Κυριακή 15 Ιουλίου 2018

Μηδενισμός: Το πραγματικό πρόσωπο του "προοδευτισμού"




Με σπινθήρα τα Σκόπια, η λέξη εθνομηδενισμός απόκτησε έρεισμα στην ελληνική κοινωνία.

Όμως.

Ο όρος εθνομηδενισμός, παρότι ορθός, δεν αρκεί να περιγράψει το μεγάλο Όλον.

Ο όρος που το περιγράφει είναι ο Μηδενισμός.

Κατά την απόπειρα μιας παγκοσμιοποίησης με όχημα την αμερικανική αυτοκρατορία, δημιουργήθηκε ένα μεγάλο ζήτημα για τις παγκοσμιοποιητικές ελίτ:

Αυτό της κυβερνησιμότητας. 

Πως θα μπορούσε να κυβερνήσει κάποιος έναν παγκόσμιο πληθυσμό δισεκατομμυρίων;

Η απάντηση που δόθηκε ήταν ο μηδενισμός.

Οι διαφορές, τα σύνορα, οι ομάδες, έπρεπε να εξαφανιστούν. Μόνο ως χυλός μόνο ως μια πελώρια μάζα θα ήταν εφικτή η παγκόσμια διακυβέρνηση.

‘Ετσι, με αφορμή τους σεξισμούς, τους ρατσισμούς, τις θρησκευτικές μισαλλοδοξίες των κοινωνιών, επιδιώχθηκε να ισοπεδωθεί κάθε είδους ταυτότητα και προσδιορισμός.

Παρότι η παγκοσμιοποίηση απέτυχε οικτρά καθώς προς το παρόν ο κόσμος ξανάγινε πολυπολικός, το ιδεολογικό της εργαλείο, ο μηδενισμός, συνεχίζει να επιδιώκεται να εφαρμοστεί στις κοινωνίες.

Έτσι, επιβάλλονται αντίστροφοι ρατσισμοί, αντίστροφοι σεξισμοί που είναι πολύ πιο επικίνδυνοι από αυτούς του παρελθόντος καθώς αυτοί στρέφονταν κατά  μειονοτήτων ενώ οι καινούριοι κυρίαρχοι ρατσισμοί και σεξισμοί στρέφονται κατά πλειονοτήτων και επιχειρούν να τις χυλοποιήσουν χρησιμοποιώντας και νομοθετώντας μια ιδεολογική τρομοκρατία άνευ προηγουμένου στην έκταση της.

Ο Όργουελ μας είχε προειδοποιήσει.

Ζούμε σε ένα διαρκές 1984. Που μέρα με τη μέρα γίνεται όλο και βαθειά αρρωστημένο.

Για μια ακόμη φορά, η ουτοπία μας οδήγησε στην δυστοπία.

Πέτρος Αργυρίου, agriazwa.blogspot.com, 15/7/2018

2 σχόλια:

  1. Αχταρμάς. Εθνομηδενισμός είναι ένας όρος επινόηση - μπούρδα, εθνικιστικής και πολλές φορές φασιστικής κοπής, που επιχειρεί να ερμηνεύσει ένα κοινωνικό σύστημα σε συγκεκριμένο στάδιο ανάπτυξής του, τον καπιταλισμό στο στάδιο του ιμπεριαλισμού, όχι με όρους ταξικής πάλης και σύγκρουσης αντιτιθέμενων συμφερόντων αλλά με αποκρυφισμούς, θεωρίες συνωμοσίας, παγκόσμιους εντολοδότες κλπ που τάχα απεργάζονται την κατάργηση των κρατών, των εθνών και των εθνικών χαρακτηριστικών για να υπάρξει η παγκόσμια διακυβέρνηση που θα μας κυβερνά ηλεκτρονικά. Η αποθέωση του ανορθολογισμού και της ασυναρτησίας, όχι από άγνοια, αλλά επειδή προέχει να συσκοτιστούν οι πραγματικές αιτίες για τη φτώχεια, ανεργία, πολέμους και προσφυγιά που ζει σήμερα το 90% των κατοίκων του πλανήτη, επειδή το 0,3% των κατοίκων που είναι κηφήνες και παράσιτα έχει στην ιδιοκτησία του το 60% του παγκόσμιου πλούτου. Έτσι ο κάθε μαλάκας που διαβάζει τέτοιες ανοησίες και αποπροσανατολίζεται θεωρεί ότι η αιτία της φτώχειας και της κακομοιριάς του, η αιτία που με την πάροδο του χρόνου δουλεύει όλο και περισσότερο και ζει όλο και χειρότερα (αν δεν είναι άνεργος) είναι κάποιες ...σκοτεινές αόρατες οργανώσεις και μυστήριοι τύποι που συνωμοτούν για να καταργηθούν η ελληνική γλώσσα και τα σύνορα της Ελλάδας και όχι οι καπιταλιστές της χώρας του και οι ιμπεριαλιστικές ενώσεις ΕΕ και ΝΑΤΟ που συμμετέχει η χώρα.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από την τριμερή, την Bildenberg, το διεθνές οικονομικό forum και πολλές άλλες συνάξεις των κηφηνών όπως τους παρουσιάζεις, μόνο αόρατες δεν είναι. Ούτε αποκυήματα φαντασίας συνομωσιολογικών μυαλών. Μείνε στα εγχειρίδια του 19ου αιώνα όσο θες. Αλλά δεν σου επιτρέπω να με προσβάλλεις τόσο χυδαία. Όσο για την κατηγορία της συνομωσιολογίας που τόσο εύκολα μου προσάπτεις, καλό θα ήταν να μελετήσεις πως αυτήν ακριβώς την κατηγορία την έχει εργαλειοποιήσει ο "καπιταλισμός" για να φιμώσει αντιφρονούντες. Σε καλό δρόμο είσαι. Ο "καπιταλισμός" έχει ονόματα κι επίθετα. Με το να λες απλά "καπιταλισμός" απλά θολώνεις τα νερά. Καιρός να μάθεις ότι η ιστορία έχει πολιτισμικές διαστάσεις εκ των οποίων οι οικονομικές και οι εργασιακές σχέσεις είναι μεν μια σημαντική παράμετρος αλλά όχι η μόνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή