Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023

Η πανδημία τελείωσε. Οι συνέπειες της κορωνοχούντας, ΟΧΙ

 Αυτό το άρθρο, δεν γράφεται με τη φιλοδοξία να μεταπείσει τους ακραίους και των δύο πλευρών μιας από της μεγαλύτερης διαμάχης στην ιστορία της ανθρωπότητας: Οι μεν, έχουν πειστεί ότι αν δεν ήταν τα εμβόλια, θα πεθαίναμε όλοι, ότι τα εμβόλια είναι απολύτως ασφαλή κι αποτελεσματικά, ακόμη κι όταν πεθαίνει μετά από εμβολιασμό ο πλησιέστερος συγγενής τους, κι ότι όσοι πεθάναν τον καιρό της πανδημίας, τους έφαγε λάχανο ο κορονοϊός. Οι δε, ότι όλοι όσοι πεθαίνουν, κυρίως οι νέοι, τους φάγανε τα εμβόλια κι ότι αργά γρήγορα, θα πεθάνουν όλοι από το εμβόλιο, ένας κίνδυνος θεωρητικά υπαρκτός αλλά που όσο περνάει ο καιρός του μαζικού εμβολιασμού, φαίνεται να απομακρύνεται, χωρίς να μπορεί να αποκλειστεί πλήρως, γιατί, παρότι ο καιρός περνάει, οι μηχανισμοί βλαβών που αποκαλύπτονται, γίνονται και περισσότεροι. Και τα δύο άκρα έχουν αποκρυσταλλωμένο τον φανατισμό τους κι εδώ και καιρό και ζούνε στα παράλληλα σύμπαντα τους.

Στο σύμπαν που γνωρίζουμε, τα επιδημιολογικά δεδομένα που έχουμε μας λένε για χιλιάδες θανάτους ανά τον κόσμο από τα εμβόλια και μάλιστα κυρίως σε ηλικιακές ομάδες που δεν ήταν υψηλού κινδύνου σε σχέση με την Covid και ήταν εξαιρετικά αμφίβολο ότι θα είχαν την ίδια κατάληξη χωρίς τα εμβόλια, για πολλαπλάσιους ανθρώπους που απέκτησαν σοβαρά και μόνιμα προβλήματα υγείας μετά τον εμβολιασμό, και για εκατοντάδες εκατομμύρια που η ποιότητα ζωής τους περιορίστηκε για διάστημα ακόμη και μέχρι και ενάμιση χρόνο, μετά τον εμβολιασμό τους λόγω μη απειλητικών για τη ζωή παρενεργειών.

Πέτρος’s Substack is a reader-supported publication. To receive new posts and support my work, consider becoming a free or paid subscriber.

Τα δεδομένα φυσικά που έχουμε είναι ακόμη πολύ ελλιπή και συχνά πειραγμένα και οι κλίμακες ενδέχεται να είναι ακόμη μεγαλύτερες από την εικόνα που έχουμε μέχρι τώρα.

Ακόμη και να μην το γνωρίζαμε αυτό θα το καταλαβαίναμε από τη σύλληψη και την επερχόμενη δίκη του 56χρονου άνδρα στη Νέα Ζηλανδία, που δούλευε στο σύστημα υγείας και έχοντας επισήμως πρόσβαση στα δεδομένα των εμβολίων, τα κατέβασε και τα διέρρευσε στο διαδίκτυο.

Οι αρχές λένε ότι κάνουν ότι μπορούν για να προστατεύσουν τα δεδομένα. Από ποιόν; Από εμάς; Πως μπορεί δεδομένα ΔΗΜΟΣΙΑΣ υγείας να είναι απόρρητα ή έστω εμπιστευτικά; Ξέρουμε ποιον προσπαθούν να προστατεύσουν οι αρχές: Τους εαυτούς τους και τις εταιρίες.

Ας πάμε όμως στα καινούρια ερευνητικά δεδομένα και σε μηχανισμούς βλαβών και σφαλμάτων που αποκαλύφθηκαν πρόσφατα στα εμβόλια.

1)      Με γεια το DNA

Ήμουν από τους πρώτους που περιέγραψα στο ευρύ κοινό το πώς, αντίθετα με τους ισχυρισμούς των καθηγητάδων ότι το mRNA εμβολίων δεν δύναται να ενσωματωθεί στο DNA μας, υπάρχει τέτοιος μηχανισμός εγγραφής mRNA στο DNA μέσα των ¨κινητών’ γονιδίων του, των τρασποζονίων, φαινόμενο εξόχως χαοτικό και μη προβλέψιμο.

Τώρα ερευνητές βρήκαν και έναν δεύτερο μηχανισμό εγγραφής ξένου DNA: Τα πλασμίδια. Τα πλασμίδια χρησιμοποιούνται από μικροοργανισμούς για πολλές λειτουργίες, ανάμεσα σε αυτούς και για την μεταφορά γενετικού υλικού ακόμη κι ανάμεσα σε διαφορετικά είδη.

Για αυτό τα χρησιμοποίησαν οι κατασκευαστές των εμβολίων για να συνθέτουν το mRNA των εμβολίων.

Θραύσματα DNA πλασμιδίων, δεν θα έπρεπε να υπάρχουν στα εμβόλια, τουλάχιστον όχι στις ποσότητες που βρέθηκε ότι υπάρχουν, γιατί μπορεί, ένα έστω πολύ μικρό ποσοστό τους, να ενσωματωθεί με το δικό μας DNA.

Και μαζί με αυτά , βρέθηκε και το γονίδιο του προωθητή του ιού SV40 που έχει συσχετιστεί με καρκίνους. Ένα μικρό κομμάτι του γονιδιώματος του ιού είναι, που χρησιμοποιείται και αυτό για την παραγωγή του mRNA των εμβολίων, αλλά καλού κακού δεν θα έπρεπε να υπάρχει.

Έτσι, ενώ στα παραδοσιακά εμβόλια που φτιάχναμε σε αυγά κότας είχαμε το πρόβλημα επιμολύνσεων από άλλους μικροοργανισμούς που υπάρχουν στα αυγά, τώρα έχουμε και στα καινούρια εμβόλια, που είναι βιοχημικά, πρόβλημα «επιμολύνσεων» από βιολογικά υλικά και οργανίδια που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή τους.

Όσο για τα απόλυτα ασφαλή εμβόλια με φορέα αδενοϊό (Astra, Johnson&Johnson) τα οποία από νωρίς καταργήθηκαν ουσιαστικά στον πρώτο κόσμο γιατί προκάλεσαν θρομβωτική θρομβοκυτταροπενία σε τουλάχιστον 1 στους 50.000, βρέθηκε πρόσφατα κι άλλος μηχανισμός μέσω του οποίου προκαλούν θρόμβωση. Κάποιοι, όπως ήταν από εμένα απολύτως αναμενόμενο και δημοσιευμένο, έχουν ανοσοποιητική αντίδραση όχι μόνο στο DNA του κορονοϊού που έχει ο φορέας αδενοϊός, αλλά και στον ίδιο τον πειραγμένο για να μην αναπαράγεται αδενοϊό, φαινόμενο στο οποίο εμπλέκεται η πρωτεϊνη PF4, κάτι που έπρεπε να θέσει εξ αρχής εν’ αμφιβόλω τη χρήση του αδενοϊού σε εμβόλια πολλαπλών δόσεων ή η συχνή χρήση εμβολίων με αδενοϊό.

Αγράμματα εμβόλια

‘Ένα από τα αρχικά προβλήματα των mRNA εμβολίων, ήταν ότι ο ανθρώπινος οργανισμός, τα κατέστρεφε πολύ γρήγορα.

Για να λύσουν αυτό το πρόβλημα και να κάνουν το mRNA πιο ανθεκτικό, οι ερευνητές που πήραν το βραβείο νόμπελ για αυτή τους την τεχνική φέτος, αλλάξαν ένα από τα πέντε συνολικά «γράμματα» του γενετικού αλφαβηταρίου των οργανισμών, την ουριδίνη, με την ψευτοουριδίνη.

Ένας στους τέσσερις ανθρώπινους οργανισμούς όμως, δεν μπορούν να διαβάσουν το ψευτογράμμα και έτσι, δεν παράγουν την πρωτεϊνη ακίδας αλλά μια «ανόητη» πρωτεϊνη, εναντίον της οποίας ο οργανισμός μας φτιάχνει αντισώματα.  

Ας δώσουμε ένα παράδειγμα. Η γυναίκα σας, σας στέλνει ένα SMS με συνολικά πέντε γράμματα για το τι να ψωνίσετε: «Μάρμαρα, άρματα, γράμματα, ράμματα». Για κάποιο λόγο, εσείς δεν μπορείτε όχι μόνο να πείτε το γράμμα Ρο, αλλά ούτε και να το διαβάσετε κι έτσι διαβάζετε το μήνυμα ως «Μά Μάρα Αμα τα γάμματα, άμματα».

Οι πρωτεϊνες στο σώμα μας όμως, δεν είναι λίστα με ψώνια. Θα μπορούσε η ανόητη τυχαία πρωτείνη να ήταν τοξική και να σκότωνε έναν στους πέντε, κάτι που όμως θα φαινόταν στις πρώτες κλινικές δοκιμές. Για αυτό υπάρχουν άλλωστε.

Όσο σκέφτομαι όλους τους μηχανισμούς των εμβολίων που θα μπορούσαν θεωρητικά να προκαλέσουν βλάβη, το μόνο που μπορώ να αναφωνήσω είναι «από τύχη ζούμε».   

Έχε το νου σου στα παιδιά

Πρόσφατη προδημοσιευμένη μετανάλυση από τη Δανία, δίνει συγκλονιστικά στατιστικά στοιχεία:

Τα εμβολιασμένα παιδιά άνω των πέντε ετών έχουν 3,6 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο να εμφανίσουν παρενέργειες από τα ανεμβολίαστα.

Και τα εμβολιασμένα, 3 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο να αναπτύξουν λοιμώξεις του κατώτερου αναπνευστικού και 2 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο να προσβληθούν από τον ιό του αναπνευστικού RSV από ότι τα ανεμβολίαστα.

Μετά την πανδημία, οι ιώσεις κάνουν πάρτι, κυρίως στα παιδιά. Τώρα έσκασε και η λευκή πνευμονία από μυκοπλάσματα.

Από την αρχή γνώριζα και φώναζα ότι οι καραντίνες και κυρίως στα παιδιά, θα άφηναν το ανοσοποιητικό, ανεκπαίδευτο και υπανάπτυκτο.

Τα δεδομένα από την Δανία, δημιουργούν μια υπόνοια ότι και τα εμβόλια μπορεί να επηρεάζουν αρνητικά το ανοσοποιητικό των μικρών παιδιών με τρόπο μάλλον άμεσο.

Οι ίδιοι οι ερευνητές θα τολμήσουν να γράψουν στα συμπεράσματά τους: Δεδομένου του χαμηλού κινδύνου σοβαρών λοιμώξεων Covid, τα δεδομένα μας καλούν για μια ανανεωμένη εκτίμηση για την αξία του εμβολιασμού Covid στα παιδιά και τους εφήβους.


Για περισσότερα και πιο φρέσκα άρθρα, μετακομίσαμε στο petrosarguriou@substack.com. Εγγραφείτε και κεράστε με ένα καφέ τον μήνα. Γιατί ζω για να γράφω. Αλλά δεν μπορώ να γράφω χωρίς να ζω.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου