Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Ας γίνουμε λοιπόν Βενεζουέλα!




Όσο περνάνε οι μέρες το είναι πολύ νωρίς γερνάει ραγδαία και τους μόνους καρπούς που δίνει είναι αυτοί της πρόωρης γεροντικής κυβερνητικής ανημποριάς:
Λίγα πράγματα φανερώνουν στο εσωτερικό της χώρας ότι έχει υπάρξει αλλαγή κυβέρνησης. Οι μηχανισμοί ανήκουν σε αυτούς που ανήκουν πάντα: στους ολιγάρχες.
Μετά από τις πρώτες δίκες παρωδίες και τις αθωώσεις Αναστασιάδη Παπακωνσταντίνου τις οποίες η κυβέρνηση παρακολουθούσε αμήχανη, έρχονται κι άλλα νέα που αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.

Όπως το δώρο του ΤΧΣ 1,18 δις που λόγω κακοδιαχείρησης καταχρηστικά επιστράφηκε στην ΕΚΤ και αποτελούν πλέον και αυτά αντικείμενο διαπραγμάτευσης, σε μια εποχή μάλιστα που η χώρα ασφυκτιά δημοσιονομικά σε τέτοιο βαθμό που αναγκάζεται να υπογράφει μίνι μνημόνια. Εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το γάιδαρο… για μια ακόμη φορά.

Η διευθύνων σύμβουλος του ΤΧΣ Α.Σακελλαρίου παραμένει στη θέση της και ο διοικητής της τράπεζας Ελλάδας κος Στουρνάρας ακλόνητος συνεχίζει να προκαλεί.

Δεν είναι παράδοξο λοιπόν που μια καταχρεωμένη εφημερίδα-εργαλείο μνημονιακής προπαγάνδας όπως η Καθημερινή μπορεί να παίρνει δάνειο πάνω από 30 μύρια από την Εθνική Τράπεζα για να εξυπηρετήσει δανεικά και αγύριστα πάνω από 110 εκατομμύρια ευρώ.

Όταν μέσα στη φοροκαταιγίδα των προηγούμενων ετών, 300000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις καταστράφηκαν καθώς η τραπεζική στρόφιγγα της χρηματοδότησης είχε κλείσει οριστικά για αυτούς, η Καθημερινή συνεχίζει να απολαμβάνει ειδικό καθεστώς δναεισμού από τις αλληλέγγυες της τράπεζες για να μπορεί να πληρώνει γίγαντες όπως ο Μανδραβέλης και τα άλλα μνημονιακά παιδιά που συνεχίζουν να παραπληροφορούν ανεμπόδιστα και να μας λεν πως αν χτυπήσουμε την ασυδωσία των ολιγαρχών, θα γίνουμε Βενεζουέλα, απαξιώνοντας τους λαϊκούς αγώνες μιας χώρας που διαρκώς υπονομεύεται από τις αποικιοκρατικές πρακτικές των ΗΠΑ στην περιοχή.
Ακριβώς όπως την απαξίωσαν οι δύο δήμαρχοι μας, Μπουτάρης και Καμίνης, δείχνοντας αλληλεγγύη στο συνάδερφο τους Αντόνιο Λεντέζμα, δήμαρχο του Καράκας, κάτι που δημιούργησε ένα μίνι διπλωματικό επεισόδιο.
Η απάντηση της πρεσβείας της Βενεζουέλας ήταν καταιγιστική και λίγο πολύ περιέγραφε πως δεν νοείται ασυλία λόγω πολιτικού αξιώματος για κάποιον όπως ο Λεντέζμα που έχει εγκληματήσει κατ εξακολούθηση κατά των πολιτών και της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, με τη συμμετοχή του σε πραξικόπημα που αφορούσε εναέριο βομβαρδισμό του Προεδρικού Μεγάρου στο Καράκας.

Κύριε πρωθυπουργέ, ας γίνουμε Βενεζουέλα. Αφήστε τα ρ-ήξεις αφίξεις και κάντε το όπως ο Μαδούρο.

Εκεί που οι ελληνικές ελίτ νομο-αθετούσαν υπέρ τους και κατά του ελληνικού λαού, νομοθετήστε κατά τους και υπέρ του ελληνικού λαού.

Το ‘κανε ο αναπληρωτής υπουργός αθλητισμού Κοντονής. Το νομοσχέδιο που κατέβασε δίνει τη δυνατότητα στο υπουργείο να διακόπτει πρωταθλήματα και να ακυρώνει συμμετοχές σε διεθνείς οργανώσεις, να χτυπάει βαρύτατα πρόστιμα όχι μόνο για κρούσματα βίας αλλά και για παραινέσεις βίας από τα μήντια.
Το μαχαίρι στο κόκκαλο, ακριβώς ότι χρειάζεται για να απαλλαχθούμε από τη γάγγραινα. …
Whatever it takes, κύριε Δραγασάκη. Whatever it takes όπως μας λέγατε παλιά. Αλλά φαίνεται ότι και σεις ακόμη όλο τον ριζοσπαστισμό σας τον επενδύσατε στο ντύσιμο του κου Βαρουφάκη.

Μην περιμένετε να σας συνδράμει η ΕΕ στην καταπολέμηση της διαφθοράς. Σαν να ζητάτε από Νονό να σας συνδράμει στην εξάρθρωση τοπικής μαφίας.

Όχι απλά δε θα είναι μαζί σας. Θα σας υπονομεύσει με κάθε δυνατό τρόπο επικαλούμενη διαρκώς την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία.

Αφήνετε τους πρώην μονομερώς από την πλευρά σας αλληλέγγυους αντιεξουσιαστές να σας κάνουν καταλήψεις. Οκ, τους αφήνετε να εκτίθενται και δεν είναι κακό.
Αλλά όταν ως εκλεγμένη κυβέρνηση με σαφέστατα λαϊκά αιτήματα αντιμετωπίζετε την επι δεκαετίες κατάληψη του κράτους από μηχανισμούς με τον ίδιο μπλαζέ τρόπο που αντιμετωπίζετε τις καταλήψεις γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ, ε τότε έχουμε μεγάλο θέμα.

Αποκεφαλίστε τη λερναία ύδρα και καυτηριάστε την. Όπου δεν μπορείτε να παρέμβετε, περικόψτε πόρους από τις προβληματικές υπηρεσίες και θεσμοθετήστε υπερκείμενες τους εποπτικές.
Δεν χρειάζονται κομματικά στελέχη για να το κάνετε αυτό: Το αντίθετο. Παραπονιόμαστε για το brain drain, για τη διαρροή των καλύτερων μυαλών μας προς τα έξω: Προκηρύξτε ανοιχτούς διαγωνισμούς για να στελεχωθούν οι νέες υπηρεσίες μέσω της δεξαμενής των εκατοντάδων χιλιάδων πτυχιούχων. Δεν μπορεί. Όλοι και κάποιοι ικανοί θα έχουν προκύψει από την ελληνική βιομηχανία πτυχίων. Το αποδεικνύουν άλλωστε αυτό έμπρακτα στο εξωτερικό.
Και δεν είναι μόνο αυτοί: χιλιάδες ικανότατοι δημόσιοι λειτουργοί που έχουν παραγκωνιστεί σκόπιμα από την μεταπολίτευση ακριβώς γιατί έκαναν τη δουλειά τους σωστά θα είναι πρόθυμοι να συμβάλλουν.
Αν δεν τα κάνετε αυτά τώρα που μπορείτε και πρέπει, τώρα που η λαϊκή βούληση νιώθει ότι ακόμη εκφράζεται από την κυβέρνηση σας, ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει ένα νέο κεφάλι, η 13η συνιστώσα της λερναίας Ύδρας που λέγεται διαπλοκή. 

Πέτρος Αργυρίου, agriazwa.blogspot.com, 30/3/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου