Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Ένας Προφήτης Μα τι Profit-ης


Ένας Προφήτης μα τι Profit-ης

Του Πέτρου Αργυρίου (agriazwa.blogspot.com)

Σε όσους από εμάς προβλέψαμε την ελληνο-ευρωπαϊκή κρίση και την έκβασή της το ερώτημα δεν ήταν το που πήγαινε. Αυτό το γνωρίζαμε εκ των προτέρων. Αυτό που δεν γνωρίζαμε είναι το ποιος/οι την καθοδηγούσαν, ποια ήταν δηλαδή τα εν τω βάθει κέντρα λήψεως αποφάσεων. Είχαμε κάποιες υπόνοιες για τα ποια μπορεί να ήταν αυτά αλλά η έλλειψη απτών στοιχείων δεν μας επέτρεψαν και δεν μας επιτρέπουν να κάνουμε ισχυρισμούς.

Μετά τον χαμογελαστά μυστικοπαθή μεταβατικό πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμου όμως, ο Πρωθυπουργός της μεταβατικής Ελλάδος Αντώνης Σαμαράς μας δίνει ευθαρσώς την απάντηση. Και η απάντησή του είναι: ο θεός ο ίδιος.
Όπως δήλωσε ο ίδιος (ο Σαμαράς και όχι ο Θεός) για την διαπραγμάτευση: “Μίλησα ακόμη και με το θεό, δεν μπορεί να γίνει κάτι καλύτερο”

Άπαπα κύριε Σαμαρά. Για το όνομα του θεού. Γιατί επικαλείστε το όνομα του θεού επί ματαίω;
Θα πάτε στην κόλαση με αυτά που λέτε. Μα τι λέω. Είστε ήδη πρωθυπουργός της κόλασης, γιατί η Ελλάδα γίνεται κόλαση.

Ο Σαμαράς πάντα καλλιεργούσε το προφίλ του θεοσεβούμενου σε τέτοιο βαθμό που σε κάποιους από εμάς φάνταζε θρησκόληπτος. Κουβαλά εκείνο το γερμένο το κεφαλάκι που θυμίζει έναν από τους τρεις θεούς μιας θρησκείας στην ώρα του μαρτυρίου του.

Μονάχα που δεν είναι ο Σαμαράς που υποφέρει αυτό το διάστημα αλλά ένας λαός που κουβαλάει το σταυρό του μνημονίου για να σταυρωθεί σαν κοινός κλέφτης.

Θέλημα θεού.

Το θέμα Σαμαρά είναι: σε ποιον θεό αναφέρεσαι; Πριν μερικούς μήνες ήταν οι αγορές. Μήπως ήταν ο Θεός των αγορών Σαμαρά; Υπάρχει ο θεός των αγορών Σαμαρά;
Αλλά άστο αυτό, οι αγορές μας αποκλείσαν. Μήπως είναι ο θεός της Τρόικας Σαμαρά; Ή της ΕΕ; Ή της Μέρκελ;

Σε ποιον θεό αναφέρεσαι κε Σαμαρά; Ποιος είναι ο θεός αυτού του πλανήτη; Ήταν αυτός που έδωσε το Μνημονιακό νόμο στους Παπανδρέου και Παπαδήμο;

Ένας κακός βιβλικός θεός που ήθελε τη κεφαλή επί πίνακι του ελληνικού λαού και των καταστροφή των σύγχρονων Σοδόμων που είναι η Ελλάδα;

Και τι θεός ήταν αυτός; Ιουδαίος, Χριστιανός, Μουσουλμάνος, τι από από τη τεράστια λίστα των θεών που κατασκεύασε η ανθρωπότητα;

Σαμαρά δεν ξέρω σε ποιο θεό μιλάς και τι σου λέει.

Να σου θυμίσω απλά ότι εκτός από τις πριβέ συζητήσεις σου με το θεό του σύμπαντος σου είσαι και πρωθυπουργός μιας χώρας. Παρότι ανέλαβες το τιμόνι της με αισχρά προεκλογικά ψεύδη όπως και ο συμφοιτητής σου ο Παπανδρέου, όφειλες τουλάχιστον να ακούσεις και τις κραυγές που κάθε μέρα που περνάει γίνονται όλο και ασθενέστερες καθώς ο θεός σου διέταξε μια χώρα να σβηστεί από το χάρτη.

Δεν είναι το τραγούδι των σειρήνων αυτές οι κραυγές άνθρωπε μου. Κραυγές αγωνίας είναι. Βγάλε το βουλοκέρι από τα αυτιά σου. Ή ομολόγησε ότι σου αρέσει αυτό που ακούς: ότι ο θεός σου είναι ο θεός της καταστροφής.
Δε θα σου μιλήσω πολύ. Δεν αξίζει τον κόπο. Ή έχεις βουλοκέρι στα αυτιά ή ακούς μονάχα το θεό σου και δεν καταδέχεσαι τους ανθρώπους.

Θα σου πω μονάχα ένα πράγμα. Πρωθυπουργός που επικαλείται τα θεία σε καιρό κρίσης δεν αξίζει να είναι πρωθυπουργός. Αν ήταν έτσι να ψηφίζαμε θεό για πρωθυπουργό και όχι άνθρωπο.

Αν πάλι ο θεός που επικαλείσαι είναι άνθρωπος, ε για πες μας και μας ποιος είναι να τον προσκυνήσουμε μπας και μας λυπηθεί.

Όπως και να χει επειδή μου ακούγεσαι πιο πολύ για προφήτης παρά για πρωθυπουργός, πες μου τώρα λίγο την προφητεία για σένα και τους τρεις παπαδογιούς, τον Παπανδρέου, τον Παπακωνσταντίνου και τον Παπαδήμο: Πότε προβλέπεται να γίνετε και σεις ότι κάνατε την χώρα; Οσιομάρτυρες του μνημονίου;  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου