Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2018

Τι στο διάολο συμβαίνει στη Συρία τώρα;


Τo αδιανόητο έχει συμβεί: Η συμφωνία της Αστάνα κρατάει.
Ο Πούτιν παραχώρησε την εποπτεία του Ιντλίμπ στον Ερντογάν.
Η Τουρκία είναι πολύ μεγάλη για να χαθεί για όλες τις μεγάλες δυνάμεις.
Η συμμαχία Ρωσίας Τουρκίας από ευκαιριακή μετατρέπεται σε στρατηγική.
Και για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Ελλάδα θεωρείται από τη Ρωσία ως εχθρική  χώρα. Από την απέλαση των Ρώσων διπλωματών μέχρι την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και το αυτοκέφαλο της Ουκρανικής Εκκλησίας, η Ελλάδα για πρώτη φορά δηλώνει εχθρός της Ρωσίας.
Περιμένετε εξελίξεις στο Κυπριακό.
Άσχημες.
Φριχτές.
Ενώ οι Δυτικοί θεωρούν ότι έχουν βάλει τα Βαλκάνια στο τσεπάκι τους, στη Μέση Ανατολή τα πράγματα δείχνουν ακριβώς το αντίθετο:  Την απομείωση της διατλαντικής επιρροής.
Ο Πούτιν ξέρει τους τζιχαντιστές: Τους πολεμάει χρόνια τώρα σε αντίθεση με τους αμερικάνους τους Ευρωπαίους τους Σ.Άραβες και τους Ισραηλινούς που τους εργαλοποιούν με φριχτές πάντα συνέπειες για την παγκόσμια σταθερότητα.
Ο Πούτιν τους αφήνει να ζήσουν για να τιμήσει την συμμαχία του με τον Ερτογάν και να κατευνάσει τους φόβους της Κίνας για τη διάχυση του ισλαμιστικού εξχτρεμισμού προς τα μέρη της σε περίπτωση εξαύλωσης του Ιντλίμπ.
Η Τουρκία δεν μπορεί να ελέγξει το Ιντλιμπ. Ένα νέο μικρό ισλαμικό χαλιφάτο θα στηθεί εκεί.
Ασταθές βίαιο και βρώμικο.
Ότι δεν θα συμβεί σήμερα, θα συμβεί αύριο.
Αλλά αυτό θα συμβεί υπ ευθύνη της Τουρκίας.
Η συμμαχία Ρωσίας Τουρκίας είναι πλέον στέρεα. Ο Πούτιν θυσίασε την εξαύλωση των τζιχαντιστών για να κρατήσει τους συμμάχους του.
Η Συρία είναι πιο επικίνδυνη από ποτέ.
Οι Ρώσοι κατηγορούν του Γάλλους για την κατάρριψη αεροσκάφος τους, το Ισραήλ βαράει στο ψαχνό, αμερικανικά και τουρκικά στρατεύματα αποτελούν εύθραυστη ανθρώπινη ασπίδα απέναντι στις φιλοδοξίες της Ρωσίας και causus beli για τον Τρίτο Παγκόμιο Πόλεμο. 
Η Συρία είναι το blueprint του γεωπολιτικού μέλλοντος.
Κι ο ελληνικός λαός είναι στην κοσμάρα του όταν κρισιμότητες συνθήκες στη γειτονιά του στην οποίες είναι ερήμην του πιο εμπλεγμένος από ποτέ, διαμορφώνουν ήδη την φριχτή πραγματικότητα που σύντομα θα βιώσει.
Τα μνημόνια ήταν μόνο η αρχή.

Πέτρος Αργυρίου, agriazwa.blogspot.com, 18/09/2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου