Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Σπασμένα Χρυσά Αυγά: Μια χρυσή ευκαιρία για πολιτικά μαγειρέματα




Σπασμένα Χρυσά Αυγά: Μια χρυσή ευκαιρία για πολιτικά μαγειρέματα

Του Πέτρου Αργυρίου (agriazwa.blogspot.com)



Όπως λέει και ένα παλιό ρητό «δεν μπορείς να κάνεις ομελέτα χωρίς να σπάσεις και μερικά αυγά».   

Στην περίπτωση μας αυτά  τα αυγά είναι χρυσά. Είναι αυγά φιδιού. Επωάζονται τεχνητά για χρόνια και χρειάζονται μια γερή κρίση για να σπάσουν πρώτα το τσόφλι τους και μετά ένα κάρο κεφάλια. Και στο τέλος μας σερβίρονται κρύα για να φάμε την δηλητηριώδη ομελέτα της νέας μεταπολίτευσης.  
Έτσι λοιπόν, οι μεγάλοι μάγειρες της κοινής γνώμης, τα μήντια, ανακάλυψαν μόλις τώρα ότι η Χρυσή Αυγή είναι παραστρατιωτική οργάνωση με εγκληματική δράση. Και μας τη σερβίρουν στο δορυφορικό πιάτο για να φάμε όλο το δηλητηριώδες φαί της ανέχειας, της ληστείας των λαών και της φτωχοποίησης.
Μάλιστα: Παραστρατιωτική οργάνωση με εγκληματική δράση… Τι περίεργο…
Γνωρίζουν τα μήντια πολλές παραστρατιωτικές οργανώσεις που δεν έχουν εγκληματική δράση;
Βγάλαν από τα αρχεία τους ρεπορτάζ επί ρεπορτάζ για την εγκληματική δράση μέσα σε λίγες μέρες με υλικό ετών το οποίο για χρόνια απέκρυπταν ή πληροφοριακά υποβάθμιζαν.
Βρήκαν τη «διείσδυση» της Χρυσής Αυγής στα σώματα ασφαλείας.
Φυσικά η λέξη διείσδυση περιγράφει μέρος του ζητήματος καθώς το παρακράτος του μέρους των σωμάτων ασφαλείας που παραδοσιακά υπηρετούσε τους ξένους επικυρίαρχους μας από τη βαυοροκρατία μέχρι τη χούντα απλά με χαρά προσχώρησαν στην ΧΑ.
Τι αποδεικνύουν όλα αυτά; Τίποτε περισσότερο από τη ΣΥΝΕΝΟΧΗ ΤΩΝ ΣΥΣΤΗΜΙΚΩΝ ΜΗΝΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΧΑ ώστε αυτή να διεμβολίσει τον αντιμνημονιακό χώρο και στη συνέχεια να επιστρέψει ψηφοφόρους   στη δεξαμενή του συστήματος με την προσωρινή της αποδόμηση.
Γράφαμε το 2012 απλά και ξεκάθαρα ότι η ΧΑ είναι μια παραστρατιωτική οργάνωση (εδώ). Στο ίδιο άρθρο προβλέπαμε ανάμεσα στις τόσες άλλες πετυχημένες προβλέψεις μας την πορεία της ΧΑ. Γράφαμε τότε:
«Γνωρίζω πολύ καλά ότι το κύμα οργής της Χρυσής Αυγής θα φουσκώσει και θα παίξει όλο και μεγαλύτερο ρόλο στους επόμενους μήνες εκτροπής και αστάθειας.»
Προσπάθησα να αποτρέψω στάσεις και τάσεις που ενθάρρυναν την κατακόρυφη αύξηση της πολιτικής πειθούς της ΧΑ.  
Άσκησα κριτική σε τμήμα της αριστεράς γιατί προέτασσαν φανατικά τη στρατηγική της έντασης και το συμμοριτοπόλεμο σαν λύση (εδώ).
Αντιτάχθηκα στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο γιατί ήξερα ότι αυτό θα χρησιμοποιηθεί σταδιακά από το καθεστώς της μεταπολίτευσης ως πλατφόρμα καταστολής της ελευθερίας του λόγου και άλλων δικαιωμάτων (εδώ).
Γιατί; Γιατί δεν σβήνεις μια φωτιά ρίχνοντας λάδι σε αυτή. Απλά σταματάς να την τρέφεις. Αυτό κάνεις για να τη σβήσεις.
Και τι έτρεφε την ΧΑ;
Το καθεστώς της μεταπολίτευσης εξέθρεψε τη ΧΑ. Κανένας άλλος. Παιδί του είναι.
Η υποτιθέμενη «εθνική συμφιλίωση» που όχι μόνο άφησε ανέγγιχτους κατά συρροή εγκληματίες με φακέλους δεκαπλάσιους από τα μέλη της ΧΑ αλλά και προώθησε δολοφόνους και βασανιστές σε υψηλά πόστα. Αυτή η Λερναία Ύδρα με τα πολλά κεφάλια, όλα τους φιδιών:  Της πολιτικής της υποτέλειας και της εξάρτησης που μας άφησε απόλυτα εκτιθεμένους σε διεθνείς κρίσεις. Της τεράστιας διαφθοράς που σταδιακά εξαπλώθηκε διαγώνια στον πληθυσμό σαν γάγγραινα και αποτέλεσε τη βάση της δικιάς μας κρίσης, αν μπορεί ποτέ φυσικά να ειπωθεί κάτι τέτοιο για την ελληνική κρίση.
Των γαμημένων μήντια των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων, που συγκάλυπταν και συγκαλύπτουν, που παραπληροφορούν και εξαπατούν.
Αυτοί γέννησαν και ανέθρεψαν το αυγό του φιδιού. Και τώρα θέλουν να χρησιμοποιήσουν το δηλητήριο του φιδιού για να φτιάξουν το ελιξίριο μιας αιώνιας μεταπολίτευσης, αιώνια εξαρτημένης, αιώνια υποτελούς, αιώνια διεφθαρμένης.
Το μεταπολιτευτικό καθεστώς λοιπόν που τα τελευταία χρόνια αλλάζει δέρματα σαν το φίδι και τα μήντια με τη διχαλωτή τους γλώσσα, τώρα που έχουν ξεμείνει από ψεύδη, ανακάλυψαν μια αλήθεια:  τη «διείσδυση» και τις εγκληματικές πράξεις της Χρυσής Αυγής.
Και τώρα αποκεφάλισαν ή ώθησαν σε παραίτηση σημαντικό μέρος της ηγεσίας της ΕΛΑΣ. Σε σχέση με το συμβάν απλά να σημειώσουμε ότι ενάμιση χρόνο πριν, ο Παπανδρέου αποκεφάλισε και την ηγεσία του ελληνικού στρατού.
Ο Δένδιας έστειλε φακελάρες της ΧΑ στον Άρειο Πάγο. Από το ψυγείο στον πάγο… κατεψυγμένη δικαιοσύνη και απόψυξη για τη δημιουργία θερμότερου κλίματος.
Ας μην χαίρεται η αριστερά. Δεν είναι στιγμή θριάμβου αυτού.
Αυτό που αποκάλυψε η ξαφνική κάψα των ακροδεξιών της κυβέρνησης για την πάταξη της ΧΑ είναι ότι είναι το ίδιο το καθεστώς της μεταπολίτευσης που εξέθρεφε, συγκάλυπτε και εσχάτως προωθούσε τη ΧΑ ως Χρυσή Εφεδρεία ειδικών αποστολών. Αυτό μπορεί να το καταλάβει οποιοσδήποτε έχει έστω και τη μέση ευφυΐα και έχει μάθει να τη χρησιμοποιεί.
Όλοι αυτοί οι φάκελοι ήταν στα χέρια του καθεστώτος. Και όλα αυτά τα αρχεία ήταν στα χέρια των καθεστωτικών μήντια. Απλά περίμεναν την κατάλληλη στιγμή για να τα ενεργοποιήσουν. Σαν τη βόμβα στα χέρια του Ξηρού πριν την Ολυμπιάδα. Ή το κάψιμο των υπαλλήλων της Marfin όταν το μεταπολιτευτικό καθεστώς απειλούνταν από τον θανάσιμο κίνδυνο των λαϊκών αντιδράσεων. Τέλειοι χρονισμοί. Τόσοι τέλειοι που αρχίζουν να μη φαντάζουν πια ως επαναλαμβανόμενες συμπτώσεις.
Είναι προφανές ότι τα ξέραν για τη ΧΑ.
Απλά τη συγκάλυπταν και την προωθούσαν για όσο το καθεστώς τη θεωρούσε σκόπιμη και χρήσιμη για την επιβίωση του.
Να μην χαίρεται η αριστερά: κανένας στην αριστερά να μη χαίρεται: Να μην ξεχνούν ότι ο Δένδιας ξεκίνησε την έμπρακτη εκμετάλλευση της θεωρίας των δύο άκρων από τις καταλήψεις αντιεξουσιαστών όπου παρουσιάστηκαν τυχαία καθημερινά ευρήματα και εργαλεία ως δυνάμει τρομοκρατικά όπλα.
Μερικοί μήνες πέρασαν. Τα ξεχνάτε ήδη;
Μετά έκανε εισβολή στην Ιερισσό για να υπερασπίσει ιδιωτικά συμφέροντα εις βάρος της οικονομίας και του περιβάλλοντος της Χαλκιδικής.
Έβαλε ένα ολόκληρο χωριό μέσα στη θεωρία των δύο άκρων.
Και τώρα περιμένει να έχουμε και κανά νεκρό χρυσαυγίτη από επίθεση της εξτρεμιστικής αριστεράς για να βάλει στα ίδια κελιά ακροδεξιά και ακροαριστερά. Και μετά να περάσει ένα αντιτρομοκρατικό νόμο ευρέος φάσματος που θα μας μαντρώσει όλους στα σπίτια και στην εξαθλιωμένη ζωή μας.
(Αξίζει να σημειωθεί για το ακριβοδίκαιο της καταγραφής ότι δεν είναι μόνο οι Χρυσαυγίτες που κάνουν δολοφονικές επιθέσεις κατά αριστερών: δεκάδες χρυσαυγίτες έχουν βρεθεί σε νοσοκομεία από οργανωμένες επιθέσεις ακροαριστερών δίνοντας τροφή στους αντιαριστερούς παραλογισμούς της ΧΑ.)
Τέτοια θέλει η νεοσυντηριτική ΝΔ των Σαμαρά, Βορίδη, Κρανιδιώτη, Γεωργιάδη, Λαζαρίδη. Θέλει την επιβεβαίωση της θεωρίας των δύο άκρων:
Στοχεύστε στα άκρα για να βάλατε στην πρέσα το κέντρο. Συμπιέστε τα άκρα και βάλτε στην πρέσα το κέντρο.  
Οι εξτρεμιστικές πολώσεις αποτελούν το ισχυρότερο επιχείρημα για τη γενικευμένη καταστολή.
Δεν ξέρω σε ποιο γαμημένο κόσμο ζείτε. Εγώ έζησα στον κόσμο όπου οι αναρχοκαπιταλιστές με τη συνδρομή ενός κράτους υπό κατάληψη κατέστρεψαν τα εργασιακά δικαιώματα. Τις υποδομές. Τα κράτος πρόνοιας. Που τσακίσαν στην καταστολή τα λαϊκά κινήματα αντίδρασης.
Δυστυχώς σε αυτή τη χώρα κυβερνάν τα φαντάσματα. Τα φαντάσματα είναι οι μαριονέτες της διαφθοράς. Κομμουνισμός εναντίον ναζιστών, αναρχικοί εναντίων αστών, χριστιανοί εναντίων του ορθολογισμού. Όλοι εναντίων όλων. Και οι λίγοι εναντίων όλων των υπολοίπων.
Πείτε μου παιδιά; Πόσο είναι το σκορ; Γιατί από την ενημέρωση που έχω, οι ολιγάρχες κερδίζουν αέρα πατέρα.
Κανείς στην Αριστερά να μη χαίρεται. Γιατί οι εγκληματίες της ΧΑ δεν πρέπει να μπουν φυλακή. Όφειλαν ήδη να είναι φυλακή. Όπως όφειλαν να είναι τόσοι άλλοι από το καθεστώς της μεταπολίτευσης. Όπως γράφαμε καιρό πριν, η υπάρχουσα νομοθεσία είναι επαρκέστατη για την αντιμετώπιση των εγκλημάτων της ΧΑ. «Να τεθεί ενώπιον του νόμου αν κριθεί ότι έχει διαπράξει αδικήματα αλλά όχι και να βγει εκτός νόμου ένα ολόκληρο κόμμα» όπως διετύπωσε έστω και καθυστερημένα ο Αλέξης Τσίπρας. Το πρόβλημα δεν τόσο το υπάρχον νομικό πλαίσιο. Το σκάνδαλο είναι πως δεν υπάρχει ισονομία, απαραίτητη προϋπόθεση  για ένα δημοκρατικό πολίτευμα.
Η δίωξη της ΧΑ δεν είναι νίκη για τη δημοκρατία. Η καθυστερημένη, γενικευμένη και παράλληλα επιλεκτική δίωξη της ΧΑ αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα του εκφυλισμού μιας έστω υποτυπώδους δημοκρατικής λειτουργίας.
Τα στελέχη εγκληματίες της ΧΑ έπρεπε να είναι φυλακή. Χθες. Και τα εγκληματικά στελέχη της ΝΔ ΠΑΣΟΚ έπρεπε να είναι φυλακή. Προχθές.
Κανένας στην αριστερά να μη χαίρεται.
Η θεωρία των δύο άκρων χρησιμοποιείται όχι μόνο για να εγκλωβίσει και να τρομοκρατήσει τον πληθυσμό αλλά και για να εγκλωβίσει το αντιμνημονιακό μπλοκ της νέας κεντρικής πολιτικής σκηνής στη συγκάλυψη των οικονομικών εγκλημάτων της μεταπολίτευσης μέσω της ανάδειξης του προφανούς των ακροδεξιών εγκλημάτων της ΧΑ και της συγκρότησης ενός τόξου, δήθεν εναντίον της.    
Να εγκλωβιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ στο αυτοαποκαλούμενο συνταγματικό τόξο της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, στο αντισυνταγματικό τόξο δηλαδή που ξέσκισε το σύνταγμα.
Βάζουν λαγό τη ΧΑ για να συνεχίσουν την αντιδημοκρατική τους δράση.
Κάνουν και κουβέντα για διακοπή της κρατικής  χρηματοδότησης της ΧΑ. Σύμφωνοι.
Τι θα γίνει όμως με αυτούς που πήραν εκατομμύρια ευρώ δανεικά και αγύριστα από τα ταμεία του κράτους;
Τι θα γίνει  με τα λεφτά της Siemens στα χέρια του δεξιού χεριού του πρώην πρωθυπουργού κ Σημίτη, Τσουκάτου ο οποίος ομολόγησε δημοσίως την ενοχή του σαν να ταν κάτι το casual;
Πότε θα κηρυχθούνε η ΝΔ και πρωτίστως το ΠΑΣΟΚ ως εγκληματικές οργανώσεις; Οι τράπεζες; Οι τράπεζες και όλα τους τα οικονομικά τους εγκλήματα; Αυτές πότε θα κηρυχθούν εγκληματικές οργανώσεις;
Ως πότε χιλιάδες πολίτες θα σαπίζουν φυλακή για χρέη μερικών εκατοντάδων ευρώ και την αδυναμία τους να μην μπορούν να χρηματοδοτήσουν άλλο τα εγκλήματα συνολικά τρις ευρώ των ελληνικών και διεθνών ελίτ;   
Μάλιστα. Λογιστικός έλεγχος της ΧΑ. Ποιος είπε όχι;
Το αντιμνημονιακό μπλοκ όμως, στο οποίο το μεταπολιτευτικό μπλοκ φύτεψε εμβόλιμα και προβοκατόρικα τη ΧΑ για ευνόητους λόγους, πρέπει να απαιτήσει ανυποχώρητα μαζί με τον λογιστικό έλεγχο της χρηματοδότησης της ΧΑ και το λογιστικό έλεγχο όλων των κομμάτων… Αρχίζοντας από αυτά που είχαν τη μεγαλύτερη μερίδα στην πίττα της κρατικής χρηματοδότησης.  
Αυτό που κάνει τώρα το μεταπολιτευτικό σύστημα εξουσίας είναι να διαχωρίζει τα εγκλήματα σε δύο κατηγορίες: τα εγκλήματα του λευκού κολάρου που είναι προνόμιο των ελίτ και τα εγκλήματα του μπλε κολάρου σαν αυτά των εξτρεμιστών. Θυσιάζουν λοιπόν λαγούς για να φανούν εξαγνισμένοι, καθαροί.
 Αδέρφια. Μην χάνετε τη στοχοπροσήλωση. Οι εξτρεμιστές είναι παράπλευροι, πολύ υπαρκτοί μα παράπλευροι και συχνά τεχνητοί κίνδυνοι. Ο βασικός εχθρός είναι οι διεφθαρμένες ελίτ αυτής της χώρας. Οι εξτρεμιστές είναι οι χρήσιμοι ηλίθιοι και φανατικοί των ελιτ.
Είναι απίστευτη η βρωμιά σε αυτή τη χώρα. Πολιτικοί, μπάτσοι, δικαστικοί, εφοριακοί, ιατροί που τα παίρνουν.
Κυκλώματα σωματεμπορίας. Μαύρο χρήμα εκατοντάδων δις που συνεχίζει να κινείται διαμέσου των ελληνικών τραπεζών που εμείς «ανακεφαλαιώνουμε» με το αίμα μας…
Χρυσαυγίτες που πουλάν προστασία σε μετανάστες που δέρνουν. Και πρόεδροι των μεταναστών όπως ο Javed Aslam, δυστυχώς ανησυχητικά κοντά στον ΑΝΤΑΡΣΥΑ,  που κατακεραυνώνουν τη ΧΑ για ρατσιστική βία όταν για τον ίδιο εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης από την Ιντερπόλ για ΣΩΜΕΤΟΜΠΟΡΙΑ συμπατριωτών του.
Πιστέψτε με. Με κάποιες εξαιρέσεις μαζικής ιδεολογικοποιημένης παράνοιας, τα περισσότερα μαζικά εγκλήματα που επιβαρύνουν τη συλλογική ευημερία της ανθρωπότητας δεν είναι ρατσιστικά καθώς αναγνωρίζουν ένα μόνο παγκόσμιο χρώμα: ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου