Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Ιερισ-SOS VS χρυ-SOS Ιερισ-S.O.S vs χρυ-SOS
Πέτρος Αργυρίου (agriazwa.blogspot.com)
Για βδομάδες και με αφορμή μια ύποπτη επίθεση στις εγκαταστάσεις της εταιρίας «Ελληνικός χρυσός» που με πλάγιους τρόπους εξασφάλισε δασικές εκτάσεις για το ορυχείο χρυσού της που θα μετατρέψει σε σεληνιακό τοπίο μια περιοχή απαράμιλλου φυσικού κάλλους και τεράστιας αρχαιολογικής αξίας πλήττοντας βάναυα μεγάλη κομμάτι της Μακεδονίας, το χωριό της Ιερισσού βρίσκεται υπό κατοχή από ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ που λειτουργούν ως μισθοφόροι της εταιρίας.
Μετά από λήψεις DNA, χημικό πόλεμο και προσαγωγές-απαγωγές τύπου Γκουαντάναμο, κάτι που πλέον ισοδυναμεί όπως γράψαμε με έγκλημα κατά της ανθρωπότητας ("Έξι άτομα εξαφανίστηκαν, δεν τους βρίσκουν πουθενά. Η αστυνομία δεν δίνει πληροφορίες", δήλωσε στο ΡΘ Χρήστος Καραστέριος), οι πρακτικές των ΜΑΤ αρχίσαν πλέον να στοχοποιούν και παιδιά, αρχικά με τις προσαγωγές δύο ανηλίκων και τώρα  με πραγματική εισβολή στο χωριό και ρίψη χημικών στην πλατεία του όπου βρίσκεται το ιατρείο, το γυμνάσιο και το λύκειο, δημιουργώντας αναπνευστικά προβλήματα σε ασθενείς και παιδιά.
Δεν πρόκειται πλέον για πολιορκία. Πρόκειται για εισβολή: Οι μαρτυρίες διαφόρων κατοίκων τα λένε όλα (πηγή Ράδιο Θεσσαλονίκη http://www.rthess.gr/articles_det.asp?artid=41408):
«Κατέβηκαν τέσσερις διμοιρίες ΜΑΤ από τον Πολύγυρο. Χτύπησαν οι καμπάνες της Ιερισσού, μαζεύτηκε όλο το χωριό ακριβώς στην είσοδο της Ιερισσού. Με το που μπήκαν μέσα, τα ΜΑΤ έριχναν και ρίχνουν ακόμα μια βροχή δακρυγόνων, ακόμη και μέσα στο γυμνάσιο και το λύκειο της Ιερισσού. Τα παιδιά πέφτουν κάτω, γέροι πέφτουν κάτω. Γίνεται ένας χαμός, γίνονται οδοφράγματα, συγκρούσεις και μέσα στην αυλή του σχολείου, στο λύκειο. Τώρα εδώ βρίσκομαι εδώ, στο λύκειο. Γέροι πέφτουν κάτω, δεν μπορούν να ανασάνουνε, κλείνουν τα σπίτια για να μην μπουν τα δακρυγόνα, βροχή δακρυγόνων. Ουισαστικά είναι μια κατάσταση πολέμου. Ζητάμε τη βοήθεια των ελεύθερων δημοκρατικών ανθρώπων. Ζητάμε να μας βοηθήσουν. Η κωμόπολης της Ιερισσού είναι πολύ μικρή για να σηκώσει ένα τόσο μεγάλο βάρος. Σας παρακαλούμε βοηθείστε»
«Ρίξανε καπνογόνα μέσα στην είσοδο του σχολείου με αποτέλεσμα να ενοχληθούνε παιδιά με αναπνευστικά προβλήματα. Έχω αυτή τη στιγμή στο γραφείο μου μέσα μια μαθήτρια λιπόθυμη και μια κυρία που ήρθε για το παιδί της, και δεν μπορώ –είναι απέναντι το ιατρείο και δεν μπορώ να προσφέρω βοήθειες, να πάω δίπλα στο γιατρό, ούτε ο γιατρός να έρθει μέσα στο σχολείο διότι υπάρχουν δακρυγόνα έξω και δεν μπορώ ούτε εγώ να πάω ούτε ο ιατρός να έρθει να δώσει βοήθεια. Είμαστε πάρα πολύ ταραγμένοι, σας ζητώ συγγνώμη σας κλείνω να πάω να δω τι γίνεται και με άλλα παιδιά»
«Μας έχουνε ρίξει δακρυγόνα μέσα στο σχολείο, έχουμε παιδιά που έχουν αναπνευστικά προβλήματα. Σας παρακαλώ βοηθήστε μας. Βγάλτε το θέμα όσο γίνεται πιο πολύ. Είναι απαράδεκτο αυτό. Έχουμε τα παιδιά εδώ μέσα για να τα προστατέψουμε. Οι γονείς τους χτυπιούνται με τα ΜΑΤ στην πλατεία της Ιερισσού. Αν υπάρχει κάποιος υπεύθυνος που μπορεί να σταματήσει αυτό το πράγμα ας το κάνει τώρα. (Φωνές παιδιών: Η δασκάλα φωνάζει: Μπείτε όλοι μέσα τώρα. ΜΠΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΜΕΣΑ ΤΩΡΑ). Αυτή τη στιγμή τα ΜΑΤ είναι έξω από το σχολείο. Ποιο κράτος είναι αυτό που εκθέτει τα παιδιά σε τέτοιο κίνδυνο; Απ’ τη Χαλκιδική παίρνω. Απ’ τη Χαλκιδική… Δεν ξέρω αν την γνωρίζετε…»
«…με ολόκληρο στρατό. Έχει μαζευτεί κόσμος επειδή φοβήθηκε που είδε τα ΜΑΤ, μας έχουνε ρίξει δακρυγόνα. Αυτή τη στιγμή μέσα στο σχολείο επικρατεί πανικός. Έχουν φοβηθεί παιδιά, έχουν πάθει κρίση πανικού, ευτυχώς που προλάβαμε και τους δώσαμε κάποια Maalox (συγγνώμη για την έμμεση διαφήμιση) για να μην τους πειράξουν τα χημικά. Ρίχνουν χημικά μέσα στα σχολεία μας, μέσα στο σπίτι μας, μέσα στο χωριό μας (δεύτερη φωνή: στο σχολείο μέσα).  Τα παιδιά τα έχουμε κρατήσει μέσα στο σχολείο αλλά δεν είναι τόσο εύκολο να κρατήσεις 300 παιδιά μέσα στο σχολείο όταν ξέρουν ότι οι γονείς τους είναι έξω και κινδυνεύουν. Είναι τραγικά. Ζητάμε βοήθεια. ΖΗΤΑΜΕ ΒΟΗΘΕΙΑ. Αυτή τη στιγμή έχω απέναντι μου μια κοπέλα μισολιπόθυμη που δεν μπορεί να ανασάνει.»
Μετά την επίθεση στην πλατεία τα ΜΑΤ άρχισαν εφόδους και στα σπίτια των κατοίκων.
Όταν το κράτος γίνεται παρακράτος και το αντίστροφο, δεν δύναται πλέον να υπάρξει καμία αμφιβολία.
ΕΧΟΥΜΕ ΧΟΥΝΤΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου