Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2011

Πρόσωπα: Πάγκαλος: Ουδέν κακό αμιγές Πάν-καλου



Είναι γιορτές. Έφαγα του σκασμού. Δεν αληθεύει καθόλου αυτό που λέω, απλά το χρησιμοποιώ σα γέφυρα για τις δηλώσεις ενός πολιτικού που κατά την δική του ομολογία έχει φάει και έχει φάει. Αλλά δεν αναφέρεται στο προφανές. Αναφέρεται στα λεφτά που έχει φάει. Ξανά και ξανά. Προς συμμόρφωσή μας: Μαζί φάγαμε τα λεφτά. “Μαζί φάγαμε τα λεφτά μέσα στο πλαίσιο ενός φαύλου συστήματος πολιτικής πελατείας με αθρόους διορισμούς στο Δημόσιο” λέει. Και αναρωτιέμαι όπως και εκατομμύρια άλλοι Έλληνες: Εμείς που δεν ήμασταν προσκεκλημένοι στο μεγάλο φαγοπότι των πολιτικών και των ομοτράπεζων τους τι πρέπει να νιώσουμε για αυτές τις δηλώσεις. Αναρωτιέται και αυτός: “Ποιο νομίζετε ότι είναι το πρόβλημα σε αυτή τη φράση;”






Ουδέν κακό αμιγές Πάν-καλου




Του Πέτρου Αργυρίου


(Περισσότερα για το συγγραφέα και το έργο του στο: http://agriazwa.blogspot.com/)




1-1-2001




Ξέρω και γω ρε Πάγκαλε; Σε ποιο από όλα τα προβλήματα που μας χρεώσατε αναφέρεσαι; Α, μισό. Στο φαϊ. Εννοώ στη δήλωσή σου ότι μαζί τα φάγαμε. Άκου λοιπόν :




α) Όλοι οι Έλληνες δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι.


β) Αρκετοί δημόσιοι υπάλληλοι μπήκαν στο δημόσιο με αξιοκρατικές διαδικασίες.




Οπότε το πρόβλημα που προκύπτει είναι ότι κατηγορείς δέκα εκατομμύρια Έλληνες ως κλέφτες και λωποδύτες, ένα πρόβλημα το οποίο λύνεται με μαζικές αγωγές κάτι εκατομμυρίων Ελλήνων εναντίων σου.




Αλλά γιατί απευθύνομαι σε σένα; Δεν σε ξέρω προσωπικά. Μάλλον γιατί χαρακτήρισες εμένα, την οικογένεια μου, τους φίλους μου, τους Έλληνες όλους ως κλέφτες. Η οικειότητα σταματά εδώ.






Επεσε έξω το Δημόσιο. Το 75% των δαπανών του Δημοσίου είναι οι μισθοί και οι συντάξεις” λέει ο Πάγκαλος.





Φυσικά το ποσοστό αυτό είναι λίγο πρόχειρο ως ψευδόλογο, ανάλογα με το τι ακριβώς εννοούσε ο πολιτευτής. Από τα 57 δις των εσόδων του προϋπολογισμού για το 2010, τα 26 προβλέπονται για έξοδα της κατηγορίας “αποδοχές και συντάξεις”. Το ποσοστό αυτό προκύπτει μόνο αν συνυπολογιστεί και η κατηγορία “ασφάλιση, περίθαλψη, κοινωνική προστασία”. Ο Πάγκαλος για να πακτώσει ένα επιχείρημα, μίλησε για μισθούς και συντάξεις. Για να συνεχίσει απτόητος: “Δανειστήκαμε για να πληρώνουμε μισθούς και συντάξεις σε υπαλλήλους που προσλαμβάναμε απλώς και μόνο για να πάρουμε την ψήφο τους”. Όπως έχω ισχυριστεί σε άλλα άρθρα μου1, οι διαχειριστές αυτού του τόπου, δανείστηκαν (και όχι μόνο) για να συντηρήσουν το σαθρό σύστημα εξουσίας όπως αυτό τους παραγγέλθηκε από τους πάτρωνες τους. Όλα τα άλλα, για να χρησιμοποιήσω μια φράση του Πάγκαλου είναι ...εκ του πονηρού, αναβιώνουν ένα κλίμα φαυλότητας το οποίο υπερκαλύπτει τα πάντα”. Ακριβώς.


Λέει αλήθειες ο Πάγκαλος. Όλοι τους λένε. Λέει αλήθεια όταν ο ίδιος ομολογεί ότι μαζί τα φάγανε τα βουλημικά παιδιά του συστήματος εξουσίας. Λέει αλήθεια όταν δηλώνει ότι η αλήθεια, η αντικειμενικότητα, η αξιοκρατία τους τρομάζουν. Λέει αλήθεια όταν λέει ότι “όταν στο Δημόσιο βάζει(ς) τον κοπρίτη επειδή σε ψηφίζει η οικογένειά του και παίρνεις πολλούς σταυρούς, ε, τότε ο κοπρίτης θα μείνει κοπρίτης σε όλη του τη ζωή, δεν πρόκειται να βελτιωθεί.”


Και είναι πραγματικά σημαντικό και επιτακτικό το “να περάσουν οι αξιότεροι στο Δημόσιο, να γίνει και η ζωή όλων μας πιο εύκολη”. Όντως. Και πως θα γίνει αυτό; Μήπως εσείς οι διαχειριστές δεν γνωρίζατε ότι προκειμένου η Ελλάδα να παραμένει υποτελής και εξαρτώμενη, έπρεπε και οι πολίτες της να ναι και αυτοί υποτελείς και εξαρτώμενοι. Έπρεπε οι “αξιότεροι” να αποκλειστούν ή να εγκλωβιστούν. Κάνατε τη χώρα και μερίδα του πληθυσμού της παρασιτική, στήσατε ένα κόσμο διαφθοράς προκειμένου να εξυπηρετήσετε με το αζημίωτο τα γεωπολιτικά και οικονομικά συμφέροντα των εντολέων σας.


Τώρα όσο για το ότι ο δημόσιος υπάλληλος είναι κοπρίτης, δεν θα το αποφασίσω εγώ. Ίσως τα δικαστήρια να είναι πιο αρμόδια να απαντήσουν. Άλλωστε και οι εισαγγελείς δημόσιοι υπάλληλοι είναι και αυτοί, άρα κατά εσάς είναι τι; Για ξαναπείτε την όμορφη αυτή λέξη πιο δυνατά.





Συνεχίζει: “Οι πολίτες σε μεγάλες πλειοψηφίες εκδηλώνουν τη δυσαρέσκειά τους για την πολιτική που ασκείται. Άλλοι γιατί υφίστανται τις συνέπειες, άλλοι γιατί ακούνε το κλίμα που έχει διαμορφωθεί από τον ηλεκτρονικό Τύπο και την προπαγάνδα της αντιπολίτευσης”. Της ποιας αντιπολίτευσης; Του Σύριζα του ΚΚΕ και των οικολόγων πράσινων; Που ακούγονται αυτοί;


Α ναι. Και φυσικά η σκληρή νεοφιλελεύθερη πολιτική που εφαρμόζεται είναι μύθευμα του Ίντερνετ, συνομωσιολογία. Γιατί σε αυτό το άτιμο το διαδίκτυο ακούς πράματα που το πληροφοριακό μπλόκο και η προπαγάνδα των παραδοσιακών, κατευθυνόμενων και βρόμικων ΜΜΕ δεν επιτρέπουν να ακούγονται.


Συνεχίζει τις διαρκείς προκλήσεις του: “Γιατί συνήθως ο “κόσμος” στον οποίο αναφέρεστε πρέπει να διαθέτει λογική, μνήμη και φαντασία. Αλλιώς το να συζητάει κανείς με κάποιον που δεν διαθέτει αυτά τα στοιχειώδη είναι άδικος κόπος” . Φυσικά. Σάμπως είμαστε σε καμιά δημοκρατία; Όχι βέβαια. Άρα προς τι ο διάλογος; Πάλι αλήθειες λέει. Ζούμε σε μια κυψέλη όντων χωρίς λογική, μνήμη και φαντασία όπου οι εξουσιαστές πρέπει να παίρνουν τις αποφάσεις για αυτούς χωρίς να δίνουν δεκάρα για το οι πολλοί, σκέφτονται, φαντάζονται και επιθυμούν. Δεν είναι δικός τους αυτός ο τόπος, δεν είναι δικιά τους η ζωή, δανεική είναι. Και μια που μιλάμε για δανεισμό...:“Με την επιμονή να διεκδικούμε το δικαίωμα εμείς μόνοι σε όλον τον κόσμο να δανειζόμαστε, να ζούμε ανετότερα απ΄ ό,τι μας επιτρέπουν οι δυνάμεις μας και μετά να τρώμε τα λεφτά των ξένων και να μην τα επιστρέφουμε, τότε θα γίνουμε μια Αλβανία χωρίς το κομμουνιστικό καθεστώς».


Ποιος δανείστηκε από τις διεθνείς αγορές. Ποιος έκρυβε στοιχεία μέσω της δημιουργικής λογιστικής για να δανείζεται και να παραμένει στην εξουσία; Ο Ελληνικός λαός; Πόσο Έλληνες εκτός από το σινάφι των πολιτικών και των δικών τους επιχειρηματιών γνώριζε ακριβώς την εικόνα. Κύριε Πάγκαλε, θα σας μαλώσω. Κάνετε πάλι το κολπάκι με την ταχυδακτυλουργία για να μαραζώσουν από ντροπή οι Έλληνες και να καθίσουν ήσυχα στο γωνίτσα τους ενόσω καταστρέφεται η κοινωνία τους. Η σημερινή Αλβανία σε μερικούς μήνες από τώρα θα μοιάζει παράδειγμα προς μίμηση σε σχέση με το που θα μας οδηγήσουν οι πολιτικές στήριξης της διεθνούς τοκογλυφίας. Όσο για καθεστώτα, ε αυτά μάθαμε πλέον να τα αναγνωρίζουμε.





Λέει : Δεν νομίζω ότι η κυβέρνηση θα έχει κανένα συμφέρον να προκαλέσει εκλογές η ίδια. Θα ήταν, πιστεύω, μεγάλο λάθος”. Φυσικά και έχει κάθε συμφέρον να το κάνει. Το κεφάλαιο πολιτικής των διεθνών χρηματαγορών που λέγεται GAP, πρέπει να διασωθεί και να φυγαδευτεί πολιτικά πάση θυσία πριν η Ελλάδα κηρυχθεί σε κατάσταση ελεγχόμενης πτώχευσης... Τα λέμε την άνοιξη λοιπόν... Αλλά τι λέω τώρα. Φυσικά και το γνωρίζετε αυτό. Για αυτό και λέτε Ο μόνος ουσιαστικός συνομιλητής μας είναι ο ΛΑΟΣ. Οι μόνοι που κάνουν σοβαρή αντιπολίτευση. Λυπάμαι που το λέω”. Όχι πάλι δεν λυπάμαι που το λέτε. Γιατί στην κυβέρνηση συνασπισμού που θα έχουμε από την άνοιξη και για λίγους μήνες, την κυβέρνηση ¨Εθνικής Σωτηρίας”, το ΛΑΟΣ θα συμμετέχει- στην εξουσία... Γι' αυτό άλλωστε και ο Καρατζαφέρης μιλάει με ύφος προέδρου της δημοκρατίας, γιατί είναι έτοιμος και πρόθυμος να συγκυβερνήσει. Γι αυτό και ποτέ το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ δεν πολεμήσαν στη ρίζα του την άνοδο του φασισμού στην Ελλάδα. Δεν τους ενδιέφερε ποτέ η δημοκρατία στην Ελλάδα και οι απειλές προς αυτήν. Άλλωστε τα ίδια τα κόμματα αυτά, όπως απέδειξε η ιστορία ήταν τα ίδια απειλές για τη δημοκρατία. Όχι, δεν ήταν η δημοκρατία το μέλημα τους. Το αντίθετο. Το κύριο μέλημα τους ήταν η διατήρηση των συμφερόντων του ιμπεριαλισμού στην περιοχή- με το αζημίωτο πάντα.





Συνεχίζει ο Πάγκαλος τις αποκαλυπτικές αλήθειες... : “Αναγκαζόμαστε να διαγράψουμε την αντιπολίτευση από το εύρος μιας σοβαρής συζήτησης”


Μετά τους αμνήμονες, τους άφρονες και τους πεζούς πολίτες, ο Πάγκαλος διαγράφει και την αξιωματική αντιπολίτευση από το διάλογο. Με το ΚΚΕ απαξιεί να συνομιλήσει, με τον συνασπισμό που “δίνει και μαθήματα με περισσή αναίδεια και αμετροέπεια” δεν υπάρχουν όπως ο ίδιος δηλώνει περιθώρια συζήτησης.. Ποιος μένει λοιπόν; Μα φυσικά το ΛΑΟΣ. Είπαμε ο διάλογος και η κοινωνική συναίνεση είναι απαραίτητος στις δημοκρατίες. Όχι στα καθεστώτα...


Και συνεχίζει τις αλήθειες: “Να μη βλέπεις ότι έρχεται το τέλος σημαίνει ότι απλώς κάποιος είναι αφιλοσόφητος. Τραγικό είναι ότι κάποιοι δεν βλέπουν πως έρχεται η αρχή, δηλαδή ότι ο κόσμος αλλάζει γύρω τους, ότι καταρρέει ο παλιός κόσμος και αυτοί επιμένουν να ζουν και να σκέπτονται όπως πριν από δέκα ή είκοσι χρόνια... Φτάσαμε στο σημείο όλα γύρω μας να καταρρέουν και εμείς επιμένουμε να θέλουμε να ζούμε όπως παλιά...”. Μα τι θράσος έχει αυτός ο Έλληνας πολίτης! Να θέλω να διατηρήσει κεκτημένα. Που γίνονται αυτά; Μόνο σε αυτές τις άθλιες τις πραγματικές δημοκρατίες γίνονται αυτά. Και ευτυχώς πλέον έχουμε αποτινάξει ακόμη και τη δημοκρατική ψευδαίσθηση. Δυστυχώς όμως για την μικρή ομάδα των διαχειριστών στην οποία ανήκει και ο κύριος Πάγκαλος, το τέλος έρχεται και για το για το σύστημα εξουσίας. Καλπάζοντας. Και όπως λέει και ο ίδιος: “Να μη βλέπεις ότι έρχεται το τέλος σημαίνει ότι απλώς κάποιος είναι αφιλοσόφητος”...


“Τραγικό είναι ότι κάποιοι δεν βλέπουν πως έρχεται η αρχή, δηλαδή ότι ο κόσμος αλλάζει γύρω τους, ότι καταρρέει ο παλιός κόσμος και αυτοί επιμένουν να ζουν και να σκέπτονται όπως πριν από δέκα ή είκοσι χρόνια... Φτάσαμε στο σημείο όλα γύρω μας να καταρρέουν και εμείς επιμένουμε να θέλουμε να ζούμε όπως παλιά...”





Γίνεται Πάν-καλέ μου να θέλετε να ζείτε πλέον με την έστω και ανοχή του Ελληνικού Λαού. Εμ, δε γίνεται. Αυτό και τα γένια του Σπανού μόνο.


Και όμως ο χειμαρρώδης πολιτικός άντρας συνεχίζει:


“Είναι άνθρωποι 30 ετών αλλά δεν έχουν καμία ενημέρωση ή αποφεύγουν τις οδυνηρές επιλογές και το γεγονός ότι θα ζήσω μαζί τους κάποιο διάστημα με θλίβει.” Αυτούς να δεις. Ο υβριστικός λόγος του Πάγκαλου αφού έχει περιλάβει όλους τους Έλληνες (μαζί τα φάγαμε), δημοσίους υπαλλήλους (κοπρίτες) το Σαμαρά και τη ΝΔ (γελοίο και ανάξιο λόγου περιγράφει τις θέσεις Σαμαρά), το Συνασπισμό (είναι ένα συγκρότημα το οποίο συναναστρέφεται τρομοκρατικές ομάδες και κατά καιρούς δίνει και μαθήματα με περισσή αναίδεια και αμετροέπεια), την Αλέκα Παπαρήγα (ονειρεύεται μια Σοβιετική Ενωση (τη συγχωρεμένη), βάζει στο στόχαστρο της αθυροστομίας και τους τριαντάραδες που και μόνο η συνύπαρξη μαζί τους είναι θλιβερή. Ποιος Έλληνας παραμένει στο απυρόβλητο;





Είναι φανερό. Το χει πει και ο Πρωθυπουργός τους: Είμαστε σε πόλεμο. Σε πόλεμο κατά της ελληνικής κοινωνίας. Άντε να δούμε ποιος θα βγει κερδισμένος...





Λέει αλήθειες ο Πάγκαλος. Και ο μόνος τρόπος να αποδείξω την ανατριχιαστική “ειλικρίνεια” των λεγομένων είναι να χρησιμοποιήσω φράσεις του εκτός πλαισίου: Μην ξεχνάτε αυτό το μνημειώδες του κ. Τσίπρα, ότι το ΠαΣοΚ είναι η χειρότερη κυβέρνηση που πέρασε από τη χώρα μετά την κυβέρνηση Τσολάκογλου της Κατοχής”.


Καλά που μας το θυμίσατε κύριε Πάγκαλε. Γιατί ως αμνήμονες παράλογοι αφιλοσόφητοι κλέφτες κοπρίτες είχαμε την τάση να ξεχνάμε.





Όχι πια.2



1βλ. πχ http://agriazwa.blogspot.com/2010/12/blog-post_18.html?zx=24276b06d9fa2961



2Και για να μην ξεχνιόμαστε... για περισσότερο Πάγκαλο, αν κάτι τέτοιο είναι ποτέ δυνατόν, στο: http://agriazwa.blogspot.com/2010/12/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%89%CE%BD%CE%AF%CE%B1-%CE%B5%CF%85%CF%84%CF%85%CF%87%CE%AF%CE%B1-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9.html

9 σχόλια:

  1. Πολυ καλη απαντηση.
    Παντα στις επαλξεις για να ανατρεψουμε την (αηδι)αστικη προπαγανδα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτός ο Πάγκαλος πως τα καταφέρνει και είναι πάντα στην επικαιρότητα! Νομίζω πάντως ότι όσα λέει είναι σχεδιασμένα γιατί μόλις δυσφημεί έναν κλάδο βρίζοντάς τον μετά λίγες μέρες ακολουθεί επίθεση της κυβέρνησης με μέτρα κατά του κλάδου. Τυχαίο; Δεν νομίζω. Καλή χρονιά και καλές αναρτήσεις στο μπλογκ και πάντα στον αγώνα υπέρ της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όντως, ο Πάγκαλος είναι το πρώτο κύμα. Και τι κύμα. Τσουνάμι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έδωσε μόνος του την απάντηση για το ποιος είναι ο κοπρίτης.

    Εκπληκτική φωτογραφία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έλεγα να βάλω και λεζαντα στη φωτό:
    "Μαζί τα φάγαμε"
    ή
    ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΕΙΝΑ- ξερει τι κάνει ο πάν-καλος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπράβο εξαιρετικό το άρθρο σου περί Πάγ - κάλου
    απείρου κάλλους...Το φαινόμενο Πάγκαλος είναι εξοργιστικό και άκρως αποκρουστικό...Ο καλός ο βασιλέας μας , ο Γιωργάκης μας , ο οποίος υποφέρει αληθινά και στενοχωριέται για όλα τα επώδυνα αλλά αναγκαία μέτρα που μας επιβάλλει τι κάνει???? Παρουσιάζεται ο ίδιος ως ο σωτήρας του έθνους μας, που ότι κάνει το κάνει για το καλό μας μωρέ και βάζει τους κάθε λογής Πάγ-καλους να αποκαλύπτουν το αηδιαστικό προσωπείο του συστήματος εξουσίας που υπηρετούν!!! ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΜΩΣ και μια Καλή χρονιά πρέπει κι εμείς οι Έλληνες να ξυπνήσουμε από τον μακροχρόνιο λήθαργο που έχουμε πέσει!!!!Και να κάνουμε κάτι ώστε να μην επιτρέπουμε σε κανέναν άθλιο να τολμάει να λέει ξεδιάντροπα ότι μαζί φάγαμε τα λεφτά...Παίζοντας έξυπνα το παιχνίδι της συναλλαγής και της συνενοχής!!! Υπάρχουν υγιείς δυνάμεις στην κοινωνία μας για να μπορέσουμε να αποτινάξουμε τον φαύλο κύκλο διαφθοράς και εξυπηρέτησης οικονομικών και γεωπολιτικών συμφερόντων , ξένων και ελληνικών, που επιδόθηκαν οι ελληνικές κυβερνήσεις τα τελευταία 20-25 χρόνια τουλάχιστον... Με τιμή Δημήτρης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο Παγκαλος είναι το παράδειγμα του τι κακό μπορεί να προκαλέσει η εξουσία στον άνθρωπο.
    Σε όλα τα επίπεδα.

    Σωματικό, ψυχικό , νοητικό.

    Και από τον σωματοτύπο του ακομη, φαίνεται ότι καταβροχθίζει ότι υπάρχει απέναντι του.
    Δεν μπορεί να συνυπάρξει με τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τι να πεις για αυτό τον Πάν-κάλλο πλάσμα.Νομίζω ότι οι λέξεις ακόμη και στην ελληνική, είναι πολυ φτωχές για να το περιγράψεις.Θα αποτέλεσει πάντως ερευνητικός στόχος εξοχόντως ενδιαφέρον για τις μελλοντικές γενιές.Εκτός και αν αποδειχθεί κάτι εντελώς ψεύτικο και ανάξιο σχολιασμού, μια μαριονέτα του πιο ελειινού κώλου εν ολίγοις

    ΑπάντησηΔιαγραφή