Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021

To χάπι της Pfizer: Το θαύμα που όλοι περιμέναμε;



Επιτρέψτε μου όποια μικρά λαθάκια. Η ψυχολογική μου κόπωση είναι διαλυτική μετά την ανακοίνωση και των νεών ναζιστικών μέτρων που στοχεύουν όσους αντιστέκονται στην επιβολή και υπερασπίζονται την ελευθερία της βούλησης, τα θεμελιώδη ατομικά δικαιώματα, την Δημοκρατία, το σύνταγμα και την ιατρική δεοντολογία.

Θα μιλήσουμε για το χάπι της Pfizer, το Paxlovid. Πρόκειται για αναστολέα ενός ενζύμου του ιού, μιας πρωτεάσης, που δυσχεραίνει/διακόπτει τον αναπαραγωγικό μηχανισμό του

Θετικά:

Α) Μεγάλη αποτελεσματικότητα της τάξης του 87% στην έκβαση ομάδων υψηλού κινδύνου προς σοβαρή νόσηση και θάνατο.

Β) Γκρίζα ζώνη:

Μικρό σχετικό δείγμα κλινικών δοκιμών. Η τελική σύγκριση ήταν ανάμεσα σε 7 θανάτους στο πλασέμπο έναντι μηδέν στο φάρμακο.

Μικρή σχετικά διάρκεια κλινικών δοκιμών: κρατήσαν λιγότερο από 4 μήνες, που δεν επιτρέπει κανένα ασφαλές συμπέρασμα για την ασφάλεια του φαρμάκου.

Πρόκειται για κοκτέιλ φαρμάκων ουσιαστικά, την ριτοναβάρη, ενός φαρμάκου για το AIDS, επίσης αναστολέα πρωτεάσης και ενός καινούριου φαρμάκου που δεν δοκιμάστηκε αρκετά από μόνο του.

Δεν γνωρίζουμε το αν βοηθάει στην μη επαναλοίμωξη του ασθενή από κορονοϊό και την τακτική ανάγκη χρήσης του σε κάθε κύμα.

 Γ) Αρνητικά:  

Το κατ επείγον, έχει πλέον γίνει όπως είχα προειδοποιήσει η νέα κανονικότητα των κλινικών δοκιμών. Μετά τα εμβόλια και το φάρμακο της Merck, οι κλινικές δοκιμές διακόπηκαν πρόωρα και στο χάπι της Pfizer, λόγω των «καταπληκτικών αποτελεσμάτων». Ας σημειωθεί ότι τα εκπληκτικά αποτελέσματα της Merck ήταν 50% μείωση των νοσηλειών σε ήπια κι ελαφριά νόσο και σε μικρό δείγμα, κάτι το οποία καθόλου εκπληκτικό δεν ήταν.

Μικρή σχετικά γραμμή παραγωγής και πιθανόν υψηλότατο κόστος.

 

Συμπέρασμα:

Το χάπι της Pfizer είναι σαφέστατα πολύ πιο ελπιδοφόρο από αυτό της Merck. Αυτό δεν σημαίνει όμως δεν πρέπει να διατηρούμε κάποιες εύλογες επιφυλάξεις αντί να το υποδεχόμαστε ως σωτήρα, όπως συνέβη και με τα εμβόλια, τα οποία είναι πλέον πασιφανές ότι αδυνατούν να τερματίσουν την πανδημία.

Υπάρχουν πολλά άλλα φάρμακα που δεν είναι αντιικά αλλά στοχεύουν στην κυρίαρχη και πιο επικίνδυνη παθολογία της Covid, την καταιγίδα κυτοκινών, που είναι φλεγμονώδης υπεραντίδραση του οργανισμού μας.

Πέτρος Αργυρίου, agriazwa.blogspot.com, 6/11/2021.

1 σχόλιο:

  1. 1982 ΑΘΗΝΑ
    🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇧🇲🇧🇲🇧🇲🏴󠁧󠁢󠁷󠁬󠁳󠁿🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿🇬🇧👑🇬🇷🇬🇷🇬🇷⚽️🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇧👑👑👑

    αν έχεις πολλά αντισώματα
    θα επιτεθούν σε σένα
    αν δεν έχουν δουλειά να κάνουν

    τα αλλά.εμβόλια
    Γιατί δεν έχουν δόσεις????
    ευλογία..γρίπη..

    Όλα είναι απάτη
    αρνητής για πάντα
    God SAVE the QUEEN
    🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧👑👑👑👑👑🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷

    ΑπάντησηΔιαγραφή