Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

Το Defencenet κι η κατρακύλα της γεωστρατηγικής αξιοπιστίας


Η διαστρέβλωση και η προπαγάνδα δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο των μεγάλων συστημικών μήντια.
Υπάρχει σωρεία πλέον διαδικτυακών τόπων δήθεν ενημερωτικών που γράφουν ότι θέλουν δημιουργώντας κοσμοείδωλα που βρίσκονται σε διάσταση με το γνωστό μας σύμπαν.
Τo Defencenet αποτελεί ίσως τη ναυαρχίδα τους. Το site που κάποτε είχε μια σχετική αξιοπιστία και στο οποίο ανέτρεχαν όσοι θέλαν να έχουν γεωστρατηγική ενημέρωση και άποψη, είναι εδώ και αρκετό καιρό ένα προπαγανδιστικό μέσο με δική του ατζέντα.
Χαρακτηριστικό είναι το χθεσινό του δημοσίευμα που ήθελε ρεπουμπλικάνο προεδρικό υποψήφιο να πρεσβεύει … τον διαμελισμό της Τουρκίας για να δημιουργηθεί ένα μεγάλο Κουρδικό κράτος.
Ας δούμε τους ευφάνταστους ισχυρισμούς του site:

Ο Αμερικανός προεδρικός υποψήφιος των Δημοκρατικών Rand Paul (με μεγάλες πιθανότητες να πάρει το χρίσμα) δήλωσε δημόσια την υποστήριξή του στη δημιουργία Κουρδιστάν που θα περιλαμβάνει και τα εδάφη της νοτιοανατολικής Τουρκίας δηλαδή τις περιφέρειες Ντιγιάρμπακιρ,Χατάι κ.λ.π

Ο Αμερικανός υποψήφιος απλά παραδέχθηκε δημόσια αυτό που το βαθύ αμερικανικό κράτος επιζητά. Ένα κοσμικό Κουρδιστάν που θα προστατεύει το Ισραήλ, θα ελέγχει τα ενεργειακά αποθέματα του Κιρκούκ για λογαρισμό των Αμερικανών,και θα "κοντύνει" την Τουρκία που επί πρωθυπουργίας Ρ.Τ.Ερντογάν και Α.Νταβούτογλου έβγαλε "γλώσσα" στην Ουάσιγκτον.

Ταραχή έχουν προκαλέσει στην Τουρκία οι δηλώσεις του Rand Paul, υποψηφίου των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ στις εκλογές που θα γίνουν το 2016, στις οποίες υποστήριξε ότι η Τουρκία θα πρέπει να διαμελιστεί και να παραδώσει μέρος των εδαφών της στο υπό ίδρυση νέο κουρδικό κράτος.

Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ, γερουσιαστής Rand Paul, μιλώντας στο Breitbart News τόνισε την μεγάλη ανάγκη ίδρυσης ανεξάρτητου κουρδικού κράτους που θα είναι το βασικό ανάχωμα στην επέκταση των τζιχαντιστών ενώ υποστήριξε ότι θα πρέπει να δοθούν καινούργια οπλικά συστήματα στους Κούρδους του βορείου Ιράκ.

Εκείνο όμως που ανησύχησε έντονα τους Τούρκους, είναι οι δηλώσεις σχετικά με το κουρδικό κράτος. Ο Αμερικανός γερουσιαστής ανέφερε ότι υπόσχεται να στηρίξει με κάθε μέσο την ίδρυση ανεξάρτητου κουρδικού κράτους το οποίο θα περιλαμβάνει και πολλά εδάφη της ίδιας της Τουρκίας. Μάλιστα δήλωσε χαρακτηριστικά ότι ο ίδιος θα χαράξει τα νέα σύνορα του Κουρδιστάν, «Kürdistan içim yeni sınırla çizeceğim»!

Οι δηλώσεις αυτές όπως ήταν επόμενο προκάλεσαν μεγάλη αίσθηση στην Τουρκία, καθώς ο Αμερικανός γερουσιαστής και υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ δεν δίστασε φανερά να δηλώσει πως θα πρέπει να αφαιρεθούν εδάφη της Τουρκίας για να αποδοθούν στο νέο Κουρδιστάν, δηλαδή με λίγα λόγια να διαμελιστεί η σημερινή Τουρκία με πρόσχημα τον πόλεμο κατά των Τζιχαντιστών τον οποίο, σύμφωνα με τον Αμερικανό γερουσιαστή, τον έχουν επωμιστεί καθ’ ολοκληρία οι Κούρδοι μαχητές.

Ο Rand Paul προχωρώντας ακόμα περισσότερο για το θέμα της ίδρυσης κουρδικού κράτους, υποστήριξε ότι θα πρέπει να παραχωρηθούν στους Κούρδους και εδάφη και από το Ιράκ και τη Συρία για την δημιουργία ενός μεγάλου Κουρδιστάν, το οποίο φυσικά θα είναι υπό την άμεση αμερικανική επιρροή…

 Πριν από 250 χρόνια ο Εθνομάρτυρας Πατροκοσμάς είχε προφητέψει "Οί Τούρκοι θά φύγουν, αλλά θά ξανάρθουν πάλι καί θά φθάσουν ώς τά Εξαμίλια. Στό τέλος θά τούς διώξουν είς τήν Κόκκινη Μηλιά. Από τούς Τούρκους τό 1/3 θά σκοτωθή, τό άλλο τρίτο θά βαπτισθή καί μονάχα τό 1/3 θά πάη στήν Κόκκινη Μηλιά"

Θα παρακάμψουμε την προφητεία του Πατροκοσμά γιατί εμείς ασχολούμαστε με προβλέψεις κι όχι με προφητείες και τυγχάνει να είμαστε συχνά πιο πετυχημένοι σε αυτές από ότι οι κάθε είδους προφήτες.

Το δημοσίευμα περιέχει μισές αλήθειας. Ο βασικός ισχυρισμός του δεν είναι απλά παραποιημένος ή διαστρεβλωμένος: Είναι εντελώς κατασκευασμένος.

Ο Rand Paul είναι όντως υποψήφιος με το ρεπουμπλικανικό κόμμα για τις προεδρικές του 2016. 

Δυστυχώς όμως είναι αουτσάιντερ καθώς τις περισσότερες πιθανότητες τις συγκεντρώνει ο άθλιος Jeb Bush, αδερφός του κρετίνου μα εγκληματία κατά της ανθρωπότητας G.W.Bush Jr.

Ο Paul είναι από τις λίγες ελπίδες που έχει η ανθρωπότητα για να μην καταστρέψουν οι Αμερικάνοι μια καινούρια φουρνιά εκατοντάδων χιλιάδων αμάχων όπως αρέσκονται να κάνουν. Και οι ελπίδες είναι δυστυχώς λίγες, χωρίς φυσικά να αποκλείεται να γίνει κάποιο θαύμα και η αμερικανική κοινή γνώμη να πετάξει τους δικούς της δημοκρατικά εκλεγμένους αντιπροσώπους των μεγάλων λόμπι.

Οι Paul είναι μαχητικοί: Στις προηγούμενες προεδρικές παρά όλες τις προβλέψεις, ο πατέρας του Rand, o Ron Paul τερμάτισε δεύτερος στην κούρσα του χρίσματος, αρκετά κοντά στον Mitt Romney.
Ο Ron αποσύρθηκε πέρσι από την κεντρική πολιτική σκηνή παραδίδοντας τη σκυτάλη όχι μόνο της διεκδίκησης του προεδρικού χρίσματος αλλά και των πολιτικών του θέσεων στον επίσης γιατρό γιό του, τον Rand.
Οι θέσεις των Paul, ηγετικών μορφών του Tea Party το οποίο λοιδορείται ως ακροδεξιό στην Ευρώπη, κάτι στο οποίο έχει συμβάλει και η αυτόκλητη παρουσία στους κόλπους του της Sara Palin όταν στην πραγματικότητα το Tea Party αποζητά την επιστροφή στις ιδρυτικές αρχές της Αμερικανικής Δημοκρατίας,  είναι σαφέστατες όσον αφορά την εξωτερική πολιτική.
Οι Paul διακηρύττουν την εσωστρέφεια και τον μη επεμβατισμό.
Εξαίρεση στον κανόνα των Paul αποτελούν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) και αυτό γιατί όπως έχουν δηλώσει, η απειλή για την παγκόσμια σταθερότητα που η ΙΚ αντιπροσωπεύει είναι συνέπεια της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής και των εγκλημάτων της: όπως και εμείς έχουμε από πολύ νωρίς καταδείξει, ήταν οι αμερικανικές επεμβάσεις στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, στη Λιβύη και η υπονόμευση της Συρίας του Άσαντ  που δημιούργησαν τις συνθήκες οι οποίες εξέθρεψαν το Ισλαμικό Κράτος.

Για αυτόν ακριβώς το λόγο ο Rand Paul είναι υπέρ του να στραφεί η Αμερική κατά του ΙΚ και εργαλειακά να χρησιμοποιήσει τους Κούρδους μαχητές ως ανάχωμα, εξοπλίζοντας τους και τάζοντας τους ένα μικρό κουρδικό κράτος που θα περιλαμβάνει το ημιαυτόνομο πλέον Κουρδικό Ιράκ και ένα μικρό κομμάτι συριακής γης γύρω από το Κομπάνι.
Όπως δήλωσε ο ίδιος ο Paul : «Θα το πήγαινα ένα βήμα μακρύτερα: Θα χάραζα νέα σύνορα για το Κουρδιστάν και θα τους υποσχόμουν μια πατρίδα.  
Εκεί έγκειται η μικρή αλήθεια που περιλαμβάνει το δημοσίευμα του Defencenet.

Γιατί όλοι οι υπόλοιποι ισχυρισμοί του είναι εκτρωματικά ψευδείς:
Ο Paul φαντάζεται ένα μικρό Κουρδιστάν που δεν θα διαταράξει περισσότερο τους συσχετισμούς δυνάμεων στην περιοχή και θα αποτελέσει ανάχωμα στην τζιχαντιστική απειλή.

Όχι μόνο δεν έχει δηλώσει απολύτως τίποτε για διαμελισμό της Τουρκίας αλλά το σενάριο του για τη δημιουργία ενός Κουρδιστάν είναι φιλοτουρκικό. Όπως ο ίδιος δήλωσε: «Νομίζω πως αν το κάναμε αυτό (αν υποσχόμασταν κράτος στους Κούρδους) και αν μπορούσαμε να φέρουμε ειρήνη ανάμεσα στους Κούρδους και τους Τούρκους, τότε και οι Τούρκοι θα πολεμούσανε (το ΙΚ) εφόσον οι Κούρδοι εγκατέλειπαν κάθε διεκδίκηση Τουρκικών εδαφών».

Με άλλα λόγια ο Paul, όχι μόνο δεν πρεσβεύει το διαμελισμό του Τουρκικού κράτους –πως θα μπορούσε άλλωστε;- αλλά θεωρεί το να σταματήσουν οι 15 εκατομμύρια Κούρδοι της Τουρκίας να έχουν βλέψεις στα πατρογονικά τους εδάφη προϋπόθεση για να υποσχεθούν οι Αμερικάνοι τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου Κουρδιστάν. .
Και αυτό ο Paul δεν το κάνει γιατί είναι φιλοτούρκος, αλλά γιατί θέλει να κάνει ομελέτα με αυγά που έχουν ήδη σπάσει και όχι να σπάσει καινούρια.

Το defencenet προβάλει «ευσεβείς πόθους» δεκαετιών και τους παρουσιάζει σαν πιθανά σενάρια της επόμενης μέρας εξαπατώντας τους δεκάδες χιλιάδες αναγνώστες του χωρίς καν να διστάζει να βάζει λόγια στο στόμα υποψηφίου προέδρου. .
Μόνο με πόλεμο θα διχοτομηθεί η Τουρκία και όχι με κάποια διατύπωση της αμερικανικής ηγεσίας.
Ο Rand Paul οφείλει να είναι ο επόμενος αμερικάνος πρόεδρος και οι έλληνες ομογενείς πρέπει να τον στηρίξουν, όχι γιατί κάτι τέτοιο βοηθάει άμεσα την Ελλάδα και τα συμφέροντα της, αλλά γιατί αν γίνει θα μπει ένα φρένο σε αυτή την παρανοϊκή συγκρουσιακή κατάσταση που οδηγεί την ανθρωπότητα ξανά στο χάος.
Ο Rand δεν είναι ο τέλειος υποψήφιος: αν κάποιος τον συγκρίνει με τον πατέρα του, θα διαπιστώσει ότι ο γιός έχει υποπέσει σε μεγάλα ατοπήματα με πιο πρόσφατο την επιστολή του γερουσιαστή Tom Cotton στον Ιρανό ηγέτη Αγιατολάχ Αλί Χαμενεϊ η οποία αμφισβητούσε τη συνέχεια της οποιαδήποτε συμφωνίας μεταξύ Ιράν-ΗΠΑ, επιστολή την οποία o Paul συνυπέγραψε μαζί με άλλους συνυποψηφίους του και μη ρεπουμπλικανούς γερουσιαστές και η οποία δυναμίτισε το κλίμα μεταξύ Τεχεράνης και Ουάσινγκτον σε τέτοιο βαθμό ώστε ο Χαμενεϊ κατηγόρησε την άλλη πλευρά, τις ΗΠΑ, για αδιαφάνεια, εξαπάτηση και πισώπλατα μαχαιρώματα.

Κι αν και ο Paul δεν είναι τέλειος, μοιάζει με αγγελούδι μπροστά στους Jeb Bush, Hillary Clinton και τα υπόλοιπα γεράκια που καρτερούν να αρπάξουν την προεδρία της Αμερικής και να βυθίσουν τον πλανήτη σε καινούριους θρήνους.

Όσο για τους ένθερμους αναγνώστες του Defencenet, είναι ανοησία να ξοδεύετε πολύτιμη εμπιστοσύνη σε εκείνους που σας κρατάν στην ημιμάθεια, την παραπλάνηση και τον συσκοτισμό.

Πέτρος Αργυρίου, agriazwa.blogspot.com, 15/3/2015

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου