Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Πολιτική και κοινωνία: Τις πτύει; (για τον προπηλακισμό Χατζηδάκη)


Ωχ, δείραν το Χατζηδάκη. Το καημένο το κροκοδειλάκι.

Σοκ και δέος στο σύμπαν των Media για αυτά τα απαράδεκτα που συμβαίνουν στην Ελλάδα. Που πήγε ο πολιτικός πολιτισμός μας, που πήγαν οι θεματοφύλακες της ευνομίας, που πήγαν οι νόμοι για το όνομα της Θέτιδας;

Αλλού. Προ πολλού.




__Τις ΠΤΥΕΙ__
Του Πέτρου Αργυρίου
16-12-2010



Για την ακρίβεια δεν υπήρξαν ποτέ και αν υπήρξαν μας τα πήραν νύχτα.
Μεταχρονολογημένα ψευτοερωτήματα μιας τάξης που με πανικό βλέπει τη σκαλωσιά της, την κοινωνική συναίνεση και συνενοχή να καταρρέει- της τάξης των προνομιούχων βαμπίρ.

Πολύ αργά για δάκρυα. Η ανοχή τελείωσε, η υπομονή στέρεψε, η ελπίδα μαράζωσε. Πολύ αργά για συγγνώμες. Πολύ αργά για αυτοκριτική. Εξαιρετικά κακή εποχή για υποκρισία. Εξαιρετικά αργά για να προσποιούνται οι τροχοί της άμαξας της εξουσίας αντικαθεστωτική ειλικρίνεια. Και για να το πω πιο απλά: πολύ αργά. Νύχτωσε και θα είναι μια μεγάλη μεγάλη νύχτα.

Πέσαν φάπες και μάτωσε ο Χατζηδάκης. Αίσχος. Γιατί ο Χατζηδάκης είναι το σύμβολο των εκατοντάδων αθώων θυμάτων βίας των οργάνων καταστολής. Αυτών που τα όργανα τους σπάσαν χέρια, πόδια, σπλήνες, που τους παραμορφώσαν από το ξύλο γιατί τόλμησαν να διαμαρτυρηθούν. Ακούς εκεί να διαμαρτυρηθούν ή να διαδηλώσουν. Μα που νομίζουν ότι ζούνε, σε δημοκρατία;
Ναι, ο Χατζηδάκης είναι το σύμβολο των αδικοδαρμένων. Αυτών που δεν τους έκλαψε κανείς πέρα από τους δικούς τους. Αυτών που δεν διαμαρτυρήθηκε κανείς για αυτούς πέρα από τους δικούς τους... όσους από αυτούς τόλμησαν να διαμαρτυρηθούν. Των ανυπεράσπιστων. Των απρόσωπων. Των υπανθρώπων.

Όχι, ούτε καν. Ο Χατζηδάκης είναι ο νέος Αλέξης. Ή ο αντιΑλέξης, ο Αλέξης του συστήματος. Γιατί τα φερεφωνικά μαθηματικά το γράφουν ξεκάθαρα: δέκα φάπες= μια σφαίρα-στα σπλάχνα ανήλικου. Λίγο αίμα από το μέτωπο του πολιτικού συστήματος= όλο το αίμα των Ελλήνων= το αίμα το Αλέξη που ξεψύχησε στους δρόμους.

Ναι τα ξέρω αυτά τα μαθηματικά: τα χρησιμοποιούν όλες οι δυνάμεις κατοχής: για κάθε δική μας απώλεια μας, δεκάδες δικές σας. Είναι η εξίσωση της ισοπέδωσης, ο μηχανισμός της συμμόρφωσης, η κρατική τρομοκρατία.

Τα τσακαλάκια της εξουσίας δε μαθαίνουν ποτέ. Σπάσαν κάθε έννοια κοινωνικού συμβολαίου αλλά διατηρούν για την πάρτη τους μονομερώς όλα τα προνόμια που απορρέουν από αυτό: εξουσία και πλούτο. Τι περιμένουν δηλαδή; Να ανέχεται για πάντα ο λαός τα καπρίτσια τους; Υπάρχουν όρια κύριοι της εξουσίας. Τα χετε ξεπεράσει με κάθε δυνατό τρόπο. Γιατί όπως σωστά λένε και οι αφεντάδες μας οι Αμερικάνοι, if you can't do the time, don't do the crime. Τα εγκλήματα της εξουσίας είναι διαρκή. Ήρθε λοιπόν η ώρα της.

Έφτασε η ώρα. Και τι κάνει το σύστημα; Τον Αυνάν. Η Νέα Δημοκρατία αρνείται τη συνενοχή και αποδίδει τον προπηλακισμό του βουλευτή της σε παλαιοκομματικούς εγκάθετους. Λες και αν το πει ή το κρύψει η ΝΔ η πραγματικότητα θα αλλάξει. Αυτά γίνονταν μέχρι και πρόσφατα. Στην εποχή των επικοινωνιακών θαυμάτων όπου η εξουσία και οι μηχανισμοί της μεταμορφώναν την πραγματικότητα και κάναν βάτραχους να μοιάζουν με πρίγκηπες. Ουουουουπς, κακά μαντάτα: η μαγική μηχανή πραγματικότητας χάλασε. Γιατί η αληθινή πραγματικότητα δεν άντεχε άλλο φτιασίδια και δεσμά. Και όλοι ξέρουμε τι σημαίνει να χαλάει η μηχανή πραγματικότητας των αλχημιστών της εξουσίας. Σημαίνει ότι το ίδιο το σύστημα πεεεεεέφτει.
Αλλά αυτοί τα δικά τους. Να κλείνουν με τα χεράκια τους τα ματάκια τους μην τυχόν και δουν την πραγματική μορφή της δίκαιας οργής των Ελλήνων. Γράφει λοιπόν ο Σταύρος Θεοδωράκης: “Πολύ θα ήθελα να συλληφθεί οι 50 αρηδες που έδειραν τον Κωστή Χατζηδάκι. Προτάσω την ηλικία γιατί κάποιοι αποδίδουν τον ξυλοδαρμό στους «κουκουλοφόρους». Καμία σχέση. “Ο Χατζηδάκις εδάρει ή από αγανακτισμένους ΠΑΣΟΚους ή από προδομένους Νεοδημοκράτες ή από αυτούς που πήραν τοις μετρητοίς τον «πόλεμο» της Παπαρήγα ή από Αλαβανικούς που έχουν δηλώσει ότι θα μπουν φυλακή για τα δίκια των εργαζομένων. Να τους πιάσουν λοιπόν για να μάθουμε σε πια ρητορική πιστεύουν. Που ζουν, πόσα παίρνουν, από ποιους έχουν ευνοηθεί στη ζωή τους. Να βγάλουμε τα συμπεράσματα μας και εμείς (και ίσως) και οι πολιτικοί αρχηγοί.”

Ναι, ναι τους πιάσουμε. Να τους ανακρίνουμε με τις μεθόδους μας. Μια φάπα εσύ, πενήντα μπουνιές εμείς. Ναι ναι. Να τους πιάσουμε. Να τους ανακρίνουμε.. Να τους κάνουμε και τοξικολογικές. Και αιματολογικές. Να τους περάσουμε και από τον αξονικό τομογράφο. Να τους καρατομήσουμε. Να μάθουμε από ποια αστρική σκόνη προέρχεται το κάθε μόριο τους και τι ιδεολογία φέρει το DΝA τους Αφού πρώτα υπογράψουν δήλωση φρονημάτων και ορκιστούν ότι την οργή τους θα την παροχετεύουν εκεί που πρέπει. Στους συμπολίτες τους δηλαδή, στα παιδιά και στις γυναίκες τους. Βρε παιδιά, ζει ο Βασιλιάς Αδόλφος ρωτάν οι νοσταλγοί της εξουσίας που χάνεται.
Σύμφωνα με την αλάνθαστη δημοσιογραφική μύτη του παλιού λοιπόν, μας βεβαιώνει ο Σταύρος για τους δράστες ότι “Ο Χατζηδάκις εδάρει ή από αγανακτισμένους ΠΑΣΟΚους ή από προδομένους Νεοδημοκράτες ή από αυτούς που πήραν τοις μετρητοίς τον «πόλεμο» της Παπαρήγα ή από Αλαβανικούς που έχουν δηλώσει ότι θα μπουν φυλακή για τα δίκια των εργαζομένων”.
Για να προσθέσω, ή από καγκουρό μετανάστες, πρόσφυγες από τον Αλντεμπαράν, ακτιβιστές δελφίνια, κλωνοποιημένους Σπάρτακους και μπαϊλντισμένα ταπεράκια. Μη μπορώντας να ακολουθήσω την ακριβολογία Θεοδωράκη θα εικάσω ότι αυτή τη στιγμή οι αγανακτισμένοι Πασόκοι είναι συνολικά 7, οι προδομένοι ΝΔ-ιτες είναι 5, οι πολεμιστές του ΚΚΕ είναι 2 και οι ορκισμένοι τιμητές των εργασιακών δικαιωμάτων Αλαβανικοί είναι ο εξής ένας: Ο Αλέκος Αλαβάνος. Κούκου-Ρούκου. Να ναι καμιά 14 νοματαίοι δηλαδή. 15 αν μετρήσουμε και τον Αλαβάνο. Κύριε Θεοδωράκη, μάλλον πέσατε έξω στο μέτρημα. Κάτι εκατομμύρια. Γιατί αυτοί που φωτογραφίζετε είναι κάτι εκατομμύρια. Έλληνες. Πολίτες. Αν βάλουμε και όλους τους υπόλοιπους που έχουν λόγους να δείρουν τους επαγγελματίες πολιτικούς της συμπολιτευτικής, εξουσιαστικής πτέρυγας του πολιτικού μας φάσματος, ε τότε, μετράμε πολλά εκατομμύρια υπόπτων. Και αυτοί μαθαίνουν να στοχεύουν σιγά σιγά.
Και όταν οι υπερασπιστές του συστήματος λένε Κουκου -Ρουκου, αυτά τα εκατομμύρια των ανθρωπάκων-θυμάτων αρχίζουν να λένε Κουκου-Τσα!!! Είμαστε εδώ.

Γράφει ο Στέλιος πως μπήκαμε στον αστερισμό της αυτοδικίας. Ανησυχεί για αυτό το δρόμο δίχως επιστροφή. Συμφωνώ σε αυτό. Αλλά κύριε Κούλογλου, μήπως αυτό που περιγράφετε ως αυτοδικία, περιγράφεται καλύτερα από τον όρο αυτοάμυνα; Μήπως αυτοί οι 'Ελληνες πολίτες αφού έχουν από δεκαετίες νεκρωθεί αισθητικά, ηθικά, πνευματικά, αμύνονται απέναντι σε αυτούς που τώρα τους δολοφονούν και οικονομικά; Ποια άλλη επιλογή τους μένει εκτός από την αυτοάμυνα σε ένα μαφιόζικα σύστημα όπου σχεδόν τα πάντα, νόμοι, χρήμα, μήντια ελέγχονται από μερικές κάστες;
Ποια άλλη επιλογή; Ποια άλλη επιλογή;

Αν οποιοσδήποτε παλαιοκομματικός πολιτικός θέλει να εξαιρεθεί από την πλημμυρίδα του δίκαιου μένους ας κάνει μια πολύ απλή πράξη. Ας ομολογήσει. Πόσα, πότε, με ποιους. Ακόμη και αν αυτός δεν συμμετείχε σε οικονομικό έγκλημα, ή σε πράξεις εσχάτης προδοσίας, ήξερε άλλους που συμμετείχαν. Αλλά έκανε την πάπια. Μην ανησυχείτε κύριοι του συστήματος. Δε θα είσαστε οι πρώτοι. Υπάρχει προηγούμενο. Η ομολογία Πάγκαλου ότι “όλοι μαζί τα φάγατε”. Μέχρι τότε, κάθε φορά που βλέπω φαινόμενο “αυτοδικίας” θα θυμάμαι την ατάκα που τόσο συχνά ακούγαμε στις δημόσιες υπηρεσίες. “Ο επόμενος”

Τι να πει κανείς. Ντροπή και αίσχος. Και είναι ακόμη η αρχή. Γιατί μπορεί ο αυτοδίκαιος λαός να αποφασίσει να αρχίζει να εφαρμόζει ο ίδιος την εξίσωση της ισοπέδωσης. Για κάθε ένα αθώο πολίτη που χτυπάν τα όργανα καταστολής, οι πολίτες να χτυπούν δέκα πολιτικούς εξουσίας. Όποιους να ναι. Έτσι για παραδειγματισμό. Όπως μας κάναν και μας τόσα χρόνια με τους μπαμπούλες και τους γδάρτες τους. Γιατί ο λαός είναι ο κυρίαρχος έτσι; Αυτά δεν μας λέγατε; Και εσείς ήσασταν οι βουλευτές του. Αυτό δε μας λέγατε; Και το Ελληνικό στρατηγείο του ΔΝΤ και της τρόϊκας στέκεται εκεί που κάποτε λέγανε ότι εκφραζόταν η Βουλή των Ελλήνων. Ναι, εξισώσεις ισοπέδωσης. Λαμόγιο=αντιπρόσωπος του λαού, Λαός=λαμόγιο, Βουλή των Ελλήνων= Βουλή των Ανθελλήνων, βιαστής=στοργικός πατερούλης, για το καλό σας σας γ...αμε, εσείς δεν ξέρετε.

Ναι αλλά τώρα μαθαίνουμε. Μαθαίνουμε το παιχνίδι της αποικιοκρατίας και όλες τις μεθόδους που χρησιμοποιούν οι εκπορνευτές των λαών.

Δεν κατάργησαν οι πολίτες τη Δημοκρατία και την ευνομία. Εσείς το κάνατε. Δεν παρέδωσαν την εθνική κυριαρχία στην κορωνίδα της παγκόσμιας τοκογλυφίας. Εσείς το κάνατε. Και θέλετε ο λαός να τα καταπιεί και να πει και ένα τραγούδι.

Ορίστε λοιπόν ένα στοιχάκι που είχα σκαρφιστεί τις μέρες χαράς των Δεκεμβριανών:
“Σσς, τσιμουδιά, μην πείτε λέξη, οι φίλοι μας οι μπάτσοι σκοτώσαν τον Αλέξη”

Μη σας παραξενεύει λοιπόν όταν κόσμος αισθάνεται πολύ οικεία με το στοίχο των Terror x Crew “το μόνο που θέλω είναι... να τους δω να τρέχουνε”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου