Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

Πολιτική και κοινωνία: Ζώντας και πεθαίνοντας στην Ελλάδα



5 Ιανουαρίου 2011:

Ομάδα Διας. Ένα κεραυνοβόλο "ατύχημα". Εγκατάλειψη. Παιδί- 7 χρονών- Ρομά- Κοριτσάκι-Νεκρό.

Ζώντας και πεθαίνοντας στην Ελλάδα

Του Πέτρου Αργυρίου (http://agriazwa.blogspot.com)

Οι Ρομά διαδηλώνουν για την απώλεια του παιδιού τους. Τόσο ανθρώπινο.

Καίνε κάδους.

Καμιά φθορά σε ανθρώπους ή περιουσίες τους από όσο γνωρίζω.

Τα ΜΑΤ όμως επεμβαίνουν- Επιβάλλουν την τάξη. «Δακρυγόνα», απαγορευμένα χημικά όπλα δηλαδή, πετιούνται στους Ρομά διαδηλωτές.

Και άλλο νεκρό μέτρησε ο πόλεμος του Παπανδρέου. Ένα 7χρονο κοριτσάκι. Μάλλον δεν υπήρχε δόλος. Μάλλον ήταν παράπλευρη απώλεια. Είναι άδικο και άτιμο να καταδικάζουμε κάποιον για ένα ατύχημα επειδή είναι αστυνομικός.

Είναι εγκληματικό όμως το να συγκαλύπτουμε εγκλήματα επειδή ακριβώς οι δράστες τους είναι αστυνομικοί.

Στις 2-7-2008 έχουμε άλλες τρεις "παράπλευρες απώλειες" του πολέμου των ελληνικών κυβερνήσεων κατά των πολιτών, αυτή τη φορά στην Κέρκυρα[1].

Ένας δεκαεξάχρονος μοτοσικλετιστής τραυματίας. Επιχειρώντας να ξεφύγει της σύλληψης από τα ΜΑΤ (σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ξυλοφορτωμένος από τα ΜΑΤ εν πορεία) που έχουν έρθει να κατασβήσουν τη διαδήλωση για ένα ΧΥΤΑ, ο ανήλικος να πέφτει πάνω σε μια 43χρονη έγκυο. Δύο νεκροί: Η μάνα και το αγέννητο βρέφος στην κοιλιά της.

Γνωρίζοντας πόσο μεγάλη είναι η λαχτάρα μιας εγκυμοσύνης σε ηλικίες άνω των 40, μπορώ μόνο να φανταστώ πόσο μεγάλη οργή και αίσθηση επείγοντος ένιωθε η ηρωίδα για το σκοπό της όταν αποφάσιζε να κατέβει σε μια διαδήλωση όπου νομοτελειακά θα υπήρχε σύγκρουση με τα ΜΑΤ, ρισκάροντας μέχρι και τη ζωή του παιδιού της. Μια κλωτσιά στην κοιλιά θα μπορούσε να περάσει αρχικά απαρατήρητη μέσα στις συγκρούσεις.

Δεν επιτρέπεται να διαδηλώνεις στην Ελλάδα. Δεν επιτρέπεται ζεις στην Ελλάδα.

Τμήμα της Κερατέας βρίσκεται σε αποκλεισμό από αστυνομικές ομάδες απαγορεύοντας ουσιαστικά τις διαδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα σε σχέση με τον ΧΥΤΑ που πάει να στηθεί εκεί. Η κυβέρνηση δε χρειάζεται πλέον τη συναίνεση και φαίνεται να έχει μεταμορφώσει την ΕΛ.ΑΣ σε κυβερνητική Blackwater που διαφυλάττει τα συμφέροντα των λίγων με κάθε κόστος. Η ΕΛ.ΑΣ διακόπτει την ομαλότητα της κοινωνικής ζωής στην Κερατέα. Φαίνεται να βανδαλίζει ιδιοκτησίες πολιτών… Ρίχνει και άλλα χημικά όπλα για να τους σπάσει…[2]

Είμαστε σε πόλεμο όπως τόσες φορές μας λέει ο Παπανδρέου. Σε πόλεμο κατά της ελληνικής κοινωνίας. Όπως σε κάθε κατοχή, έτσι και τώρα οι διαδηλώσεις και οι διαμαρτυρίες έχουν άτυπα κηρυχθεί παράνομες και τα ΜΑΤ φαίνεται πως έχουν εντολή να σπαν τις διαδηλώσεις και τους διαδηλωτές. ΜΕ-ΚΑΘΕ-ΔΥΝΑΤΟ-ΤΡΟΠΟ. Μέλη των οικολόγων πράσινων μαζέψαν κάποιες συσκευασίες από κάποια σπρέι που χρησιμοποιήθηκαν στις διαδηλώσεις. Η ταυτοποίηση τους αποκάλυψε ότι:

« Έντονη ανησυχία προκαλεί η διαπίστωση ότι η Ελληνική Αστυνομία χρησιμοποίησε και πάλι εχθές, το χημικό αέριο CS και η πληροφορία ότι χρησιμοποιήθηκε και Admisite-DM, αέρια με υψηλή τοξικότητα και μακροχρόνιες συνέπειες στην υγεία...»

«Το Πρωτόκολλο της Γενεύης (1969) και η Σύμβαση του Παρισιού (1993) ορίζουν ότι αέρια όπως το CS και το Admisite-DM συνιστούν χημικά όπλα και γι αυτό απαγορεύεται η χρήση τους. Καμιά εξαίρεση δεν επιτρέπεται φυσικά ούτε για σκοπούς αστυνόμευσης, αφού βάσει των Συνθηκών απαγορεύονται ακόμη και σε εμπόλεμες περιόδους.»[3]

H Συνθήκη για τα Χημικά Όπλα της οποίας η ολοκλήρωση των υπογραφών επήλθε το 1997, απαγορεύει τη χρήση του CS εν καιρώ πολέμου. Με αυτή την έννοια, η κυβέρνηση εγκληματεί κατά της ανθρωπότητας. Ας μας το πει ξεκάθαρα ο Παπανδρέου, όχι μόνο υπαινικτικά όπως το κάνει: Είμαστε σε πόλεμο με τον Ελληνικό Λαό. Ακόμη και έτσι παραβιάζει τις διεθνείς συνθήκες. Αν οι Παπανδρέου και Παπουτσής θεωρούν ότι δεν είμαστε σε πόλεμο, ΜΕ ΠΟΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΛΟΓΙΚΗ ΨΕΚΑΖΟΥΝ ΝΟΜΟΤΑΓΕΙΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΑ ΧΗΜΙΚΑ; Οι πράξεις αυτές συνιστούν εγκλήματα της εξουσίας κατά της ανθρωπότητας.

Με την αρχή του καινούριου χρόνου, μια παλαιστίνια διαδηλώτρια στο χωριό BIln της Δυτικής Όχθης, πέθανε από την εισπνοή CS. Το CS χρησιμοποιήθηκε από τις Ισραηλινές «Αμυντικές δυνάμεις» για να σπάσουν εβδομαδιαία διαδήλωση που συμβαίνει ενάντια στο «τείχους του διαχωρισμού»[4].

Το CS μπορεί να σκοτώσει και η μέχρι σήμερα συμπεριφορά της ΕΛ.ΑΣ σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να εγγυηθεί μια έστω «λογικευμένη» χρήση του.

Τα ΜΑΤ πλέον χρησιμοποιούν εκτεταμένως τα χημικά όπλα και αυτό αντιστοιχεί με το να εχουν πάρει εντολή να βαράν στο ψαχνό.

Ίσως κάποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι τα χημικά αυτά δεν είναι όπλα και ότι χρησιμοποιούνται ως δεδομένος αστυνομικός εξοπλισμός για τον έλεγχο των ταραχών.

Ας δούμε κάποιες από τις πιθανές παρενέργειες που έχουν αναφερθεί π.χ για το CS: δερματίτιδα, πνευμονικό οίδημα, ηπατοκυτταρική τοξικότητα είναι ανάμεσα στις παρενέργειες που έχουν αναφερθεί[5]. Και φυσικά, όπως έχουμε είδε δει η σοβαρότερη παρενέργεια του CS είναι: ΘΑΝΑΤΟΣ

Αυτή η κυβέρνηση έχει προέλθει από την ίδια εξουσιαστική μήτρα που γέννησε τη ναζιστική κυβέρνηση

Τώρα στήνει το τείχος των μεταναστών. Κόστος: εκατοντάδες ανθρώπινες ζωές. Είναι φανερό. Η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν υπολογίζει την ανθρώπινη ζωή, πόσο μάλλον τη δημοκρατία. Είναι μια κυβέρνηση κτηνωδιών.

Το Δεκέμβριο του 2008, δολοφονείται ο μαθητής Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος από αστυνομικούς. Είναι η μέρα που μέρος της κοινωνίας των πολιτών αντιλαμβάνεται ότι οι “Ελληνικές” κυβερνήσεις έχουν απρόκλητα κηρύξει τον πόλεμο εναντίον του Ελληνικού Λαού, η μέρα που οι πολίτες αντιλαμβάνονται την ανάγκη για αυτοάμυνα.

Ο Παπανδρέου τότε χύνει κροκοδείλια δάκρυα για τη δολοφονία Γρηγορόπολου λέγοντας:

«Σήμερα ανάβουμε ένα κερί για τον Αλέξανδρο… κάνουμε μια διαμαρτυρία ενάντια στη βία και χωρίς βία»

Μερικά χρόνια μετά είναι αυτός που προστάζει τη βία κατά των διαμαρτυριών.

Ο δικηγόρος του δράστη στη δίκη για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου, Αλέξης Κούγιας, υποστήριξε ότι η σφαίρα εξοστρακίστηκε.

Είναι σειρά μας να θυμηθούμε τις παλιές καλές μέρες της Αθηναϊκής Δημοκρατίας και να εξοστρακίσουμε αυτούς που επιτρέψαμε να γίνουν δυνάστες μας.




[1] http://news.in.gr/greece/article/?aid=905959

[2]http://www.tvxs.gr/news/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1/%CE%B5%CF%80%CE%B5%CE%B9%CF%83%CF%8C%CE%B4%CE%B9%CE%B1-%CE%BE%CE%B1%CE%BD%CE%AC-%CF%84%CE%BF-%CE%B2%CF%81%CE%AC%CE%B4%CF%85-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CE%B5%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%AD%CE%B1

[3] http://www.ecogreens-gr.org/cms/index.php?option=com_content&view=article&id=1617:-lr-cs-&catid=1:press-releases&Itemid=90

[4]http://www.haaretz.com/print-edition/news/protester-death-shows-idf-may-be-using-most-dangerous-type-of-tear-gas-1.334858

[5] http://toxnet.nlm.nih.gov/cgi-bin/sis/search/a?dbs+hsdb:@term+@DOCNO+4346


1 σχόλιο:

  1. Τι είναι ποιο οδυνηρό να πεθάνει ένα παιδί από την απροσεξία ενός αστυνομικού της ομάδας Δίας ή από την έλλειψη ιατροφαρμακευτικού υλικού και ακαταλλήλου προσωπικού σ ένα επαρχιακό νοσοκομείο της Ξάνθης και εξ αιτίας της έλλειψης ασθενοφόρου που το μεταφέρει στο ίδιας κατάστασης επαρχιακό νοσοκομείο της Καβάλας μέχρι κι εκεί να συστήσουν μεταφορά στη Θεσσαλονίκη;
    Όλοι ξέρουμε ότι δεν μπορείς να μπαίνεις στο νοσοκομείο μ ένα απλό κάταγμα και να βγαίνεις με κομμένο χέρι.
    Τι είναι περισσότερο εγκληματικό να υπάρχει γιατρός σε νοσοκομείο που ποτέ δε φοίτησε στην ιατρική ή να πυροβολείται ένα παιδί από έναν ασυνείδητο αστυνομικό σε μια διαδήλωση; Να σας πω εγώ στην πρώτη περίπτωση θα πρέπει κάποιος να αποκαλύψει το γιατρό απόφοιτο των ΤΕΙ άσχετης ειδικότητας κάτοχο πλαστού διπλώματος ενώ στη δεύτερη μαζεύεις αμέσως το πτώμα και κυνηγάς το θήτη. Στην πρώτη περίπτωση θα πληρώνει το θύμα χρυσό γνωστό δικηγόρο που έστησε ξόβεργα σωματειακού τύπου για να εκμεταλλεύεται τα θύματα ιατρικών λαθωνκαι παραλήψεων που το κράτος θα έπρεπε να αποζημιώνει χωρίς δίκες στα πλαίσια αντικειμενικής ευθύνης του έναντι του χρήστη της δημόσιας υπηρεσίας της υγείας αντί να πολιτικοποιείται η υπόθεση γιατί αποφέρει περισσότερα στο δικηγόρο Στη δεύτερη αναλαμβάνει απευθείας ο τηλεδικηγορος και γίνεται το σχετικό τζερτζελο για να ικανοποιηθούν οι ανάγκες του κοινού αισθήματος που θα καθορίσουν οι κυβερνώντες των ΜΜΕ και στη συνεχεία να επιβληθούν οι κανόνες καταστολής και εξαφάνισης των ατομικών ελευθεριών εξ ατιας αυτού του γεγονότος και τέλος να αλλάξει η φρουρά στην εξουσία για λόγους ευνόητους. Και στην Ξάνθη το παιδάκι ήταν Ρωμα και το θύμα του μοτοσικλετιστή της ομάδας Δίας ήταν Ρωμα
    όσο για το γιατρό σας το βάζω κουίζ σε ποιο νοσοκομείο μεγάλης πόλης είναι και δεν κόβω το κεφάλι μου όμως ότι είναι μοναδικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή