Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2023

Πειστήρια εθνοκάθαρσης

 

Εξ αρχής, δήλωσα πως όπως και στην περίπτωση του πολέμου στην Ουκρανία, ο πόλεμος στην Παλαιστίνη θα εξελισσόταν σε μια μακροχρόνια και δύσκολη επιχείρηση.

Η ίδια η έκβαση του πολέμου, μας αποκαλύπτει την πραγματική του φύση.

Πέτρος’s Substack is a reader-supported publication. To receive new posts and support my work, consider becoming a free or paid subscriber.

Ο πόλεμος στην Παλαιστίνη δεν γίνεται για την επιστροφή των ομήρων των οποίων η ομηρία ήταν και μια από τις βασικές επιδιώξεις της επιχείρησης της Χαμάς που αιφνιδίασε το Ισραήλ.

Δεν γίνεται για το δικαίωμα του Ισραήλ να υπερασπίζεται τον εαυτό του. Κάθε χώρα και κάθε πληθυσμός, συμπεριλαμβανομένων και των Παλαιστινίων, έχει αυτό το δικαίωμα.

Δεν είναι πολλές οι χώρες όμως που έχουν επιτεθεί ξανά και ξανά σε τέσσερις άλλες χώρες.

Και έτσι είναι καυστικά ειρωνικό, ο ισραηλινός στρατός κατοχής και επίθεσης να λέγεται Ισραηλινή Αμυντική Δύναμη.

Ο πόλεμος στην Παλαιστίνη γίνεται κυρίως και πρωτίστως για την εθνοκάθαρση των Παλαιστινίων.

Μας το διαβεβαιώνουν αυτό οι προηγούμενοι πόλεμοι των Ισραηλινών κατά των Παλαιστινίων. Μας το διαβεβαιώνει αυτό η σιωνιστική ιδεολογία του Νετανιάχου, του μακροβιότερου πρωθυπουργού του Ισραήλ, που κυβέρνησε επί 12 συναπτά χρόνια και συνολικά επί 15 χρόνια. Και δυστυχώς, παρά τα σκάνδαλα και το διαρκές μακελειό, συνεχίζει να κυβερνά.

Σε όσους δεν αρκούν τα στατιστικά του πολέμου για να καταδικάσουν αυτήν την φρικαλεότητα, ας τα ξαναεξετάσουν: 19.000 νεκροί Παλαιστινίοι στην Γάζα μέχρι τώρα, με έναν στους 100 Παλαιστίνιους να έχουν ήδη πεθάνει. 12.000 από αυτούς, είναι γυναικόπαιδα.

Μόνο τον Οκτώβριο, τον πρώτο μήνα της επίθεσης, σκοτώθηκαν περισσότερα παιδιά από ότι σκοτώθηκαν σε όλα τα πολεμικά πεδία σε όλο τον πλανήτη μέσα σε ένα χρόνο, τα τελευταία τρία χρόνια.

Μέσα σε δύο μήνες, σκοτώθηκαν 3 φορές περισσότερα παιδιά από όσα έχουν πεθάνει δύο χρόνια τώρα στον πόλεμο στην Ουκρανία, όπου πολεμάν πολύ μεγαλύτεροι στρατοί κι υπάρχει πολλαπλάσιος πληθυσμός.

Μέχρι τώρα οι ισραηλινοί έχουν χτυπήσει νοσοκομεία, σχολεία του ΟΗΕ, εκκλησίες. Βαράν στο ψαχνό.

Βαρέσανε τον προηγούμενο μήνα την αρχαιότερη στην περιοχή ελληνική ορθόδοξη εκκλησία.

Ορθόδοξοι πεθάνανε κι όχι πολεμιστές της Χαμάς.

Βάλανε ελεύθερο σκοπευτή σε καθολική εκκλησία που σκότωσε μέσα στην εκκλησία δύο γυναίκες όταν αυτές πηγαίναν στη τουαλέτα κι έχει εγκλωβίσει καθολικούς, πρόσφυγες και 56 άτομα με αναπηρία ενώ τάνκ βάρεσε τον θάλαμο τους και κατέστρεψε την γεννήτρια που κρατούσε τους αναπνευστήρες τους σε λειτουργεία.

Δεν είναι μαχητές της Χαμάς όλοι αυτοί. Κανένας τους δεν είναι.

Άοπλοι άμαχοι είναι.

Στην Δυτική όχθη, οι έποικοι έχουν σκοτώσει δεκάδες Παλαιστινίους κι έχουν κάνει κοντά σε 400 επιθέσεις σε νοικοκυριά, κάτι που καταδίκασαν 10 δυτικές χώρες και κάτι που έκανε τον πρώην πρωθυπουργό και νυν υπουργό εξωτερικών της Μ. Βρετανίας Κάμερον να απαγορεύσει την είσοδο αυτών των εποίκων στη χώρα του, ενώ ο ισραηλινός στρατός έχει σκοτώσει και τραυματίσει υπερπολλαπλάσιους Παλαιστινίους της Δυτικής Όχθης από ότι οι έποικοι.

Όλοι αυτοί, δεν ήταν μαχητές της Χαμάς.

Πριν από δύο μέρες, σκοτώσαν 3 Ισραηλινούς ομήρους ηλικιών από 24 μέχρι 28. Τους περάσαν λέει για μαχητές της Χαμάς παρότι οι άμοιροι όμηροι είχαν από μόνοι τους βγει σε μπαλκόνι του κτηρίου κρατώντας μόνο λευκές σημαίες. Τους δύο τους γαζώσαν αυτομάτως. Ο τρίτος πρόλαβε να υποχωρήσει μερικά βήματα φωνάζοντας στα ισραηλινά και ο διοικητής έδωσε εντολή για κατάπαυση πυρός, αλλά δεν πρόλαβε τους φαντάρους του κι έτσι κι ο τρίτος όμηρος έπεσε νεκρός.

Υπήρξαν αναφορές ότι ήταν η αντεπίθεση των Ισραηλινών μετά την επίθεση της Χαμάς που σκότωσε αρκετούς από τους 1200 Ισραηλινούς που χάσαν την ζωή τους αλλά αυτές προέρχονται κυρίως από Αραβικά μέσα.

Η Χαμάς ισχυριζόταν, ότι οι επιθέσεις των Ισραηλινών, έχουν σκοτώσει ήδη κάποιους ομήρους. Επιβεβαιώνονται με τον πιο κραυγαλέο τρόπο.

Οι ίδιοι οι ισραηλινοί έκαναν συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την δολοφονία των τριών ομήρων από τον στρατό τους αλλά μάλλον, η πολιτική του βαράτε ότι κινείται, δεν πρόκειται να αλλάξει και κάθε μήνας πολέμου, θα προσθέτει περίπου 10.000 νεκρούς Παλαιστινίους.

Ότι κινείται στη Γάζα, είναι Χαμάς. Με πρώτους και καλύτερους, τους Παλαιστίνιους δημοσιογράφους.

Ένας αριθμός 60 ως 90 δημοσιογράφων, έχουν σκοτωθεί, ο μεγαλύτερος αριθμός νεκρών δημοσιογράφων που έχει καταγραφεί σε πόλεμο. Με έναν στους 20 με ένα ως 40 Παλαιστινίους δημοσιογράφους να έχουν σκοτωθεί ήδη, οι πιθανότητες να είναι αυτό ένα τυχαίο στατιστικό εύρημα να είναι πολύ μικρές.

Θέλουν να σκοτώσουν την αλήθεια, την αληθινή φύση αυτού του πολέμου, που δεν είναι τίποτε άλλο από εθνοκάθαρση.

Ας μην ξεχνάμε πως το 2021, οι Ισραηλινοί ισοπέδωσαν τον πύργο του καναλιού Αλ Τζαζίρα αφού πρώτα έδωσαν εντολή εκκένωσης, παρότι είχαν ειδοποιηθεί ότι στο κτήριο στεγαζόταν και το Associated Press. Και το Associated Press, είναι Χαμάς.

Γυναικόπαιδα, ανάπηροι και κατάκοιτοι, καθολικοί κι ορθόδοξοι, το Associated Press και όλοι οι Παλαιστίνιοι δημοσιογράφοι, είναι όλοι τους Χαμάς.        



Εχω προσφέρει ήδη, πάρα πολλά. Εχω μετακομίσει στο petrosarguriou@substack.com. Θα ήθελα να περιμενω περισσότερα απο αναγνώστες. Κι έναν καφέ κερασμένο ανά μήνα. 

Πέτρος’s Substack is a reader-supported publication. To receive new posts and support my work, consider becoming a free or paid subscriber.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου