Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Πρόσωπα: "Θέμος"


Ο τύπος που εχει μπει στα σαλόνια μας με τις άκρως σεξιστικές εκπομπές του δεν είναι για γέλια. Το αντίθετο.

"Δε γαμιέται"
Του Πέτρου Αργυρίου (περισσότερα για το συγγραφέα και το έργο του στο agriazwa.blogspot.com)

Όταν φτιάχναν το "Πρώτο Θέμα" μαζί με το Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, η τηλεοπτική διαφήμιση που επιλεξαν με τους δύο τους στην ίδια μπανιέρα δεν ήταν τυχαία. Μοιάζει με αυτοσαρκασμό. Ο Θέμος λίγο αργότερα θα εμπλακεί στο σεξουαλικό σκάνδαλο Ζαχόπουλου με τον δεύτερο να πηδάει από το μπαλκόνι, γνωρίζοντας μάλλον το πάτημα που έδωσε σε αυτούς που δεν αρέσκονταν στην ενεργειακή πολιτική Καραμανλή.
Με 5 εκαττομύρια ευρώ σε λογαριασμό του και εφόσον αυτή η είδηση αληθεύει, η ερώτηση του από που προήλθαν αυτά τα λεφτά και για ποιο σκοπό δόθηκαν στον Αναστασιάδη μοιάζει κρίσιμη.
Η εμπλοκή του Θέμου στο σκάνδαλο Ζαχόπουλου αποτέλεσε και αιτία ρήξης ανάμεσα στον πρώτο και τον Τριανταφυλλόπουλο. Η ρήξη αυτή περιγράφεται σε σχετική επιστολή του πρώην συνεργάτη Σωκράτη Γκιόλια προς τον πρώην εργοδότη του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου η οποία δείχνει σφοδρή ρήξη όχι μόνο ανάμεσα σε Αναστασιάδη και Τριανταφυλλόπουλο αλλά και ανάμεσα σε Γκιόλια- Τριανταφυλλόπουλο:

Πριν 11 μήνες πήρες ένα πιστόλι να πας στο γραφείο στο «Πρώτο Θέμα» για να σκοτώσεις τον Θέμο ίδιος είπες σε μένα και στον δικηγόρο σου Γ.Αγιοστρατίτη. Είχες μαζί σου το όπλο. Προσπάθησα να σε σταματήσω και έβαλα κόσμο να πάρει να ενημερώσει τον Θέμο να μην πάει στο γραφείο.(Ούτε ο ίδιος το ξέρει ότι το έκανα και εσένα πάλι στο…απέκρυψα). Ο Θέμος πράγματι δεν ήταν στο γραφείο. Μην επιχειρήσεις να κάνεις το ίδιο με μένα. Άδικος κόπος. Δεν με νοιάζει. Τζάμπα ….μάρτυρα θα με κάνεις
1

Λίγους μήνες μετά ο Γκιόλιας εκτελείται με μαφιόζικο τρόπο. Μέχρι και σήμερα η βαλλιστική "δείχνει" τη Σέχτα Επαναστατών ως τον πιο πιθανό δράστη.
Φαίνεται να υπάρχει πολύ βρωμιά σε χώρους που παράγουν κοινό θέαμα και μια μπανιέρα μάλλον δε φτάνει να καθαρίσει τα κρίματα.

Τώρα που οι πολιτικοί νιώθουν το χνώτο του κόσμου στο σβέρκο τους, αναρωτιέμαι για ποιο λόγο οι μεγαλοδημοσιογράφοι, οι στηλοβάτες της εξουσίας, να μένουν στο απυρόβλητο.

Το 2008 το blog Yes Mr Bob ανέσυρε μια συνέντευξη του Αναστασιάδη από το 1994 ατο περιοδικό 01 όπου ο Θέμος αυτοπροσωπογραφείται. Σήμερα αυτή η συνέντευξη μοιάζει πιο επίκαιρη από ποτέ. Θαυμάστε αυτόν τον άνθρωπο λοιπόν και διερωτηθείτε για ποιο λόγο τον μπάζετε τόσα χρόνια στα σαλόνια και τις κρεβατοκάμαρές σας.

-Ποια είναι η εικόνα που έχετε για την απόλυτη
ευτυχία;
-Πολλά χρήματα, υγεία, νιάτα, ομορ­φιά, κότερα, βίλες, πολλές ωραίες γυναίκες, μηδέν υποχρεώσεις και φυσικά κι ένα καλό βιβλίο που να γράφει για το «αδιέξοδο» της ζωής εν γένει.

-Ποιος είναι ο μεγαλύτερος φόβος σας;
-Ότι δεν θα συμβούν τα προαναφερόμενα, στο τέλος θα μείνω με τις φαντασιώσεις και το βιβλίο φυσικά.

-Σε ποιο πράγμα προδώσατε τον εαυτό σας και μετανοιώνετε περισσότερο γι' αυτό;
-Όλες οι προδοσίες έναντι του εαυτού μου και των πεποιθήσεων μου που έκανα, με βόλεψαν αφάνταστα και μου βγήκαν σε καλό.

-Ποιο είναι το αγαπημένο σας απόφθεγμα;
-«Δεν γαμιέται».

-Ποιο είναι το πιο εξωφρενικό πράγμα που κάνετε;
-Ότι εξακολουθώ να λέω τα ίδια ψέμα­τα, με την ίδια πειθώ, και ότι βρίσκονται πολ­λοί έτοιμοι να τα αποδεχθούν. Με συγκινεί ιδιαίτερα αυτό.

-Ποια θεωρείτε την πιο υπερεκτιμημένη αρετή;
-Τη φιλαλήθεια. Συνήθως δημιουργεί πολύ πε­ρισσότερα προβλήματα από τα ψέματα.

-Ποιο είναι το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό σας;
-Εγώ πιστεύω η ευφυΐα μου, και η ροπή προς την επιτυχία. Οι άλλοι λένε ότι είμαι απλά εγωιστής. Κτηνωδώς εγωιστής.

-Διαλέξτε πέντε λέξεις που περιγράφουν τον εαυτό σας.
-Άπειρο, αέναο, ανυπολόγιστο, ά­σχετο, αβάσιμο.

-Ποιο είναι το πολυτιμότερο περιουσιακό στοι­χείο σας;
-Το μυαλό μου, το οποίο το εμπο­ρεύομαι συστηματικά, και ελπίζω σε αρκετά καλή τιμή. Για όσο καιρό θα πουλάει.

-Τι θεωρείτε σαν τον έσχατο βαθμό δυστυχίας;
-Φτωχός, άρρωστος, άσχημος και στρέιτ. Του­λάχιστον ο γκαίη κάπου θα το διασκεδάζει όσο μπορεί.

-Σε ποιες περιπτώσεις λέτε ψέματα;
-Όποτε με συμφέρει και το επιτρέπουν οι συνθήκες. Αλ­λά κι όταν λέω αλήθεια, πάλι ψεύτικη είναι.

-Τι απεχθάνεστε περισσότερο στην εξωτερική εμφάνιση;
-Δεν θέλω να εκμεταλλευτώ το χώ­ρο που με καλοσύνη μου διαθέτετε.

-Ποιο ταλέντο θα θέλατε να έχετε;
-Να είμαι πιο αδίστακτος απ' ό,τι είμαι. Αυτή η τρυφερό­τητα και η ευαισθησία με πάνε πίσω... Έχασα χρόνια και χρήματα για να φθείρω τον εαυτό μου με βλακώδη πολιτικά, υπαρξιακά και διάφορα σχετικά "ερωτήματα"

-Πότε και που υπήρξατε ευτυχισμένος;
Στον ύπνο μου, σε στιγμές σεξουαλικών (...), μετά από γεύματα,με καινούρια (...) κινητά, σκάφη και γυναίκες

-Ποια είναι η αγαπημένη σας φαντασίωση;
- ... Πάντα έχει να κάνει με επιβολή και υπο(ταγή;)

-Ποιοι είναι οι πραγματικοί ήρωες σας;
-Θαυμάζω όσους κάνουν πολλά, πάρα πολλά χρήματα μόνοι τους, απ' το μηδέν εκμεταλ­λευόμενοι τα πάντα (και ξεφεύγουν στο τέλος).

-Ποια είναι τα αγαπημένα σας ονόματα;
-«Σίτιμπανκ», «Αμέρικαν Εξπρές», αλλά και η «Λόυντς Μπανκ». Ιδίως όταν μου τα δίνουν γραπτά και με υπογραφή.
Κι ο Ολυμπιακός.


-Τι απεχθάνεστε περισσότερο;
-Τους διανοού­μενους, τους συγγραφείς και τους ποιητές που παίρνουν πολύ στα σοβαρά τον εαυτό τους. 2

Θέλω να θεωρώ τον εαυτό μου και διανοούμενο και συγγραφέα. Η απέχθεια που νιώθει ο Θέμος Αναστασιάδης για αυτό το υπ' εξαφάνιση στην Ελλάδα είδος αποτελεί τιμή για όσους θεωρούμε ότι ανήκουμε σε αυτό.
Και η τιμή, σε αντίθεση με το μυαλό του Θέμου, τιμή δεν έχει. Σίτιμπανκ, Αμέρικαν Εξπρές και Λόυντς Μπανκ ήδη από το 1994 Θέμο;
Φτού σου να μη σε ματιάξουμε.
"Δε γαμιέται" που λες και συ. Και όμως Θέμο. Που και που γαμιέται η όλη φάση. Και ο τροχός γυρνάει. Και πάνω σε αυτόν θα βρεθούν κάποιοι από αυτούς που γυρνούσαν τα γρανάζια μέχρι σήμερα εκμαυλίζοντας τον Ελληνικό Λαό. Αδίστακτοι υλιστές χωρίς ούτε μια σπίθα ανθρωπιάς μέσα τους.
Να εύχεσαι οι αγανακτισμένοι που θα βρεθούν μπροστά σου να έχουν περισσότερη ανθρωπιά από σένα.
1 http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=15460&subid=2&pubid=4587102
2 http://yesmrbob.blogspot.com/2008/01/blog-post_12.html

3 σχόλια:

 1. Χωρις τα σκουληκια δεν γινεται και το ξερεις.
  Βοηθοι εκπληρωσεως των πολιτικων, καταλυτες και εργαλεια της αποσυνθεσης ειναι τετοιοι ανθρωποι. Εχει διαβασει καλα τους ρολους του. Προσευχεται στο δεκαλογο της αποσυνθεσης της σκεψης, οπως τον εδωσε πολυ πετυχημενα και ο Τσομσκυ.Πονταρε παντα στην ανοησια του Ελληνα την κολακεψε και δουλεψε μ αυτην θησαυριζοντας.
  Για σκεψου το.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Στα ελληνικά Wikileaks ένας Αμερικανός διπλωμάτης περιγράφει με εντυπωσιασμό το πόσοι Έλληνες δημοσιογράφοι υπήρξαν διαθέσιμοι στο να πουληθούν.

  Με δεδομένο ότι η πρακτική είναι οικεία τους Αμερικανούς διπλωμάτες, μπορούμε να υποθέσουμε μόνο πόση έκταση έχει το φαινόμενο στην Ελλάδα.

  Το ίδιο έγινε και στους Ολυμπιακούς (πάλι από τα Wikileaks). Νομίζω πως, επειδή κανένας δεν θέλει να γελοιοποιείται χωρίς λόγο, μπορεί κανείς να δει ποιοί δημοσιογράφοι αμείβονται από ποιόν, εάν παρατηρήσει ποιοί κάνουν "απροσδόκητα" πράγματα (π.χ.ένας "φιλελεύθερος" αρθρογράφος να υμνεί τον Καρατζαφέρη κλπ) ή ποιοί σώνει και καλά υπερασπίζονται κάποιες γραμμές.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. To χειροτερο....απο ολα...ειναι οτι τις ιδιες απαντησεις....θα εδινε η μεγαλυτερη μεριδα των συγχρονων Ελλήνων..!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή