Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Ο ευλογημένος βιασμός

Και ο θεός ευλόγησε τον βιασμό


Του Πέτρου Αργυρίου (agriazwa.blospot.com)

Πριν από κάμποσο καιρό ασχοληθήκαμε με τις δημόσιες δηλώσεις περί βιασμού του «προοδευτικού» εικαστικού Κώστα Τσόκλη ο οποίος λίγο πολύ εκθείαζε το φυσικό άνθρωπο και εμφάνιζε τον πολιτισμό σαν μια Απαγορευτική Αρχή που στραγγάλιζε τη σεξουαλικότητα, ανάγοντας τον βιαστή σε απελευθερωμένο φυσικό άνθρωπο και τη γυναίκα στο σεξουαλικό αντικείμενο που προκάλεσε τον βιασμό της.
Όπως είχαμε πει τότε ο κύριος Τσόκλης δεν ήταν καμία εξαίρεση, ο σεξισμός στην Ελληνική κοινωνία είναι τόσο μεγάλος όσο και η υποκρισία της. Για πολλούς άντρες «όλες η γυναίκες είναι π..άνες εκτός από την μάνα τους ή την αδερφή τους» (που δεν σας λέω τι είναι για όλους τους υπόλοιπους που μοιράζονται τις ίδιες αντιλήψεις).
Αρκετοί άντρες της υψηλής κοινωνίας μπορούν σχεδόν ανενόχλητα να παρενοχλούν (το λιγότερο) γυναίκες χαμηλότερου status, ενώ οι γυναίκες τους καταδικάζουν μεν κοινωνικά το φαινόμενο αλλά στο προσωπικό επίπεδο κρατάν την ομερτά της τάξης τους.
 Για αρκετές από τις γυναίκες ασθενέστερων οικονομικά ομάδων, οι άντρες τους μπορούν να κάνουν ότι θέλουν σε άλλες και αυτές είτε να το βουλώνουν είτε να βγάζουν το υπερόπλο της γκρίνιας.
Ζούμε σε μια κοινωνία όπου κοινωνικά ακόμη είναι ανδροκρατούμενη ενώ ενδοοικογενειακά υπάρχουν ποικίλες μορφές μητριαρχίας οι οποίες αντανακλώνται κυρίως στην ανατροφή των παιδιών των «βασιλομητόρων» ελληνίδων μητέρων.
Επιστρέφοντας στον Τσόκλη, αυτός θέτει τη «φύση» τη σεξουαλική πάνω από την ηθική.
Ευτυχώς ή δυστυχώς δεν είμαστε μόνοι στην αθλιότητά μας. Γιατί και στην κοιτίδα του νεοελληνικού πολιτισμού των τελευταίων δεκαταετιών, τις ΗΠΑ, παρόμοιες φαλλοκρατικές  αντιλήψεις επικρατούν σε κομμάτι  του πληθυσμού, τους φονταμενταλιστές χριστιανούς, το οποίο εκπροσωπείται πολιτικά κυρίως μέσω του κόμματος των Ρεπουμπλικανών και το οποίο έκανε ένα ανόσιο γάμο με την πολιτική εξουσία από το 2001 και έπειτα, υπό την προεδρία του εγκληματία πολέμου George W. Bush Jr, ο οποίος συν τις άλλοις εξέθρεψε τη θρησκευτική μισαλλοδοξία σε όλο και μεγαλύτερα τμήματα κοινωνιών αυτού του πλανήτη.  
  Quiz: Αν η φύση είναι πάνω από την ηθική τότε τι είναι πάνω από τη φύση και επομένως και την ηθική;
Για κάποιους αμερικάνους πολιτικούς η απάντηση είναι ο Θεός. Για τους φονταμενταλιστές χριστιανούς και τους πολιτικούς τους ο Θεός είναι και φύση και ηθική και πάνω από όλα Νόμος.
Οι φανατικοί χριστιανοί έχουν τη δική τους Σαρία.
Ας δούμε μια εικόνα από το μέλλον που μας περιμένει αν η σέχτα των φανατικών στις ΗΠΑ αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερη πολιτική δύναμη:
Ας μιλήσουμε για ευλογημένους και νόμιμους βιασμούς
O πρεσβυτεριανός ρεπουμπλικανός υποψήφιος γερουσιαστής του Μισούρι Todd Akin δήλωσε σε πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη : «Αν είναι «νόμιμος» (η λέξη είναι legitimate και δεν αποδίδεται με ακρίβεια στα ελληνικά) ο βιασμός, το γυναικείο σώμα έχει τρόπους να κλείσει το όλο πράμα».
Μάλιστα. Ο Akin έβαλε τα γυαλιά σε όλους μας: Ξεχάστε τις δεισιδαιμονίες της επιστήμης, της φυσιολογίας και ας αποδεχτούμε όλοι την εξ αποκαλύψεως αλήθεια που μας αποκαλύπτει ο Akin: Αλλά για να τα κάνουμε αυτό ας επιχειρήσουμε πρώτα να μπούμε στο συσκοτισμένο από τη θρησκεία μυαλό του αμερικανού πολιτικού και στα νοητικά του νέφη. «Νόμιμος βιασμός». Μάλιστα. Φανταζόμαστε ότι ο Akin με τον όρο νόμιμος βιασμός περιγράφει το σεξουαλικό νόμο του Θεού του: Ήτοι: Διείσδυση πέους στη μήτρα. Τα άλλα είναι παρα φύσιν.
 Οκ, ίσως να το λύσαμε αυτό.
Ας πάμε από το «νομικό» κομμάτι στο επιστημονικό κομμάτι τώρα: «Το γυναικείο σώμα έχει τρόπους να κλείσει το όλο πράμα».
Μάλιστα. Ξέρουμε διάφορες μορφές αντισύλληψης πλέον. Παλαιότερο είναι η ζώνη αγνότητας. Πιο σύγχρονη είναι το διάφραγμα. Αλλά ο Akin αναφέρεται σε μια άλλη φυσική μέθοδο αντισύλληψης. Τη ζώνη αγνότητας- ηθικό διάφραγμα. Αν η γυναίκα είναι ενάρετη, η σύλληψη δεν θα συμβεί. Θέλημα θεού.
Εκτός αν εννοεί κάποια άλλη άγνωστη μας μέθοδο. Να γαργαλεύσουμε το αιδοίο για να φταρνιστεί η μήτρα…
Δεν είμαστε όμως σίγουροι για αν πετυχαίνουν τέτοιες μέθοδοι αντισύλληψης. Το μόνο για το οποίο είμαστε είναι το ποιος βίασε το μυαλό του Akin και έχει τέτοιες τρομακτικές συλλήψεις. Η λέξη ξεκινάει από θήτα μικρό και δεν θα την πούμε για να μη προσβάλουμε το θρησκευτικό συναίσθημα κανενός όσο και αν στο όνομα αυτού κάποιοι προχωρούν σε διατυπώσεις που συχνά προσβάλουν βάναυσα τη λογική μας και σπανιότερα σε πράξεις που προσβάλλουν την ίδια μας την ανθρώπινη υπόσταση. Άντε να το πάρει το ποτάμι. Η λέξη από θήτα που αποφύγαμε προσωρινά να αναφέρουμε είναι η λέξη θρησκοληψία (το δεύτερο συνθετικό χρησιμοποιείται από άλλους για ξεκάρφωμα αλλά εμείς χρησιμοποιούμε την πλήρη λέξη με έμφαση στο δεύτερο συνθετικό της).
Ο Akin ήταν μάλλον μετριοπαθής. Γιατί ο υποψήφιος ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής της Ιντιάνα Richard Mourdock μας εισήγαγε στην έννοια του ευλογημένου βιασμού. Αυτός είναι ευαγγελιστής. Να τι δήλωσε ο πολιτικός για τις συλλήψεις από βιασμούς κατά τη διάρκεια πρόσφατου δημοσίου διαλόγου: «Νομίζω πως όταν η ζωή ξεκινάει σε αυτή τη φριχτή συνθήκη του βιασμού, αυτό είναι κάτι που ο Θεός σκόπευε να συμβεί». Και φυσικά ο Μορμόνος ρεπουμπλικανός προεδρικός υποψήφιος Mitt Romney συνέχισε να στηρίζει τον Mourdock.
Φυσικά δεν χρειάζεται να είσαι μια από τις πολύχρωμες αμερικανικές ποικιλίες χριστιανισμού για να έχεις τέτοιες σκοταδιστικές απόψεις και να επιχειρείς να τις επιβάλεις σε όλους. Μπορείς να είσαι και καθολικός. Αρκεί να είσαι αμερικάνος και ρεπουμπλικανός πολιτικός. Όπως είναι ο πρότερα αντίπαλος του Mitt Romney για το χρίσμα της ρεπουμπλικανικής προεδρικής υποψηφιότητας, Rick Santorum. Για αυτόν τα παιδιά του βιασμού είναι δώρα θεού. Ορίστε τι δήλωσε φέτος δημόσια ο παρ ολίγον πρόεδρος των ΗΠΑ: «Πιστεύω και νομίζω ότι η σωστή προσέγγιση είναι να αποδεχτείς αυτή την τρομερά δημιουργημένη λόγω βιασμού ζωή … ως ένα δώρο ανθρώπινης ζωής και να δεχτείς αυτό που ο θεός σου δίνει»
Για να μην πω τι δίνει ο θεός στις βιασμένες γυναίκες και για να μην πω ότι ο βιαστής είναι εργαλείο του θεού των ρεπουμπλικάνων χριστιανοφονταμελιστών ας αρκεστώ στο να διερωτηθώ: Ο βιασμός δώρο θεού; Ε τότε να τους στείλουμε μπόλικα τέτοια ως δώρα Χριστουγέννων και να αποδεχτούν αυτό που ο θεός τους τους δίνει.
Δεν έχουν το θεό τους έχουν όμως τους ψηφοφόρους του. Μα και καλά χάθηκαν τόσα άλλα δώρα ζωής;
Η καταστροφή της φύσης είχε σαν αποτέλεσμα να υπάρχει απάντηση στην ερώτησή μα καλά χάθηκαν οι κρίνοι;  Και η οικονομική κρίση μας έδωσε την απάντηση στην ερώτηση, απεργούν οι πελαργοί μωρέ;
Ο θεός ήθελε να δημιουργηθεί ζωή μέσω βιασμών. Θάνατοι μέσω πολέμων, επιδημιών, φυσικών καταστροφών. Θέλημα θεού. Φύση και ηθική και πάνω από όλα Νόμος.
Μην με κακολογείτε όμως αν μετά από όλα αυτά τον εν λόγω κύριο δε θέλω ούτε να τον ξέρω. Σε καμία από τις 124141514124 εκδοχές του που έχει παρουσιάσει η ανθρωπότητα κατά τη διάρκεια της ιστορίας της.
Κάποιοι θρήσκοι θα σας πούνε ότι ο άνθρωπος φτιάχτηκε κατ εικόνα και ομοίωση του θεού. Δε διαφωνώ ότι υπάρχει «θεϊκή πνοή» στον άνθρωπο, η αγάπη, η δημιουργία, η έμπνευση. Αλλά υπάρχει και η άλλη πτυχή του ανθρώπου. Το μίσος, η μισαλλοδοξία, η αρχομανία, η καθυπόταξη των πάντων, η καταστροφή. Και βλέποντας την ιστορία του κόσμου τολμώ να πω ότι οι άνθρωποι φτιάξαν θεούς κατ εικόνα και ομοίωση τους.
Σήμερα τα καπάκια της ιστορίας έχουν ανοίξει και οι φανατικοί πεταχτήκαν αναγεννημένοι μέσα από τη διαδικασία της πολιτιστικής ζύμωσης που τους καταπίεζε και ζητούν φρενιασμένα ανθρωποθυσίες για να αποδείξουν την πίστη τους στους θεούς τους, θρησκευτικούς και μη.
Σήμερα υπάρχουν εκείνοι οι πολιτικοί που από θρησκοληψία ή συμφέροντα ή και τα δύο μαζί θα τους κάνουν τη χάρη να ικανοποιήσουν τη δίψα τους για θυσία και ζεστό αίμα.
Θα ευχόμουν να μπορούσαμε να δώσουμε σε όλους τους φανατικούς της γης την άδεια να βρεθούν σε ένα μεγάλο γήπεδο ή αρένα και να αποδείξουν ο ένας στον άλλο το ποιος θεός είναι ο πιο δυνατός.
Και ο πιο δυνατός θεός θα αποδειχθεί ως συνήθως η ανθρώπινη θηριωδία.
Δυστυχώς η ευχή δε θα πραγματοποιηθεί. Οι φανατικοί δε θα τακτοποιήσουν τους λογαριασμούς όμορφα και ωραία. Γιατί για τους φανατικούς, ο τόπος σύγκρουσης τους, είναι ο πλανήτης γη. Αυτός είναι το γήπεδο και η αρένα τους. Και τον θέλουν όλο για την πάρτη τους και τον όποιο θεό τους. Κατ εικόνα και ομοίωση των εξουσιαστών τους είναι και οι φανατικοί και οι θεοί τους.
Εμείς το μόνο που θέλουμε είναι σχολείο που κάνουν το μυαλό να δουλεύει . Θέλουμε σχολείο που να μαθαίνουν τα παιδιά τη συνεργασία, την κατανόηση των πραγμάτων.
Αν δεν τα θέλετε αυτά, μην πηγαίνετε τα παιδιά σας εκεί. Στείλτε τα στα κατηχητικά όποιας θρησκείας θέλετε να μάθουν επιστήμη και τεχνολογία εκεί.  Η επιστήμη καμία σχέση δεν έχει με τη θρησκεία εκτός μόνο από εκείνα τα στιγμιότυπα που η επιστήμη ποδηγετείτε από αρχομανείς δογματικούς και επιστημονικά ιερατεία. Τότε ναι η επιστήμη εκφυλίζεται σε θρησκεία. Τότε γίνεται εξουσία.
Η επιστήμη είναι μια ανοιχτή και ατέρμονη σχέση με τα πάντα. Η θρησκεία είναι μια κλειστή κοσμοθέαση που θεωρεί ότι μέσα της περιέχει όλες τις απαντήσεις με το να καταργεί τις ερωτήσεις.
Η επιστήμη είναι απελευθέρωση. Η θρησκεία σκλαβιά. Και δεν αρκείται ούτε καν στους πιστούς της. Είναι ένα φοβικό παράδειγμα που παρά τις φοβίες και τις εμμονές που περιέχει, ή μάλλον εξαιτίας ακριβώς αυτών, έχει την υπέρμετρη φιλοδοξία να κάνει τον κόσμο ολάκερο κατ εικόνα και ομοίωση της.
Αλλά επειδή υπάρχουν πολλές θρησκείες και πολλά ιερατεία υπήρξαν και πολλοί πόλεμο.
Και όσο οι θρησκευτικές μισαλλοδοξίες αναζωπυρώνονται από τις εκάστοτε εξουσίες για να υπηρετήσουν οι φανατικοί συμφέροντα που δεν μπορούν καν να φανταστούν, τόσο πιο κοντά θα βρισκόμαστε σε εφιάλτες που δεν τολμούμε να ομολογήσουμε ούτε καν στους ίδιους μας τους εαυτούς.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου