Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022

Ποιος σκότωσε την Πανδημία




Χθες ο Μαγιορκίνης μας αποκάλυψε ότι η επιτροπή είναι στο 50-50 για την αναστολή των επαίσχυντων πιστοποιητικών εμβολιασμού. 50 να ναι οι ώρες του. Και αυτό γιατί με την όμικρον κι ακόμη περισσότερο με το ξαδερφάκι της που γίνεται επικρατής, την ΒΑ-2, είναι πλέον πανδημία εμβολιασμένων, όσον αφορά την μετάδοση. Σε όλες τις κατηγορίες ηλικιών άνω των 18, τα κρούσματα είναι κατ' αναλογία πληθυσμών στην Μ.Βρετανία, ΤΡΙΠΛΑΣΙΑ σε αυτούς που έχουν κάνει την τρίτη δόση. Με άλλα λόγια, αν έχεις κάνει την τρίτη δόση, είσαι τρεις φορές περισσότερο δημόσιος κίνδυνος, για να σου θυμίσω την παράνοια που ασπάστηκες, αν ήσουν από εκείνους τους φασίστες της διπλανής πόρτας που συμφωνούσες με τον αποκλεισμό μας. Με όλο τον σεβασμό στους ανθρώπους που έφυγαν ανεμβολίαστοι, εμείς τώρα τι πρέπει να κάνουμε; Εμείς, που χάσαμε δύο χρόνια από την ζωή μας, που χάσαμε τις δουλειές μας, που χάσαμε κάθε πίστη στην ανθρωπότητα, που χάσαμε τη θέση μας στην κοινωνία; Εμείς που επιμείναμε. Εμείς, που αντέξαμε. Εμείς. Που δικαιωθήκαμε, Να γίνουμε εξίσου σκατόψυχοι και να ζητούμε τον εγκλεισμό όσων κάναν Τρίτη δόση, διαρκή τεστ για να πάνε στο πάρκο; Ε. πείτε μου, λίγο τι;

Ακόμη και στους σκληρούς δείκτες, νοσηλείες και θανάτους, τα πράματα πάνε από το κακό στο χειρότερο όσο περνάει ο χρόνος και η τεχνητή ανοσία φθίνει, με τον ιό να μεταλλάσσεται όλο και πιο μακριά από τον σχεδιασμό του εμβολίου προς το αρχικό στέλεχος, όπως είναι λογικό κι αναμενόμενο κι όπως προειδοποιούσαμε, ακριβώς γιατί ήταν λογικό κι αναμενόμενο. Εκεί που η σχέση ανάμεσα σε ανεμβολίαστους και εμβολιασμένους ήταν ένα προς οχτώ (οι κράχτες έλεγαν για 1 προς 40 αλλά ποιος τους ακούει αυτούς;), πλέον έχει πέσει περίπου στο 1 προς 3. Η τάση είναι ξεκάθαρα. Σε κάποια φάση, όσο ο ιός μεταλλάσσεται κι αυτό θα κάνει αναμφισβήτητα, ο εμβολιασμένος με τα ληγμένα εμβόλια, θα περάσει την νόσο ωσάν να μην είχε ανοσία. Τα εμβόλια του εμβολίου είναι σημαντικά για τους ευπαθείς, αλλά είναι πρόσκαιρα και η τακτική της επόμενης δόσης για να διατηρηθεί η ανοσία με ένα ξεπερασμένο από τον ιό εμβόλιο, έχει πρακτικά καταργηθεί από τους ίδιους τους τους ειδικούς λόγω των κινδύνων που ενέχει.

Ο φόβος, αλλάζει στρατόπεδο. 

Νιώθω λίγη από την κλεμμένη μου αξιοπρέπεια να επιστρέφει καθώς πρωτοστάτησα στο πλευρό της σωστής πλευράς της ιστορίας, απέναντι στο ορμητικό ρεύμα που παράσυρε μέσα του το μυαλό και την συνείδηση των ανθρώπων, παλεύοντας την αξιοπρέπεια και την ελευθερία πίσω στους ανθρώπους.

Να τονίσουμε ότι ταδεδομένα της Μ.Βρετανίας είναι από τα τέλη Φλεβάρη και με την Όμικρον και τους συγγενείς της, ο πανδημικός χρόνος επιταχύνεται τάχιστα. Η ΒΑ-2 λέγεται πως είναι δύο φορές πιο μεταδοτική, κάτι που εξηγεί το καινούριο επιδημικό ξέσπασμα, στη χώρα μας και τη Δύση γενικά, κι οι αναφορές από Μ.Βρετανία την θέλουν ακόμη λιγότερο επικίνδυνη από την αρχική Όμικρον, έστω και λίγο.

Ακόμη και ο πόλεμος να μην πρόκυπτε, θα έπρεπε να κηρύξουν την λήξη της πανδημίας γιατί μέρα με την μέρα, τα νούμερα γίνονται όλο και πιο κραυγαλέα ακόμη και για ηλιθίους και ξεβρακώνουν τους μαλακούς τους κwλους.

Δύο χρόνια μετά. Η Κίνα, είναι το τελευταίο προπύργιο του «Μηδενικού Covid».  Με αυτούς τους ρυθμούς αν δεν τους κάνει τα μούτρα κιμά η ΒΑ-2 που είναι πάνω από 10 φορές πιο μεταδοτική από το στέλεχος της Γουχάν, θα κάνουν καραντίνες μέχρι το 2032. Καλή τύχη με αυτό. Βάστα Κίνα, που λέει κι ο Πρwκτος@λτε και o K@υλ@κης.

Το μοναδικό πράγμα που μπορεί να σώσει την Δύση από την ηλιθιότητα των ανευθυνοϋπεύθυνων πολιτικών και ειδικών της και φυσικά και του πληθυσμού της, γιατί είναι ηλίθιος όποιος καλοδέχτηκε τις πολιτικές τους, είναι η ακόμη μεγαλύτερη ηλιθιότητα των άλλων.    

Πέτρος Αργυρίου, agriazwablogspot.com. 17/3/2022.  

6 σχόλια:

  1. Και αναρωτιέμαι καθημερινά πόσοι έκαναν σκέτο όρο ... Κυρίως στους ιατρικούς κύκλους ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα Πέτρο,

    Τι έχεις να πεις για την στάση του Καραμπελιά προς το ουκρανικό (που είναι παρόμοια με αυτή του Ράμφου) καθώς και για την στάση του προς την πανδημία και την επίθεση προς τον Ιωαννίδη με δυο άρθρα στην Huffington Post; Επίσης τι έχεις να πεις για την στάση του Σαχίνη που μέχρι τα τέλη του 20 (ισως και το πρώτο μισό του 21) συνομιλούσε με Κούβελα και Φαρσαλινό εβδομαδιαία όπως και με εσένα και πλέον φαίνεται να έχει κόψει τελείως επαφές;

    Ευχαριστώ
    Άρης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα Πέτρο,

    Τι έχεις να πεις για την στάση του Καραμπελιά προς το ουκρανικό (που είναι παρόμοια με αυτή του Ράμφου) καθώς και για την στάση του προς την πανδημία και την επίθεση προς τον Ιωαννίδη με δυο άρθρα στην Huffington Post; Επίσης τι έχεις να πεις για την στάση του Σαχίνη που μέχρι τα τέλη του 20 (ισως και το πρώτο μισό του 21) συνομιλούσε με Κούβελα και Φαρσαλινό εβδομαδιαία όπως και με εσένα και πλέον φαίνεται να έχει κόψει τελείως επαφές;

    Ευχαριστώ
    Άρης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για τον Καραμπελιά και το ΑΡδην, όσον αφορά την πανδημία τους σκυλόβρισα κι όχι εμμέσως. Τώρα, ο Καραμπελιάς μπορεί να σωθεί γιατί είχε καλά στιγμιότυπα όταν πήγε κόντρα σε όλους λίγο πριν αναλάβουν οι ανεκδιήγητοι συριζανέλ. Τώρα, δεν τον πολυπαρακολουθώ αλλά ένα άρθρο που διάβασα για το ουκρανικό με βρήκε σύμφωνο. Δεν ξέρω τι άλλο έχει γράψει αλλα΄είναι μεγάλη αδικία να συγκρίνεται με τον Ράμφο, εκτός κι αν ήταν έχει γράψει συγκρίσιμα με τον Ράμφο φληναφήματα. Για τον Σαχίνη, σταμάτησα να τον παρακολουθώ εδώ και καιρό. Κι άλλοι μου έχουν μεταφέρει την δυσαρέσκεια τους για τη στάση του Νέου Σαχίνη, αλλά όπως σου είπα, δεν έχω ερεθίσματα και δεν είμαι σε θέση να κρίνω.

      Διαγραφή
    2. Σχετικά με τις απόψεις του για την αποστολή όπλων στην Ουκρανία -σε μια ομιλία που είχε για το ουκρανικό μαζί με Φλέσσα, Καλεντερίδη, Λοβερδο το ανέφερε - εννοούσα ότι έχει παρόμοιες απόψεις με τον Ράμφο.
      Ευχαριστώ για την ανταπόκριση.

      Διαγραφή
    3. Δεν είχα ασχοληθεί πολύ. Ήδη ένα κατάπτυστο άρθρο που έλεγε κάτι ότι ο πραγματισμός μας θέλει με τους Ρώσους και η ηθική, με τον Ζελένσκι, ή κάτι τέτοιο. Μάλλον έχεις δίκιο.

      Διαγραφή