Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Μνημόνιο 70%




Ποιος με έχρισε εκπρόσωπο τύπου ενός ανθρώπου που δεν εμπιστεύομαι καν; Η ανάγκη μου να υπηρετώ τον λαό μου. Το καθήκον μου να τον προστατεύω από τις επιβουλές. Με άλλα λόγια η ιδιότητα μου ως έλληνα πολίτη και συγγραφέα. 

Μνημόνιο 70% κύριε Αργυρίου; Light, χωρίς λιπαρά; Για αυτό παλέψαμε κύριε Αργυρίου;
Αυτό θα φάμε στη μάπα;

Ποτέ καμία χώρα δε ρίσκαρε τόσα πολλά για να κερδίσει τόσα λίγα. Δικαίως  το νιώθουν αυτό οι αγανακτισμένοι Έλληνες.

Αποτελεί κωλοτούμπα;

Όχι.

Αποτελεί φοβερή προσβολή στον Έλληνα ψηφοφόρο, ναι, τεράστια. Αλλά κωλοτούμπα όχι.

Γιατί κύριε Αργυρίου; Γιατί δεν πάμε με τις απαιτήσεις μας ακέραιες να τα διεκδικήσουμε όλα τώρα;

Γιατί θα πάρουμε τα αρχίδια μας. Η υποχώρηση των Γερμανών δεν πρέπει να φανεί άτακτη. Πρέπει να πείθονται ότι την κάθε φορά έχουν κερδίσει κάτι και να θεωρούν ότι έχουν καταφέρει να χάσουν πολύ λιγότερα από ότι αν δεν υποχωρούσαν.

Γιατί χρειαζόμαστε χρόνο για την ανασύσταση του Ελληνικού κράτους.

Γιατί έχουν αφήσει ερείπια.

Γιατί βρισκόμαστε στη χειρότερη θέση διπλωματικά από τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο.

Το πρόγραμμα γέφυρα είναι ακριβώς αυτό. Χρόνος μέχρι την επόμενη διαπραγμάτευση όπου θα επιχειρήσουμε κάτι παραπάνω και ούτω καθεξής.

Το ακριβώς αντίθετο δηλαδή από την πολιτική των τελευταίων ετών που μετά από κάθε διαπραγμάτευση παραδίναμε όλο και περισσότερα.

Δεν έχουμε κυβέρνηση μάγων. Αλλά για πρώτη φορά μετά από χρόνια δεν έχουμε κυβέρνηση απατεώνων.  

Ψέματα λέω. Η κυβέρνηση πρέπει να είναι πανούργα στο εξωτερικό. Η εικόνα του καθαρού και έντιμου συνομιλητή δεν πρόκειται να δουλέψει. Την εντιμότητα ας την κρατήσουμε για μας.
Η πιο καθαρή κουβέντα που μπορεί να κάνει στο εσωτερικό η κυβέρνηση είναι το έργο της.
Στο εξωτερικό χρειαζόμαστε όλη την πουστιά που μπορούμε να εφεύρουμε. Αφού δε μας σέβονται, πρέπει να μας φοβούνται.
Πρέπει να κρίνουμε την αξιοπιστία της κυβέρνησης με βάση την αφοσίωσή της στις δεσμεύσεις που μας έδωσε. Καμία αξιοπιστία δεν πρέπει να έχει η κυβέρνηση στο εξωτερικό. Πρέπει να γνωρίζουν ότι είμαστε έτοιμοι την κάθε στιγμή να τα κάνουμε πουτάνα χωρίς να γνωρίζουν το πως ακριβώς θα τα κάνουμε πουτάνα.

Θυμάστε τις προηγούμενες δύο κυβερνήσεις που είχαν κάνει την αξιοπιστία σημαία τους. Θυμάστε τι μας κάνανε.

Εκβιαστές αλήτες και καθίκια πρέπει να μας θεωρούν. Ισότιμα μέλη της μεγάλης ευρωπαϊκής οικογένειας. Μέχρι να τους ξεπαστρέψουμε πολιτικά και να φτιαχτεί μια έντιμη δημοκρατική Ευρώπη. 

Μέχρι πριν από μερικές μέρες ο θάνατος μας ήταν η ευζωία τους. Τώρα η ζωή μας για το θάνατο τους. 

Σιχαίνομαι την πουστιά. Αλλά αγαπώ περισσότερο τη χώρα μου. Για αυτό και συνεχίζω να την αγαπώ παρότι έχω φάει την πουστιά των πολιτικών της και των πολιτών της με το κουτάλι για δεκαετίες.
Δεν θα πάμε να πολεμήσουμε τα υπερόπλα τους με σφεντόνες. Δεν πάμε ξυπόλυτοι στα αγκάθια.
Δε θα σταθούμε με εντιμότητα απέναντι στη δομημένη ατιμία τους, ούτε θα πολεμήσουμε την οργανωμένη τρέλα τους με ανεξέλεγκτη υστερία.

Πουστιά στην πουστιά.

Για τα εθνικά -τι λέξη και αυτή, λες κι όλα τα θέματα μας δεν είναι εθνικά- θα μιλήσουμε άλλην ώρα. Να σας υπενθυμίσω μόνο ότι όταν σας περιέγραφα το πως πότε και σε ποιους παραδόθηκε η Κύπρος, η χώρα ροχάλιζε. Δεν μπορούμε να τα αντιστρέψουμε όλα. Η κριτική που ασκείται ήδη στις πρώτες 15 μέρες κυβέρνησης δείχνει την ανυπομονησία μας. Απολύτως σεβαστή, αλλά να έχετε στο μυαλό σας ότι δεν μιλάμε για μια μεγάλη μάχη και για μια μεγάλη νίκη που θα έχει κρίνει τα πάντα. Είναι πολλές μικρές μάχες που πρέπει να δοθούν ωσάν η κάθε μία τους να ήταν η τελική μάχη. Μόνο έτσι μπορούμε να κερδίσουμε. Με αντάρτικο.
Ο κος Βαρουφάκης έχει την ικανότητα να πείθει άρα και να εξαπατά. Αν επιλέξει να το κάνει αυτό σε εμάς υποκινούμενος από το παλιό του περιβάλλον, θα έχει την τύχη τους.
Κι ας μην ξεχνάμε ότι πλέον δεν είμαστε μόνοι. Ο Βαρουφάκης δεν είναι η κυβέρνηση.
Δεν σκοπεύω να γίνω χρήσιμος ηλίθιος κανενός. Έχω πίστη στην κυβέρνηση.
Κι αυτή η πίστη μου δεν είναι αξιωματική, ούτε δογματική. Είναι αποτέλεσμα ευθυκρισίας.
Καθήκον μας είναι να ασκούμε ορθή κριτική και να μην παρασυρόμαστε από τις ορμές μας ή από εξαρτημένα αντανακλαστικά.
Άλλωστε ήμουν εκείνος που είχα το 2013 προλέξει πως θα πρέπει να είμαστε η αντιπολίτευση στην νέα κυβέρνηση. Αλλά οφείλουμε να είμαστε έντιμοι.
Η τοποθέτηση π.χ του Σημιτικού Χριστοδουλάκη στην τράπεζα Πειραιώς είναι κόκκινο πανί που θα έπρεπε να κάνει την κυβέρνηση να κάνει ντου στις τράπεζες μια ώρα αρχύτερα.
Αν δεν το κάνει μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα, θα μας φέρει στη δυσάρεστη θέση να κάνουμε εμείς ντου στη βουλή. Αυτή τη φορά όχι ως αγανακτισμένοι. Ως αποφασισμένοι. Κι αυτό θα είναι μια ακόμη ιστορική τραγωδία για μια χώρα σημαδεμένη βαθειά από πλειάδα τέτοιες. 

Πέτρος Αργυρίου, agriazwa.blogspot.com, 10/2/2015

3 σχόλια:

  1. Φίλε Πέτρο, επίτρεψέ μου τον ενικό, σήμερα Ζωγράφισες!!! Σήμερα μέσα από αυτό το σύντομο,πλην όμως περιεκτικό,κείμενο κατάλαβα γιατί, ενώ πολλές φορές με έχεις ''τσιγγλίσει'' με τα ''αιρετικά'' σου κείμενα, εξακολουθούσα να σε παρακολουθώ με αμείωτο ενδιαφέρον!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε Ευτύχη. Επέτρεψε μου να ευθυμήσω και γω λίγο που ασχολουμαι διαρκώς με πράματα πένθιμα. Το να λες σε ένα συγγραφέα ότι σήμερα ζωγράφησε, είναι σα να λες σε ένα ζωγράφο ότι σήμερα ΕΓΡΑΨΕ! Χαχαχα. Να σαι καλά που με έκανες και γέλασα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πετρο Αργυριου, αψογος ! Ο κοινος νους βεβαιως ειναι ειδος εν ανεπαρκεια στη χωρα μας -και στο χωρο της "αριστερας"- ευτυχως ομως, ορισμενοι τον διαθετουν κι αυτο ειναι ανακουφιστικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή