Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020

Η ΣΑΛΑΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ


Να ξεκινήσουμε από την αρχή κα να εξηγούμαστε για να μην παρεξηγούμαστε: Ναι, είναι πανδημία. Και είναι από τις πιο ήπιες που έχει γνωρίσει η ανθρωπότητα. Και σου εύχομαι να μην σου τύχει να ζήσεις πραγματικά θανάσιμη πανδημία για να καταλάβεις τώρα τι σου γράφω. 

Ας συνεχίσουμε τώρα αφού το ξεκαθαρίσαμε.  Για να δούμε τι κάνουν στον τόπο μας.

Στην αρχή δεν κάναν τεστ γιατί φοβόντουσαν μην αποκαλυφτεί η απάτη τους και καταρρεύσουν οι θνητότητες τους όπως και ήδη έχει συμβεί. Επειδή όμως χαμπάρι δεν έδωσες, ανακαλύπτοντας το πόσο ηλίθιοι και φελλοί είμαστε, ενέταξαν τα τεστ στην στρατηγική του φόβου.

Στο τέλος της καραντίνας πχ, ψάχναν κρούσματα μόνο εκεί που ξέραν ότι θα τα βρουν, στους καταυλισμούς και τα hotspots, για να κρατήσουν την δάδα του φόβου ζωντανή.

Τώρα μετέρχονται άλλου κόλπου: Χθες πχ τα κρούσματα στην Θεσσαλονίκη πλησιάσαν αυτά της Αθήνας.

Αυτό είναι απλά αδύνατο να συμβεί. Όχι γιατί τα κρούσματα στην Θεσσαλονίκη δεν μπορούν να αυξηθούν, ακόμη κι έτσι εκθετικά από το μηδέν στο Μπέργκαμο (όσον αφορά τα κρούσματα) σε δυο βδομάδες, καθώς η Βουλγαρία είναι ήδη στο 15% του γενικού πληθυσμού και τα πολλά σούλτα φέρτα και πάρε δώσε με αυτούς, είναι ικανά να δώσουν αυτό το αποτέλεσμα.

Αυτό που είναι αδύνατο να συμβεί είναι να πέσει η Αθήνα από τα 400 στα 200 κάτι κρούσματα ημερησίως. Από το απολύτως αναλογικό του πληθυσμού και βάλε, να πέσει στο ένα τέταρτο. Είναι πολύ μεγάλη και σταθερή η διαφορά για να είναι απλή τυχαία διακύμανση.

Δεν παίζει αυτό για την Αθήνα. Και ξέρετε το γιατί. Αν δεν το καταλαβαίνετε κακώς με διαβάζετε γιατί είστε ηλίθιοι και καλό θα είναι να ξανακαθήσετε στα θρανία.  

Αυτό που συμβαίνει πιθανότητα, είναι ότι ρίχνουν το φως του φακού εκεί που θέλουν αυτοί όταν το θέλουν. Αυτοί.

Όταν το θελήσουν, φωτίζουν με τον προβολέα τη φυλακής, με τα τεστ την Μύκονο. Μετά την Ρόδο. Μετά την παντελώς ανυποψίαστη Κρήτη. Μετά την Αθήνα. Μετά την Θεσσαλονίκη.

ΛΕΓΕΤΑΙ ΣΑΛΑΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ και την πετυχαίνουν  εξαιρετικά, χρησιμοποιώντας τα τεστ ως φανταχτερά παιχνίδια. Είναι επιστήμονες οι άνθρωποι. Της κοινωνικής μηχανικής κι όχι της επιδημιολογίας. Κι έχουν εργαλειοποιήσει πολιτικά τα τεστ. Είναι στρατηγική του φόβου.

Κοιτάξτε λίγο: Το δεύτερο κύμα έχει έρθει στην Ευρώπη. Η Βουλγαρία βράζει. Δεν μπορώ να φανταστώ έναν τρόπο ή έναν λόγο που η πανδημία θα μας χαριστεί όπως έγινε τον Μάρτιο από σπόντα καθώς πλέον ο καθοριστικός παράγοντας που ωθεί το δεύτερο κύμα είναι η αλλαγή του καιρού και όχι ιδιαιτερότητες και ιδιομορφίες των κοινωνικών συμπεριφορών των λαών. 

Το ξέρουν ότι εκτός κι αν υπάρχει θεός της Ελλάδας, που δεν υπάρχει, το πρώτο κύμα εδώ είναι αναπόφευκτο. Αυτοί το ξέρουν καλά. 

Εσύ όμως; Εσύ όμως τι; Πιστεύεις ότι τηρώντας τα μέτρα, δεν θα’ ρθει; Πολύ πιο οργανωμένες χώρες απέτυχαν. Θα το καταφέρεις εσύ ο νεοραγιάς μέσω του φόβου; Κι ευλαβικά να τηρήσεις ότι μαλακία τους κατέβει στο κεφάλι, άντε να το τρενάρεις, το πολύ πολύ, να επιπεδώσεις τις καμπύλες, που είναι καλό και θεμιτό ούτως ή άλλως. Αλλά το να σιγοντάρεις που ισοπεδώνουν τις ζωές μας για να έχεις την ψευδαίσθηση της ασφάλειας, αυτό πάει πολύ. Άλλο επιπέδωση κι άλλο ισοπέδωση. Αλλά δυστυχώς πρέπει να ανέβεις επίπεδο για να το καταλάβεις. Εσύ, όχι ο ιός.  

Θα έρθει όμως το πρώτο κύμα. Προ των πυλών είναι. Αυτοί το ξέρουν. Το επίμαχο λοιπόν είναι, ότι επειδή αρμέγαν την αγελάδα όλους αυτούς τους μήνες και δεν κάναν τίποτε για τα ΜΜΜ, τα νοσοκομεία και τα γηροκομεία, να μην τους γαμήσεις τα μπρέκια κι ότι έχουν και δεν έχουν, αλλά να ρίξουν το μπαλάκι σε σένα. Να καταριέσαι τον εαυτό σου, να αυτομαστιγώνεσαι, να βρίζεις και να πλακώνεσαι με τον γείτονα σου και τον περαστικό.

Διαίρει και βασίλευε. Και μια χαρά τα καταφέρνουν. Και μπράβο τους. Βρήκαν και τα κάνουν.

Άκου φίλε. Πάρε το φυλαχτό σου και το κομποσκοίνι και την μάσκα σου και γίνε όσο δεισιδαίμονας θέλεις. Δεν θα μπορούσε να έλθει ο τεχνομεσαίωνας αν δεν είχες καταντήσει αυτό που κατάντησες. Και αυτή την φορά, δεν μιλάω για σένα μόνο αλλά για όλη την Δύση.

Την πανδημία, δεν την σταματάς.

Κλείσου μέσα για δύο χρόνια. Δεν είναι νεκρό αυτό που αιώνια μπορεί να περιμένει. Έτσι είναι οι RNAιοί. Να ταν κανά βακτήριο, να το συζητούσαμε. Ίσως.

Έχεις εξαλείψει την γρίπη και δεν το ξέρω; Ζω σε κάποιο παρελθόν; Όχι. Απλά εσύ ζεις στην κοσμάρα σου και ως εκ τούτου θα μας καταδικάσεις να ζούμε όλοι στον κόσμο τους.

Ξύπνα. Όχι για να σώσεις κάτι.

Αλλά για να δεις τι έκανες όταν σε πείσαν, ότι εσύ, μόνος σου θα σώσεις τον κόσμο.

Πέτρος Αργυρίου, agriazwa.blogspot.com, 25/10/2020

2 σχόλια:

  1. Συνονόματε, αναφέρθηκες στα κρούσματα. Τα κρούσματα με τα οποία μας τρομοκρατούν...
    Αυτό θα το ...αναλύσω και εγώ λίγο.
    Ο ΠΟΥ ανακοίνωσε ότι κατά το έτος που διανύουμε, περίπου το 10% των ανθρώπων “νόσησε” από κορονοϊό, είχε τον κορονοϊό. Κάτι το εφάμιλλο με τον ιό της κοινής γρίπης.
    Ο κορονοϊός παραμένει ενεργός σε κάποιον για 14 ημέρες, 2 εβδομάδες.
    Άρα, αφού το έτος έχει 52 εβδομάδες, για το 1/26 του έτους.
    Που σημαίνει ότι κάθε τυχαία μέρα, ...κουβαλάει τον κορονοϊό το 10% / 26 = το 0,4% των ανθρώπων.
    Στην Ελλάδα των 10 εκατομμυρίων, έχουν κορονοϊό περίπου 40.000 Έλληνες την κάθε ημέρα.
    Αν αφαιρέσουμε λοιπόν αυτούς που ήδη ξέρουμε ότι έχουν τον κορονοϊό και είναι μέσα στις 14 ημέρες, οι υπόλοιποι από τους 40.000 είναι τα νέα κρούσματα.
    Ημερησίως.

    Θα αναφερθώ και στη θνητότητα του κορονοϊού, στη θνησιμότητα των ανθρώπων όταν αποκτήσουν αυτό τον ιό.
    Η θνησιμότητα λοιπόν με κορονοϊό είναι ...μικρότερη από τη θνησιμότητα με τον ιό της γρίπης!
    Αυτό θα το αποδείξω.
    Στην Ελλάδα φέτος πέθαναν 500 άτομα από (με) τον κορονοϊό και όταν συμπληρωθεί χρόνος από την έναρξη αυτής της ..."πανδημίας", οι νεκροί θα είναι λιγότεροι από 1000.
    Κάθε χρόνο όμως πεθαίνουν 1000 ή και περισσότεροι Έλληνες από τον ιό της κοινής γρίπης...

    Εξάλλου, ποιες οι ηλικίες των θανόντων και ποια τα επικείμενα νοσήματα που έχουν οι νεκροί από κορονοϊό (ή με) είναι γνωστά και είναι εφάμιλλα με τα αντίστοιχα της κοινής γρίπης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απλά να παραμετροποιήσεις στην εκτίμηση συνολικών θανάτων ότι οι θάνατοι της πρώτης φάσης είχαν να κάνουν με το 0,37% του πληθυσμού τον Μάρτιο, 1% Ιούνιο Ιούλιο. Σήμερα είμαστε στο 5-6%, ποσοστό που θεωρώ ότι θα ανέβει, οπότε περιμένουμε αναλογικά περισσότερους θανάτους από την πρώτη φάση. Σε όλα τα όλα μέσα

      Διαγραφή