναι (και ήταν ανέκαθεν ) αρνητική σε όλα τα μέτωπα - εθνικό ,οικονομικό , δημογραφικό , κοινωνικό - και κάθε μέρα θα γίνεται χειρότερα .
    Tίς πταίει ;
    Όλοι φταίμε μηδενός εξαιρουμένου !
    Όποιος έχει στοιχειώδεις γνώσεις ελληνικής ιστορίας (διάβαζε Παπαρρηγόπουλο ) , έχει διαβάσει για την γενοκτονία και ξεπούλημα του Ελληνισμού
    σε Κύπρο http://ardin-rixi.gr/archives/204940
    , Ίμβρο , Τένεδο http://ardin-rixi.gr/archives/197860
    , Κων/πολη
    , Ανατολική Θράκη http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=9123
    , Μικρά Ασία , Πόντο https://kars1918.wordpress.com/2013/09/02/kemal-vs-greeks/,
    Βόρειο Ήπειρο https://www.himara.gr/epikairotita/6307-voria-ipiros-istoriki-egkatalipsi-ton-ellinon-1
    Αντιόχεια http://operationantioch.blogspot.com/p/blog-page_15.html
    θα έχει κατανοήσει ότι έχει δημιουργηθεί ένα πολιτικό - οικονομικό - κοινωνικό κατεστημένο τελείως ανθελληνικό το οποίο δέχεται την διαχρονική γενοκτονία του Ελληνισμού και από Ανατολάς (από 7ο αιώνα παρακαλώ διάβαζε Ισλάμ κατάκτηση Αντιόχειας 639 μ.χ . ) και από Δυσμάς (476 μ.χ οριστικό τέλος της Δυτικής Ρωμιοσύνης από Οδόακρο Φράγκους γενικά ).
    Δεν έχει σημασία αν είναι ΄αριστερή΄ ή ΄δεξιά΄ κυβέρνηση , πολιτική ή στρατιωτική .
    ΄Ολοι εκτελούν εργολαβίες ξένων συμφερόντων και βάζουν ένα λιθαράκι στον τάφο του Ελληνισμού και κατηγορούν ταυτόχρονα τους άλλους για αυτά που οι ίδιοι κάνουν ή δέχονται .
    Ξεκινήσαμε στραβά με ένα κράτος προτεκτοράτο , αδύναμο στις παρυφές των κέντρων του Ελληνισμού (Κων/πολη , Σμύρνη , Θεσσαλονίκη , Ιωάννινα , Τραπεζούντα) το οποίο εξ αρχής είχε δεχθεί να διαγράψει την ιστορική συνέχεια του Ελληνισμού (διάβαζε Ελληνιστικοί χρόνοι - 323 π.χ -31 π.χ. και Ρωμαϊκή περίοδος 31 π.χ. 1453 μ.χ ) ως δήθεν συνέχεια της Αθηναϊκης Δημοκρατίας τουτέστιν τα σύνορα μέχρι την Λαμία .
    Δεν κατορθώθηκε όλα τα χρόνια από την επανάσταση μέχρι σήμερα να δημιουργηθεί ένα κίνημα συλλογικό που να κατορθώσει να εκφράσει τα συμφέροντα του Ελληνισμού και να συνεχίσει τον ΕθνικοΑπελευθερωτικό αγώνα της επανάστασης του 1821 αναγεννώντας την Ρωμανία μας στα ιστορικά όρια του έθνους μας από Αντιόχεια μέχρι Ρώμη και από Αρχαία Επίδαμνο (Δυρράχιο ) μέχρι Κύπρο με πρωτεύουσα την Πόλη των Πόλεων Νέα Ρώμη Κων/πολη .
    Το όραμα των Ρήγα Φεραίου - Ιωάννη Ρωμανίδη παραμένει επίκαιρο και σωτήριο και μοναδική διέξοδος αντικρύζοντας την ιστορική έκλειψη και τελική γενοκτονία μας από Δυτικούς και Ανατολικούς δολοφόνους .
    Πρέπει λοιπόν για να επιβιώσουμε να κάνουμε μια ιστορική αποτίμηση της πορείας του Ελληνισμού από την αρχαιότητα και κυρίως από τα Ρωμαϊκά χρόνια δλδ από 3ο αιώνα π.χ μέχρι σήμερα , ψύχραιμα , νηφάλια , να εντοπίσουμε τα λάθη μας αλλά και τα πλεονεκτήματα που έχουμε ώς έθνος και επάνω εκεί να πατήσουμε .
    Η καλύτερη ανάλυση και ιστορική αποτίμηση είναι το ιστορικό έργο του μεγαλύτερου καθηγητή Θεολογίας του 20ου αιώνα Ιωάννη Ρωμανίδη 1927- 2001 .
    Ας την μελετήσουμε :
    http://www.sophia-ntrekou.gr/2013/10/O-p.Iwannis-Rwmanidis-ws-istorikos.html
    1. Οι βασικές ιστορικές θέσεις τού π. Ι. Ρωμανίδη
    Οι ιστορικές θέσεις τού Ρωμανίδη, πρωτότυπες τό 1975, όταν πρωτακούστηκαν, έχουν καταστεί αρκετά γνωστές πλέον καί δέν χρειάζεται νά τίς επαναλάβουμε εδώ παρά μόνο περιληπτικά:

    (α). Ο ρωμαϊκός πολιτισμός είναι στήν πραγματικότητα ελληνικός. Η Ρώμη υπήρξε ελληνική πόλη, πολλοί παλαιότεροι Ρωμαίοι συγγραφείς έγραφαν ελληνικά ή ήταν δίγλωσσοι καί η ελληνική γλώσσα ήταν μιά από τίς δυό επίσημες γλώσσες στή Σύγκλητο, όπου η θέση τού μεταφραστή είχε καταργηθεί από τόν 1ο αιώνα π.Χ.. Γι' αυτό άλλωστε καί ο Απ. Παύλος έγραψε τήν Επιστολή πρός τούς Χριστιανούς τής Ρώμης στα ελληνικά. Ακόμη καί η λατρεία στήν πόλη τής Ρώμης ετελείτο στά ελληνικά μέχρι τίς αρχές τού 4ου αιώνα. Στό σύνολο τής αυτοκρατορίας, η πλειοψηφία τού πληθυσμού μιλούσε ελληνικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή