Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Έλληνα να πεις τη μάνα σου



Έλληνα να πεις τη μάνα σου
Του Πέτρου Αργυρίου (agriazwa.blospot.com )


3 χρόνια μέσα στην κρίση τώρα. 3 χρόνια μέσα στην αηδία και την απoγοήτευση. Τα πάντα έχουν αλλάξει. Πήγαν αναμενόμενα από το κακό στο χειρότερο και από χειρότερο στο χείριστο. Τίποτε δεν μένει όρθιο. 
Υπάρχει μοναχά μια εξαίρεση και αυτή σκοτεινή που είναι εξαιρετικά ανθεκτική στην κρίση: Ο χαρακτήρας του νεοέλληνα. Του αθεράπευτα εγωπαθή υλιστή. Του ακοινώνητου, απολίτιστου και άπληστου καιροσκόπου.

30 χρόνια τώρα, γενιές ήρθαν και γενιές πέρασαν.
Τώρα ανακαλύψαμε ότι οι πολιτικοί μας είναι σάπιοι.
Προδότες.
Αλήτες.
Ληστές.
Απατεώνες.
Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα. Και ο πετεινός γύρισε και του είπε «μαζί τα φάγαμε».
Έχει βγει αγγελία στο ίντερνετ: Ζητούνται ήρωες: Εξασφαλισμένη σίγουρη φυλάκιση, μπορεί και βασανιστήρια και θάνατος έτσι όπως πάνε τα πράματα.
Ζητάν οι μεσήλικες από τους γέρους να γίνουν ήρωες. Ε αν δεν το κάνουν αυτοί που δεν έχουν να χάσουν τίποτε, ποιος θα το κάνει;
Ζητούν οι γέροι από τους νέους να γίνουν ήρωες. Ε αν δεν το κάνουν αυτοί που το αίμα βράζει, ποιος θα το κάνει;
Όλοι ψάχνουν για μαλάκες και δεν έχουν σκεφτεί το πιο πιθανό μέρος όπου μπορεί να κρυφτεί ο ήρωας: μέσα σου. Μέσα μου. Όλοι θέλουν να πετάξουν την καυτή πατάτα του ηρωισμού σε κάποιον άλλον.
Ρε μάγκες. Δεν παρακαλάμε το Χριστούλι και την Παναγία να αναστήσουν τους ήρωες του 40 που πεθάναν για εμάς για να ξαναπολεμήσουν για μας;
Η σήψη στην Γκρέκα είναι απίστευτη. Και το ψάρι μπορεί να βρωμάει από το  κεφάλι αλλά ή σήψη είναι τόσο προχωρημένη που βρωμάει από την κεφαλή μέχρι τα νύχια.
Γιατί δεν ήταν ψάρι. Πτωματοφάγο κοράκι ήταν.
40 χρόνια. 40 χρόνια ευκαιρία για δημοκρατία. Τι την κάναμε τη δημοκρατία ρε; Σαν τα μούτρα μας.
Όταν οι αμερικάνοι στάζαν τα φράγκα τακιμιάσαμε με τους Αμερικανούς και αγοράζαμε τα προϊόντα τους. Μετά οι Γερμανοί κάναν το ίδιο και να σου οι Porsche Cagien.  Γίναμε η χώρα με τις περισσότερες ανά κεφαλή Porsce Cagien. Οι πορσικανοί της Πορσικίας.
Γάμοι συμφέροντος. Παντού. Με όλους. Όλη η Ελλάδα ένα πληρωμένο κρεβάτι.
Παντρευτήκαμε τους νταβατζήδες μας και όλοι ήταν ευτυχισμένοι.
Μπήκαμε στην Ευρώπη με τα τσαρούχια χωρίς να το σκουπίσουμε καν. Γίναμε κοσμοπολίτες. Η μετάβαση δεν ήταν δύσκολη. Για το σύμπαν του Έλληνα είναι ο κώλος του. Και όσο αξίζει ένας κώλος δεν αξίζει ο κόσμος όλος. Κολωνάκι και κολωνοσκόποι έγινε όλη η Ελλάδα και όλοι οι Έλληνες. 
Και τώρα κράζουμε γιατί δεν μπορούμε να αγοράσουμε τα αμερικανικά και τα γερμανικά και τα ιταλικά και τα γαλλικά προιόντα.Κράζουμε τους καπιταλιστές γιατί μας πετάν έξω από τον καπιταλιστικό παράδεισο. Όταν μας βάζαν μέσα στο κόλπο ήταν ακλοί και άγιοι.
Κράζουμε τους πολιτικούς γιατί μας πετάνε έξω από τον παράδεισο του δημοσίου.  Όταν τους πιπώναμε για να μας βάλουν ήταν πατρικές φιγούρες του κατατρεγμένου Έλληνα, καλοί και αγαθοί και ενάρετοι.
Κράζουμε τους Παπανδρέου. Που είναι οι παπανδρεϊστές όμως; Στα πόστα τους και πίνουν καφέ μαζί σου σαν να μην τρέχει τίποτε. Και σου γαμάνε και την κόρη γιατί αυτοί έχουν ακόμη λεφτά. Από εκείνα. Τα κλεμμένα.
Κράζουμε το Σημίτη αλλά οι Σημιτικοί είναι στην κυβέρνηση που ψήφισες εσύ. Όσο για τη μεταμεταπολίτευση, νέες παράγκες στήνονται κάθε μέρα και οι παλιές θα μεταφερθούν κάπου που να ναι πιο αντισεισμικά.
Έλα τώρα. Μη μου κρύβεσαι εμένα. Όλοι έχουμε κάτι να χάσουμε.
Δεν κράζεις γιατί έχασες το δίκιο σου. Ήσουν αρχιτέκτονας της αδικίας. Έχεις ρίξει τόσους Συν-έλληνες σου όλα αυτά τα χρόνια που δε μου φαντάζεις άνθρωπος αλλά μια ζωντανή τρικλοποδιά. Κράζεις γιατί χάνεις τα προνόμια της εκπόρνευσής σου.
Η υπέρτατη ξευτίλα.  
Λες «με ξεφτυλίζουν». Ρε συ. Για στάσου λίγο. Ξέρεις πόσο εξευτελιστικό ήταν για τους Γερμανούς να λαδώνουν τους βρωμιάρηδες Έλληνες πολιτικούς για να γίνουν Φιλογερμανοί; Εκεί ήσουν ρε μάγκα, μπροστά στα μάτια σου έγινε.
Ψάχνετε για μαλάκες και ήρωες. Δυστυχώς και οι μεν και οι δε μας τελειώσαν.
Να σου πω κάτι «Έλληνα». Επικαλείσαι τους ήρωες του πολέμου. Ήρωες πολέμου έχουν όλες οι χώρες. Γιατί ο πόλεμος είναι οι επιτομή της βαρβαρότητας. Εκεί συμβαίνει ο απόλυτος εσωτερικός εκβαρβαρισμός. Εκεί μπορεί ο μακελιάρης να γίνει ήρωας. Δεν είναι μόνο το πόσο ηρωικά πολεμήσαν κάποιοι για την ελευθερία σου και τη δημοκρατία σου. Είναι το τι την έκανες εσύ την ελευθερία και τη δημοκρατία που σου παραδώσαν με ματωμένα χέρια. Και ξέρεις πολύ καλά τι την έκανες και που την έβαλες. Έκανες εν καιρώ ειρήνης ήρεως τους χαρακτήρες που μόνο σε καιρό πολέμου ηρωποιούνται. Τους αδίστακτους.
Δεν είναι τι κάνουν μόνο οι λαοί εν καιρώ πολέμου και μαζικών ανθρωποκτονιών. Είναι τι κάνουν εν καιρώ ειρήνης. Τι πολιτισμό παράγουν. Είναι να τιμούν τους ήρωες ειρήνης τους. Και ξέρεις πολύ καλά τι τους έκανες τους ήρωες ειρήνης 40 χρόνια τώρα. Τους ξεφτίλισες. Τους εξόντωσες. Είδαμε τον πολιτισμό σου 40 χρόνια τώρα. Κλοπιμαίος πολιτισμός.
Είχαμε ήρωες ειρήνης. Είχαμε αυτούς που δεν στήσανε κώλο, αυτούς που προσπάθησαν να δημιουργήσουν, αυτούς που είχαν την αξιοπρέπεια σαν ζητούμενο. Αυτούς τους παραγκώνισες. Μαζευτήκατε τα μπουλούκια και τα σόγια και τα κουμπουριά και διαλύσατε τον φιλότιμο Έλληνα.
 Ληστοσυμμορίτες που κυβερνήσατε με τη δύναμη του θράσους και των αριθμών. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΑΠΤΙΣΑΤΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
Λοιπόν, οι ήρωες οι καθημερινοί που ταπείνωσες πεθάναν από μαράζι ή αυτοεξοριστήκαν ή μείναν σε κατ’ οίκον περιορισμό από εσένα τον αγά και το συνάφι σου. Και έχεις το θράσος να τους ζητάς να αγωνιστούν για σένα και την οικογένεια σου ρε παλιότουρκε;   
Γαμημένε φύλαρχε; Μια χώρα με περισσότερους προέδρους από όσους φυλάρχους έχει όλη η Αφρική μαζί.
Δεν είναι μαγκιά να είσαι βάρβαρος. Οι ένδοξοι σου πρόγονοι εκεί θα σε κατέτασσαν. Στο πας μη Έλλην βάρβαρος.
Προτρέπεις τον «ελληνικό λαό» να αγωνιστεί. Τον ποιόν; Τον ελληνικό; Τον ποιον; Το λαό. Ποιο λαό; Το συσσωμάτωμα των οικογενειών και των συγχωριανών αποτελεί λαό; Δομείται κοινωνία από έγκλειστα που παλεύουν για προνόμια;
Τι λέτε τώρα;
Ξεπεζέψτε λίγο από το άλογο.
Από πότε οι εκατομμύρια φιλές της Ελλάδας που το μόνο που τους ένωσε τα τελευταία 40 χρόνια δεν ήταν ούτε τα ιδανικά ούτε τα ιδεώδη αλλά ο πιο κυνικός υλισμός και τα συμφέροντα, από πότε λέγεται αυτό κοινωνία; Ούτε καν σύλλογος μπορεί να ειπωθεί αυτό το πράμα. Ποδοσφαιρικός.
Και εσύ μιλάς για Ελλάδα και δημοκρατία και ελευθερία. Έτσι πρόστυχα. Γιατί μεγάλες λέξεις ειπωμένες από βρώμικα στόματα λερώνονται.  Κολλάν τη σήψη την ηθική. Τις κάνεις σαν τα μούτρα σου.
Μη μιλάς για ελευθερία, δημοκρατία, αγώνες εσύ που τα γάμησες όλα.
Ξέρω, ξέρω. Θα το πάρεις το όπλο. Όταν έρθουν για το τομάρι σου. Το μόνο που πραγματικά αγαπάς. Μέχρι τότε, απλά θα μας σπας τα αρχίδια.
Σε ένα πράμα μόνο θα σταθώ δίπλα σου μόνο. Σε αυτό που μου στέρησες: στο δικαίωμα σου για μια αξιοπρεπή ζωή.
Και τότε θα ξαναφανεί το «μεγαλείο σου» που είναι ακριβώς αυτό: Το πόσο αδιάφορος είσαι για τη ζωή των άλλων.
Μπορεί να αγωνιστώ μαζί σου αλλά δε θα αγωνιστώ για σένα. Οι ηρωικοί μαλάκες γίναν sold out και δεν θα επανεκδοθούν.
Δεν ξεγελάς κανέναν πλεόν με τα τερτίπια σου. Ούτε το Γερμανό, ούτε τον αμερικάνο ούτε καν τον ίδιο σου τον πολιτικό. Τα μάθαν τα τερτίπια σου. Δεν συγκινούνται από το κροκοδείλια δάκρυα σου γιατί ρε πούστη μου έτσι και αλλιώς και αυτοί κροκόδειλοι είναι και μάλιστα εκατό φορές πιο μεγάλοι σένα. Απλά το παίζαν κινέζοι και κάναν τα στραβά μάτια. Για τα δικά τους συμφέροντα σε ανεχτήκαν. Νόμιζες ότι τους ξεγέλασες όλους αλλά πάντα ξέραν τι είσαι. Ο αιώνιος καραγκιόζης. Ο παρτάκιας. Ένας βάρβαρος υλιστής που δεν πιστεύει σε τίποτα άλλο πέρα από τον κώλο του. Ένας λευκός ζουλού που έγινε από ευνούχος του Οθωμανισμού, ευνούχος του Ευροατλαντισμού.
Δεν θα παλέψω για σένα που ήσουν καθεστωτικός 40 χρόνια τώρα. Με δυσκολία σε ανέχομαι και αυτό από ευγένεια και αυτό γιατί πρέπει να ζήσεις ακόμη και εσύ.
Θα παλέψω για όσους αγωνιστήκαν από την καρδιά τους. Για αυτούς που δεν αντέχουν άλλο την αδικία. Θα πολεμήσω δίπλα σου για να φροντίσω ότι ποτέ μα ποτέ δεν θα ξανακυβερνήσεις. Ότι ποτέ πια δε θα ξαναγίνεις μεγαλοιατρός, μεγαλοδικηγόρος, μεγαλοπαράγοντας.
Θα παλέψω για την έννοια της δημοκρατίας. Για την έννοια του δικαίου. Για αυτά που ρήμαξες λεηλατώντας την ίδια σου χώρα φρικαλέε τυχοδιώκτη.
Θα παλέψω για αυτά που γάμησες. Για το δικαίωμα των ανθρώπων στη ζωή, στην παιδεία, στην υγεία, στην μουσική, στον πολιτισμό, στον αθλητισμό, στην μόρφωση και την αυτομόρφωση, για το δικαίωμα των ανθρώπων στον έρωτα, στην ποίηση, στην έκφραση, στην επικοινωνία.
Για όλα αυτά που γάμησες για τα φράγκα. Για όλα αυτά που ευχαρίστως θα ξαναγαμήσεις για τα φράγκα.
Ποιος κυβερνούσε λοιπόν αυτή τη χώρα; Εσύ ο Γρεκός. Μην έχεις λοιπόν ψευδαισθήσεις μεγαλείου. Τη χώρα σου έξω την ξέρουν ως Γκρέκα και όχι ως Ελλάδα γιατί ξέραν τι τιποτένιος είναι ο Γρεκός μόλις πάρει τα πάνω του.
Στερέψαν τα δάκρυα. Και όταν στερεύουν τα δάκρυα είναι ώρα για φτύσιμο. Καταπρόσωπα.
Είμαι περήφανος που ντρέπομαι που είμαι Γρεκός.

13 σχόλια:

  1. Σκληρό κείμενο αλλά πέρα για πέρα αληθινό. Δυστυχώς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο θαυμασμός προσφέρει τη μόνη λύση σε πολλά προβλήματα. Όταν μια γυναίκα θαυμάζει έναν άνδρα, θα δώσει ή θα θυσιάσει σχεδόν τα πάντα για να τον κάνει ακόμη σπουδαιότερο, ή για να εκπληρώσει τα οράματά του. Όμως ο άνδρας δεν μπορεί να κερδίσει τον θαυμασμό της με τεχνητά μέσα. Η γυναίκα θα τον περιφρονήσει και θα το καταλάβει αν προσπαθήσει να την παγιδεύσει με ψεύτικες μεθόδους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. O Θαυμασμός δεν είναι πολιτική. Τον κάνεις να ακούγεται σαν πολιτική. Δεν είναι. Είναι πηγαίος.
      Τώρα για τη γυναίκα, την ελληνίδα, αυτήν που συναντώ κάθε μέρα, αυτή προτιμά την υποδούλωση σε τεχνητά μέσα από την κορφή μέχρι τα νύχια. Σέβεται μόνο την τεχνητή υποδούλωσή της. Σκλάβες τέτοιου είδους που μου εξιστορούν τα απωθημένα γενεών δεν μπορώ να τις σεβαστώ παρά μόνο για την ομρφιά τους που θυσιάζουν για τα ωφέλη. Υπάρχει μονάχα ένας άνθρωπος στον πλανήτη ολάκερο που θα δικαιούταν απόλυτα να μου πει κάτι τέτοιο. Ένας και μόνο. Εδώ δεν είναι καναπές του ψυχαναλυτή ούτε μια στιγμιαία αφόδευση. Αυτός είναι ο σεβασμός που δείχνεις για την κατάθεση ψυχής και ζωής ενός ανθρώπου. Στον αντιγυρίζω.

      Διαγραφή
    2. Για πολλούς άνδρες αγάπη σημαίνει σεξ και τίποτα περισσότερο. Αλλά για τη γυναίκα η αγάπη είναι ένας συνδυασμός σεξ, αισθησιασμού, παιχνιδιού, νοημοσύνης, πνεύματος, ονείρων, οραμάτων και στόχων. Η πτώση του άνδρα είναι η αποτυχία του να καταλάβει τη γυναίκα. Οι γυναίκες θέλουν τη στοργή, την τρυφερότητα και το άγγιγμα, αλλά οι άνδρες νομίζουν ότι οι γυναίκες θέλουν σε με τον ίδιο τρόπο όπως αυτοί.... Οι γυναίκες είναι πιο υγιείς απέναντι στο σεξ από τους άνδρες, επειδή από τη φύση τους υπόκεινται σε σεξουαλικούς κύκλους. Έχουν κυκλικούς μηχανισμούς τους οποίους δεν έχουν οι άνδρες. Η γυναίκα είναι η καρδιά, είναι η ομορφιά, είναι η τρυφερότητα. Η γυναίκα ειναι η ευσπαχνία. Αν οι άνδρες προσεγγίσουν τις γυναίκες μέσω της καρδιάς και της ομορφιάς τους, θα τις κανουν ακόμα πιο όμορφες. Σε αντάλλαγμα οι γυναικες θα αναγεννήσουν τη ζωή του άνδρα, της οικογένειας και της κοινωνίας.

      Διαγραφή
    3. Ωστοσο δεν ηθελα να σας προσβαλλω σε καμμια περιπτωση
      τωρα εαν θαυμαζετε την ομορφια και μονο ειναι δικαιωμα σας, μονο που ξερετε Κε Αργυριου η ομορφια φθινει με το περασμα του πανδαματωρα χρονου αρα ο σεβασμος σας ως προς την ομορφια ειναι και αυτος παροδικος!

      Διαγραφή
    4. Τα πες όλα με τη λέξη "σε αντάλλαγμα". Το νόμισμα και το τρόπαιο της ομορφιάς. Τα κορίτσια του Θέμου. Η νύφη μας που καμαρώνουμε. Πως λέγονται αυτές που δίνουν " καρδιά και ομορφιά και τρυφερότητα και ευσπλαχνία" σε αντάλλαγμα; Right on sista!!! Πάμε για την επανάσταση ... της καρδιάς. Είχαμε τα άρλεκιν τώρα έχουμε και τα τουρκικά σήριαλ, κούμπωσε το πράμα. Το παζάρι της ομορφιάς. Άμα δεις εσύ εφοπλιστή με φτωχή και ασχημούλα με όμορφη ψυχή γνέψε μου. Τρόπαια είστε ρε. Και η ψυχή σας πάει πακέτο στον πλειοδότη. Αυτό είτε το αλλάζετε εσείς ή όχι. Αλλά τι να αλλάξετε με τις λυκοφιλίες σας και το φόβο του ραφιού. "Θα μέινω στο ράφι". Και τι είσαι; Κασέρι και θα χαλάσεις; Θέλω να πω ότι και εγώ θα συμφωνούσα για την υψηλή ποιότητα της γυναίκας αλλά στην πραγματικότητα εξαγοράζεται σε "αντάλλαγμα" την "εξασφάλιση" καθημερινά. Που τον είδες τον έρωτα και τον επικαλείσαι; Ο έρωτας είναι θεός δεν είναι ασπιρίνη ούτε άλλοθι.

      Διαγραφή
    5. Αποψη σας ομως μην κρινετε εξ'ιδιων...
      Εσεις ισως να θεωρειτε πως ολα ειναι για πουλημα
      τωρα αυτο με το ραφι στην δικη μου περιπτωση ουτε καν ισχυει και φυσικα δεν με γνωριζετε για να μπορειτε να ισχυριζεστε κατι τετοιο οποτε ας το αφησουμε.
      Ομως θα ηθελα να σας πω επειδη διαρκως μιλατε για ηθικη στα κειμενα σας, ξερετε ποσοι και ποσοι μας μιλανε για ηθικη για το ποσο αδικη ειναι η κοινωνια ενω οι ιδιοι μπορει για παραδειγμα να μην ειναι και τοσο ηθικοι, οπως το να μην ειναι πιστοι στις γυναικες τους, οπως το να μπαινουν αναμεσα σε παντρεμενα ζευγαρια κ ενα σωρο αλλα.
      Μιλαμε ολοι διαρκως για την αδικια χωρις ομως καν να προσπαθουμε να θελησουμε να καταλαβουμε οτι η κοινωνια απαρτιζεται απο εμας, τολμαμε να μιλαμε για επανασταση και να βγαζουμε το αχτι μας με παραλληρηματα κειμενων για λογους εκτονωσης, ομως η επανασταση δεν γινεται πισω απο μια οθονη, αλλα κανοντας πραγματα.
      Φυσικα και γραφετε υπεροχα ομως χρειαζομαστε πραγματικα ατομα εκει εξω. Επανασταση απο τον καναπε λιγο δυσκολο.

      Διαγραφή
    6. Δεν μπορώ να σου πω σε πόσα σημεία διαφωνώ με τους όρους που χρησιμοποείς και το πως τους χρησιμοποιείς. Μπορώ να συμφωνήσω στο ότι δεν μπορώ να σε κρίνω γιατί προφανώς και δεν γνωρίζω τίποτα για το βίο σου. Μπορεί να είσαι ένας άνθρωπος υποδειγματικός και εύγε. Μπορώ να κρίνω το σχήμα των ιδεών που φέρεις και εκφέρεις και να το συγκρίνω. Όπως γράφω και στο κείμενο μια "κοινωνία" (τα εισαγωγικά γιατί δεν θεωρώ τα ελληνικά μορφώματα κοινωνίες αλλά τυχαία συσσωματώματα οικογενειών) που σκότωσε τόυς "ήρωες" της δεν μπορεί να έχει απαιτήσεις από αυτούς που σκότωσε. Μην επικαλείσαι ήρωες. Αν είσαι ήρωας απέδειξε το. Μην παιρνάς από την κρισάρα του ηρωισμού άλλους αν δεν το κάνεις για σένα πρώτα. Εγώ δεν βγάζω το άχτι μου, δεν κάνω την πλάκα μου και δε χρησιμοποιώ το γράψιμο μου για εκτόνωση. Το κάνω ως "ιερό" και ανθρώπινο καθήκον. Αν θες να πα΄ρω εγώ το όπλο ευχαρίστως αρκεί να πιστέψω ότι έχει μείνει κάτι εκεί έξω για να πολεμήσω και να πεθάνω έντιμα. Να σου θυμήσου ότι εγώ δεν γράφω ανώνυμα, δεν έχω καμιά πλάτη και κάθε φορά που κάνω κείμενα που θίγουν συμφέροντα ή στερεότυπα νιώθω σαν να βάζω το κεφάλι μου λίγο πιο κοντά στη λαιμητόμο. Αποδέξου τουλάχιστον ότι αυτό είναι μια έστω στοιχειώδης μορφή γενναιότητας.

      Διαγραφή
    7. Φυσικα και ειναι αυτο σας το αναγνωριζω, εχουμε καθηκον να λεμε την αληθεια τωρα το ποσο τρομακτικο μπορει να ειναι αυτο οσον αφορα το οτι παιζετε το κεφαλι σας ειναι ενα σοβαρο θεμα.
      Αυτο για την ανωνυμια που λετε επειδη ειμαι υποαναπτυκτη τεχνολογικα δεν το εχω βρει ακομα πως λειτουργει εν καιρω..

      Διαγραφή
  3. Έγραψες αλήθειες κι ας πονάνε.... Αυτός ο λαός κάποτε θα πρέπει να κοιτάξει τον εαυτό του στον καθρέφτη και να αναλάβει τις ευθύνες του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γεια σου Πετρο
    Εδιαβασα το αρθρο σου και περαν της ικανοποιητικης λογοτεχνικης ποιοτητας, το ενδιαφερον μου εστιαστηκε στην μεθοδολογικη αναγνωση που κανεις των πραγματων. Πιστευω οτι συγχυεις τις αιτιες με τις συνεπειες....
    Ο ανθρωπος αντιλαμβανεται την ζωη "χημικα" δηλαδη συναισθηματικα πριν την "ηλεκτρικη" εξεπεργασια των δεδομενων..δηλαδη την εγκεφαλικη αναλυση...
    Κι οταν ο ανθρωπος φτανει στο επιπεδο, του να μπορει να πραγματοποιει την ορθολογικη εξεπεργασια των συναισθηματων αυτο το ονομαζουμε..ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ...και σε ακραιες περιπτωσεις κυνικοτητα..
    Αυτη η γρηγορη μεθοδολογικη εισαγωγη την κανω για ν απαντησω στην γενικη σου καταληξη: ποιος του φταιει του Μιχαλη. το ξερο του το κεφαλι;".
    Εδω και 20 περιπου χρονια, ερχομενος στην Ελλαδα 2-3 φορες τον χρονο, βλαστημαω την ελληνικη νοοτροπια. Οι περισσοτεροι Ελληνες του εξωτερικου (αυτοι που ζουν πανω απο 30 χρονια), ομοφωνα λενε "καλα να παθουν" η "οταν εγω τους τα ελεγα (οτι τα μυαλα τους εχουν παρει αερα), μου απαντουσαν με επιχειρηματα καφενειου".

    Ναι ο ελληνας αμφισβ(ι)τητα εχει γινει βαρβαρος με ολη την σημασια της λεξης. Ναι ο ελληνας εγινε ενας αγριος καπιταλιστας που το μονο που τον ενοιαζε και τον νοιαζει, ειναι πως θα γεμισει το καλαθι του με Λακοστ και Γκουτσι...
    Αρκει να αναλυσει κανεις, τις αντιδρασεις του: κανεις δεν μιλαει για κρατος. Ολοι κλαινε γιατι τους πηραν τα παιχνιδια τους η γιατι υποψιαζονται οτι εχασαν κατι πολυτιμο...(περαν ορισμενων ατομων που πραγματικα υποφερουν απο τα βαναυσα και υποκειμενικα μετρα, καποιων ηλιθιων οικονομολογων..που ο θεος να τους κανει οικονομολογους).
    Απο κλινικης αποψης ο ελληνας σαν "ατομικο συνολο" δεν ξεπερναει την πνευματικη ηλικια ενος παιδιου 5 χρονων...Η διαγνωση που εχω κανει μας εναγει σ ενα ψυχωτικο συνδρομο με πνευματικη καθυστερηση.
    Για να το πω πιο λιανα η συναισθηματικη του ανωριμοτητα δεν του επιτρεπει να λειτουργησει και να χρησιμοποιησει την πνευματικη του ικανοτητα...γιατι το ΣΥΣΤΗΜΑ (γονικη διαπαιδαγωγηση) δεν του το πετρεψε ποτε.
    Ναι ο Ελληνας ειναι ενας ντενεκες και μισος (το συνδρομο του ντενεκε: επιπλεει παντα, αστραφτει, κανει θορυβο και παει οπου τον παει το ρευμα). Ναι σε ολες τις περιγραφες και ιδιοτητες που του προσαπτεις.....
    ΠΩΣ ΟΜΩΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΚΑΤΕΛΗΞΑΝ ΑΠΟ ΚΩΜΙΚΟΤΡΑΓΙΚΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΑΤΥΡΟΙ;
    Κι εδω αρχιζει η αιτιολογια....με μια οι πολλες μεθοδολογικες αναγνωσεις: εθνοψυχιατρικη, κοινωνικη, συστηματικη, κοινωνικοψυχαναλυτικη κλπ....
    Τις απαντησεις πρεπει να ψαξουμε να τις βρουμε αναμεσα στους ψυχωτικους αρχηγους και κοινους απατεωνες που κυβερνανε αυτο το κρατος σαν ανδρεικελα..καποιων οικογενειων...απογονοι των Κοτσαμπασηδων....
    Αυτες οι οικογενειες που κυβερνανε την Ελλαδα με τις πλατες των αμερικανων...εβαλαν καποιον Βενιτζελο, Παγκαλο, Καραμανλη Ρουσοπολο κλπ ( ο Γιωργος αιξαιροιτε λογω κρανιοεγκεφαλικης διασησης).....δηλαδη κατι υποχειρια που διαμορφωσαν την "μαζα" σαν τα μουτρα τους....
    Σε τελικη αναλυση ο λαος δεν ειναι τιποτε αλλο παρα η συμβολικη (κι οχι μονο) εικονα καποιων αεροβατοντων μαλακοκαυληδων, που τον διαποτησαν με τα χουγια τους και τα ελλατωματα τους....
    Ο ΠΑΠΟΥΛΗΣ ΦΡΟΥΝΤ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΠΑΛΙΑ ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΧΤΙΣΕΙς ΕΝΑΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΙΟΥΣ....
    Και οι ελληνες για να ξανα χτισουν το κρατος τους, πρεπει να σκοτωσουν (συμβολικα και μη) αυτα τα τσιρκα που εκαναν την Ελλαδα ενα ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γεια σου Γιώργο. Τιμή μου να φιλοξενώ κάποιον που εισέρχεται στο σχολιασμό με θέσεις και ένα άρθρο και όχι με προθέσεις ή άναρθρες κραυγές. Έχω περιγράψει σε δεκάδες άρθρα με δεκάδες τρόπους την τεράστια ευθύνη της ελληνικής πολιτικής οικονομικής και πνευματικής ελίτ που αποτέλεσε και αποτελεί ένα και μόνο πλέγμα από τη μεταπολίτευση και μετά. Έχω υπερασπιστεί σε πολλές δεκάδες άρθρα και με δεκάδες τρόπους αυτό το λαό. Έχω επιτεθεί σε πολλές δεκάδες άρθρα και με πολλούς διαφορετικούς τρόπους στην άρχουσα τάξη. Δεν είναι μυστικό αυτό, μπορείς να βρεις διάφορα τέτοια άρθρα και στο blog. Τα πιο πρόσφατα που θυμάμαι αν και όχι τα πιο ενδεικτικά είναι http://agriazwa.blogspot.gr/2012/08/blog-post.html, η και παλαιότερα αυτό http://agriazwa.blogspot.gr/2010/12/gap-co-h.html και τόσα άλλα. Το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα όμως τελειώνει μέσα στο 2013. Και τότε δε θα υπάρχουν οι δικαιολογίες των πατρόνων και των βαρόνων. Τότε θα κληθούμε να αναγεννήσουμε τη χώρα από τις στάχτες της. Και πολύ φοβάμαι πως ούτε έτοιμοι θα είμαστε ούτε πρόθυμοι και θα ξανακάνουμε τα ίδια με άλλα πρόσωπα στο τιμόνι. Αυτή είναι μια ακόμη από τις πολλές μεγάλες αγωνίες μου γι αυτό και έδωσα και αυτήν την οπτική του σε ποια κατάσταση βρίσκεται ψυχοπνευματικά αυτός ο λαός: και είναι άθλια. Δεν ισχυρίστηκα ποτέ την ανοησία των ίσων ευθυνών. Ο εφοπλιστής και ο καπετάνιος δεν εχουν ίσες ευθύνες σε ένα καράβι που οι πρώτοι δύο σχεδίαζαν να βουλιάξει, δεν έχουν την ίδια λοιπόν ευθύνη με τον μούτσο ή τον επιβάτη. ¨Εχουν την κύρια ευθύνη. Όταν κρεμάσουμε τους εκμαυλιστές που πολύ το εύχομαι, φοβάμαι ότι αυτός ο εκμαυλισμένος από την ελίτ του λαός που θα θελήσει να απαλλαγεί όχι μόνο από τα πρόσωπα δεν θα θελήσει να απαλλαγεί και από τη νοοτροπία που του εμφυσήσαν. Και αυτό το έργο το έχουμε δει τόσες και τόσες φορές στην ιστορία αυτής της πολύπαθης χώρας που δε φαίενται να μαθαίνει ποτέ από τις καταστροφές της. Οι αρουραίοι είναι οι μόνο που σώζονται και και πιάνουν το τιμόνι στο αναδυόμενο καράβι. Και για αυτό φέρνει ευθύνες και ένας λαός βαθύτητα αδρανειακός. Ελπίζω να συμφωνούμε ότι συμφωνούμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή